[]

Dalış bilgisayarı önerisi

Duyurunun tüplü dalışçıları merhaba. Nisan ayında 2 yıldız eğitimi alacağım. B/C, regülator, maske, palet, elbise gibi temel ekipmanlarımı tamamladım. Şimdi sıra dalış bilgisayarına geldi. Bütçem 1500 TL civarı ama gerekirse biraz daha yukarılara çıkabilirim. Kullandığınız ve memnun kaldığınız dalış bilgisayarı varsa önerilere açığım. Biraz bakındım Suunto D4i gördüm mesala nasıldır?




 
Suunto ZOOP veya Vyper tavsiye edebilirim.
D4 gibi modeller aynı zamanda kol saati olarak da kullanılıyorlar, ancak ben kişisel olarak tercih etmiyorum.

Kol saati tipinde olanlar
1) aynı özellikteki bilgisayarlara göre daha pahalı oluyorlar
2) KOl saati tipinde olduğu için ekranı daha küçük oluyor

Büyük ve daha hantal olmasının su altında bir dezavantajı yok. Ben bir de dalışta kullandığım bilgisayarın sürekli günlük hayatta oradan buraya çarpmasının istemiyorum.

Dalış bilgiyarım ayrı (Mares Nemo Wide), günlük kol saatim ayrı.

Önemli kriter olarak 1) Nitrox özelliği var mı (ki bir çoğunda var).
2) kendinden ışıklı istiyor musun (tercih meselesi, olmasa da olur)
  • burfak  (09.03.18 12:58:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.