[]

Komşular sevgilimin eve gelmesinden rahatsız oluyor :(

Evet 2018 yılında istanbulun görece nezih semtlerinden birinde oturmama rağmen erkek arkadaşımın gelmesinden hoşlanmıyolar.

Evde 3 kız kalıyoruz. Birinin hiç arkadaşı falan gelmiyor,diğerinin de normal sınıftan okuldan falan arkadaşları geliyor bazen. Geçenlerle erkrk ve kız arkadaşları gelmişti, evde 30 dk-1 saat durup gittiler, erkekler önden inmiş apartmandan çıktıklarında komşumuz (evin babası) bizim arkadaşlara “siz bu binadan mı çıktınız, benim kızlarım var evde röröörö” falan yapmış, bizim arkadaşlar da “biz zaten yarım saat durduk gidiyoruz” demişler gitmişler.

Benim erkek arkadaşımla şimdiye kadar hiç karşılaşmamışlardı ta ki geçen cumartesiye kadar. Beraber markete inerken gördüler bişi demediler. sanırım sonra ev sahibimize haber vermişler durumu. ev sahibiyle konuşmadık sonradan ama onlar hiç bişi demiyolar çünkü kiramızı hiç geciktirmiyoruz ve şimdiye kadar bizden rahatsız olacakları hiçbir şey yapmadık, sessiz sakin insanlarız.

Sonuç; ben şu durumda ne yapmalıyım? Erkek arkadaşım eve gelmesin mi ya da karşılaşmamak için gayret mi edelim? Bişi derlerse ne tepki vereyim? Siz olsanız ne yaparsınız?

 
komşular mı komşu mu?
komşular ise işiniz zor...

  • benaslindayohum  (10.03.18 00:20:04) 
apartmana ve ev sahibinin tutumuna bağlı biraz. ev sahibi sorun çıkarmadığı sürece komşulara "he" deyip geç bence. kimseye rahatsızlık vermiyormuşsunuz, kendi işine baksın şerefsizler.


  • der meister  (10.03.18 00:22:24) 
ev sahibi ile sorun olmuyorsa geri adım atmayın..

"he deyip geç" +1
  • AlsterWasser  (10.03.18 00:25:12) 
Benim buradan sinirim bozuldu. Ama zaman bu orospu çocuklarının zamanı. Kimliğin, silahın, taşağın, arkan vs falan varsa her türlü itin götüne sokarsın. Ama yoksa mesele. Öğrencisin garibansın he diyip geçeceksin.


  • bos gezenin bos ustasi  (10.03.18 00:25:15) 
Erkek arkadaşının o noktada tepkiyi koyması gerekiyordu, ne saçma bi diyalog olmuş o. Kız arkadaşımın evine gidicem çıkışta biri sorguya çekecek. "Abicim kusura bakma da senin evine gelmedik, arkadaşımızın evine geldik, kirasını da sen ödemiyorsun, anası babası da sen değilsin. Bi gün senin evine gelirsek o zaman söz hakkın olur seni de dinleriz" deyip susturması gerekirdi adamı.


  • roket adam  (10.03.18 00:27:22) 
Bekarsan evi semti ona göre seçicen. Muhtemelen cahillerin bol olduğu bir apartmandır.

kadın olduğun için bak beni takip edersen polise taciz ediyor diye şikayet ederim diye tehdit et.
  • empedokles  (10.03.18 00:27:27) 
Bir de gece kalırsa erkekler bunlar iyice darlar. İmdat zina var falan diye bağırır o adam. Bekarsan açık açık evi tutarken benim sevgilim gelir diyeceksin ev sahibine.


  • empedokles  (10.03.18 00:30:25) 
@roket adam

Anlatırken tam açıklayamamışım o kısmı.

“Siz bu binadan mı çıktınız?” Diye sordukları kişi benin erkek arkadaşım değil, ev arkadaşımın normal arkadaşları.

Beni ve erkek arkadaşımı yanyana gördüklerinde bişi demediler. Deselerdi ben “pardon size ne oluyor, biz bu konuyu ev sahibimizle konuştuk, gürültü vs yapmıyoruz sessiz sakin insanlarız, evimize giren çıkan insanlar hakkında da kimseye hesap vermek zoeunda değiliz.” Şeklinde yapıştıracaktım cevabı,bişi derlerse böyle tepki vermeyi düşünüyorum, yorumlarınıza bakılırsa çok da sert kaçmaz herhalde.

Bu arada ben öğrenci değilim stajyer avukatım. Bunu belirtip, “biz öğrenci değiliz yalnız orda bi durun” moduna bağlasam mı napsam :D
  • turuncu tonlarda  (10.03.18 00:34:52) 
Anladım. Yine de şunu da ekleyeyim ,öğrenci olsanız bile bu noktada çizgileri net bir şekilde çizmeniz gerekiyor.


