[]

Twitterde herkes neden anonim?

Görüyorum günümüzde artık neredeyde tüm tekil twitter kullanıcıları hesaplarını anonim adlarla kullanıyor. Bunun sebebi tam olarak nedir? Güvenlik diyorlar. Gerçekten güvenlikle mi alakalı? Hesabın isminin anonim olması savcılık soruşturmasından ip ile tespit edilmesine engel midir?




 
İsim kullanmaları hâlinde günlük hayatta çevrelerindeki insanlara gösterdikleri yüzle şu anki popülerliklerinin yerinde yeller eseceğinden mütevellit.

benim normalde bir boşlukla yazdığım kelimelerin arasında niye yeller esiyor bi de onu bilsem.
  • onemoremile  (09.03.18 17:07:32 ~ 17:09:07) 
bence de güvenlik. twitter talep edilen ip adreslerini vermiyor. hali ile insanlar kendi adı ve fotoğrafı ile yazınca başları derde giriyor.

işin başka bir boyutu da normal şartlar altında ulaşmanızın imkansız olacağı adama twitter üzerinden küfredebiliyorsunuz. hele ki bunu karşı tarafın okuduğunu bilmek daha da cazip kılıyor bu işi. insanlar bu konforu neden ellerinden bıraksın ki?

bir keresinde burhan kuzu'ya bir soru sormuştum attığı bir tweet'e karşılık, küfür falan da etmedim. sadece ironik bir soru sordum o kadar. herif "HS" diye cevap verdi. bu motivasyon da insanları anonimliğe ve bahsettiğim tepkilere itiyor.
  • antipodes  (09.03.18 18:23:07) 
Birçok sebep var. En başta @want2die'ın dediği gibi ama artık bir de Twitter'da özellikle Türk kullanıcılarının karakteri bayağı bir bozuk hale gelmiş vaziyette. Örneğin öylesine yazdığın, gırgır yaptığın konuda hemen bir dalga konusu oluveriyorsun anında. Komiklik (ya da şebeklik) yapacak konu sıkıntısı çeken ya da "fenomen" olmaya çalışan tipler bir anda birine sarıyor vs.


  • m e b  (09.03.18 18:23:56) 
@want2die, gerçekten ip bilgilerini vermiyorsa bu ciddi olarak kullanıcının lehine olumlu bir uygulama. diğer sosyal medya sitelerini merak ettim şimdi ip verip vermemekle ilgili (facebook, instagram vs) (sözlük'ün verdiğini duyuyorum)

@antipodes ip numarası verilmeyince özgür şekilde küfür/görüş ifade edebilmenin de zemini hazırlanmış oluyor. kesinlikle ciddi bir konfor alanı.
  • laptu  (09.03.18 21:31:42 ~ 21:36:02) 
@m e b, anonim olunca ve sıfır kişi tarafından tanınan biri olunca, birden en az dört haneli takipçi sayısına ulaşmanın formülünü de gerçekten merak ediyorum. bunun ilk adımlarından biri, çok takipçili hesabın altına esprili/zeka kokan tweet atmak mıdır acaba? yani adı sanı garip birinin 4-5 haneli takipçiye sahip olmasını cidden anlamlandıramıyorum. ilk baştan fişeklemek için takipçi satın aldıklarını düşünüyorum nedense, akla gelen ilk mantıklı yöntem buydu kendi görüşüme göre


  • laptu  (09.03.18 21:34:20 ~ 21:35:22) 
@laptu: 2010'dan beri Twitter kullanıyorum. O bol takipçilerin çoğu komik, entelektüel ya da diğer alanlarda açılan hesaplardan hem ilk oldukları için hem "takip edeni takip ederim" etiketleriyle hem de anlaşmalı olarak birbirlerinin reklamlarını yaptıkları için böyleler. Şimdi de fenomen olma yarışından dolayı yine çoğu kişi ya yabancı tweet'leri bizim kültüre uyarlayarak bol etkileşim alma çabasındalar ya da bol etkileşim almış tweet'lerin altına cevap yazarak kendilerini ön plana çıkarma peşindeler. Bir de gündemdeki konu etiketleri ile tweet atınca kafadan 10-15 takipçi geliyor zaten. Takipçi kasma sitesine ya da uygulamasına gerek kalmadan da mümkün görünüyor.

Benim bunca zamandır gözlemlediğime göre durum böyle.
  • m e b  (09.03.18 22:27:59 ~ 22:30:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.