  • roket adam  (10.03.18 00:41:57) 
Kadıköyün göbeğinde yaşıyorum, ben de apartmana ilk taşındığımda güya tatlı dille laf arasında uyarmışlardı eve giren çıkanı görürüz erkek falan gelmesin diye caanım komşularım, bu uyarıyı yaptıklarında ağızlarının payını verdim. O zamandan beri selam vermezler, ama işime de karışamazlar. İlk tepki verdiklerinde cevabı yapıştıracaksınız. Hem de sert bi üslup ile. Yumuşak davranır alttan alırsanız devamı gelir çünkü.
Geçen evin önünde bi erkek arkadaşımın arabasından indim diye camdan cık cık cık yaptılar bana, ben de duyabilecekleri bi sesle arkadaşıma 'kendi kızlarının yaptıklarına bakmadan ahlak bekçiliği yapan insanlar ne kadar iki yüzlü değil mi' diye bağırdım, şimdi o teyze cama çıkamıyo skfkkdlsls.

  • bir nick var benden iceri  (10.03.18 00:51:54) 
Siz sessiz kaldıkça cesaret bulup daha çok üzerinize gelecekler. Birşey derlerse sert tepki verin çünkü dolaylı olarak hakarete uğramış durumdasınız. Savunmayı gerektirecek birşey yokken kendinizi savunmayın, bu sizi zayıf düşürür. Evsahibinden de endişe etmeyin. Hukukla ilgili olduğunuza göre zaten biliyorsunuzdur, yasada belirlenmiş şartlar oluşmadan evsahibi sizi çıkaramaz, kiraya yasal oranın üzerinde artış da yapamaz, aranız bozulsa da yapabileceği pek bir şey yok.


  • mikro patlama  (10.03.18 01:06:41) 
semt kadıköy ise sorun olmaz. yasalarda eve erken alınmaz diye bir şey yok ? ne yapabilirler ? 0 bir şey yapamazlar. böyle durumlarda tepki çekmemek için kuzenim ya da kardeşiö deseydiniz sorun hiç olmazdı.

eğer bir şey diyefek olurlar ise de; böyle bir şeye hakları olmadığını, böyle gir konuşmanın tekrarlanması halinde ise konununyargıya uzanağını söyleyün çomarlara
  • oscar  (10.03.18 02:38:13) 
Zina ile ilgili yasa olsaydı sıkıntı olabilirdi ama şimdiki yasalara göre olmaz. Anlaşılan size diş geçirmeye çalışıyorlar size kalmış güçlü veya güçsüz durmak.


  • kafa doldurma lan kafam dumanli zaten  (10.03.18 02:51:31) 
Yapılacak şey belli; farklı/fazladan hiçbir şey yapmamak. Özgüvenden taviz verme, eziklik hissetme. Mahcup görünürsen haklı olduklarını düşünecekler. "Biz biraz oturduk gidiyoruz zaten yeaa" diye savunma yapmak saçma. "Evet haklısın ama..." mesajı alır bundan karşı taraf. Bunu duyduğunda şaşırabildiği kadar şaşırıp, "bu binaya misafirliğe geldim ben. Senin evine gelmedim" diye üste çıkmak gerekir.

Bilakis ne kadar erkek tanıyorsan topla topla, kafile kafile getir. Gürültü patırtı etmeyin, içlerinde patlasın, göt olsunlar.

Ben "nezih olmayan" bir semtte oturuyoruz ama buralarda da kimsenin götü yemez elin insanına bir şey demeye. En fazla "hırlı mıdır hırsız mıdır" kabilinden "nereye/kime geldiniz" falan diye sorarlar ki bu kadarında ben pek mahsur görmüyorum [bana sorulursa uyuz olurum ama ayrı :)]. Belki o eleman da öyle sormuştur.

Yine de pabuç bırakmak yok. Bam bam bam

İlaveten; ev sahibi de olsa gelene gidene karışamaz. Gelecek misafir için ev sahibinin iznine ihtiyaç yoktur. Kontratın olup kirasını ödediğin sürece, o ev senin. O kapının arkasında olan sade ve sadece seni ilgilendirir.
  • lazor  (10.03.18 04:12:16 ~ 04:14:36) 
"Çok daireli apartmanda yaşamaktan memnun değilseniz müstakil bir eve taşının, başkalarının kendi evine kimlerin girip çıktığına karışamazsınız" diyebilirsiniz.


  • John Bloor  (10.03.18 10:35:24) 
O ev senin. Sen o evi sahibinden kullanmak üzere kiralıyorsun, kiraladığın süre zarfında kullanım hakkı dana ait. Apartman huzurunu bozacak bir durum da olmadığına göre sorun yok. Reterörö yapan komşuya bende senin kızından rahatsız oluyorum de, o da kızını sokmasın eve.


  • gozu acik sevisen yahudi  (10.03.18 11:13:49) 
cehenneme gitsinler.

bekar ve kadın olunca, nezih muhit de çok farklı olmuyor.

yenisiniz, bunlar da gövde gösterisi.

efendi ve sakin olun. asla ezilmeyin. orası sizin eviniz. eve giren çıkan da sizin eve girip çıkmasını takdir ettiğiniz. hadlerini bilsinler... kimseye savunma vermek zorunda değilsiniz.


bu arada cevaplarda "siz kendi kızınızla ilgilenin" denilmiş, bu çok yanlış bir savunma şekli, onu da diyeyim.
  • e haliyle  (10.03.18 12:58:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.