[]

Kadınlar günü adaletsiz degil mi

Madem kadınlar ve erkekler eşit, ne diye kadınlar günü var ? Erkekler günü diye bir şey mi var ?

8 Mart Dünya kadınlar gününü, 8 Mart dünya kadınlar ve erkekler günü olarak değiştirmek istiyorum.


 
aralarında kadınların da bulunduğu 129 işçinin zorlu çalışma koşullarına isyan ettiği için ölüme bırakıldığı bir günün ardından 'emekçi kadınlar günü' olarak kutlanmaya başlanmış. bazı şerefsizler yüzünden giydiklerine, dışarı çıkacakları saate kadar tedirgin olan kadınların bu erkek egemenliği altındaki zor yaşamları, bir de ekmek parası için kazanmak harcarken verdikleri emek için anılıyor ve bu adaletsiz değil.

8 mart dünya kadınlar ve erkekler günü olması için önce 'kadınlar ve erkekler'in sosyal hayatta gerçekten eşit olması gerekiyor. o zaman 8 mart dünya insanlar günü yapabiliriz swh
  • mehmed resad  (08.03.18 18:58:09 ~ 18:59:16) 
Kadınlar günü saçma. Herkes değerli. Özel günde hatırlama olayına karşıyım.


  • EasyTiger  (08.03.18 19:02:10) 
Esit olsalardi kadinlar gunu olmazdi. Bu kadin dusmanligi nereden geliyor?


  • Traveller  (08.03.18 19:03:59) 
Amaç eşit olmaları ama eşit değiller. Kadın düşmanlığına ben de çok uyuzum bi erkek olarak. Tarih boyunca kadınlar bu kadar ezilmesi, hep geri planda kalması da üzüyor.


  • nundu  (08.03.18 19:10:26) 
Daha bugün "Evlilikte ev isleri bölümü" diye bir baslik acildi Eksiduyuru'da.
Altinda yazanlari bir zahmet okuyun, evli kadinlarin kendi okul - is sorumluluklari disinda bir de evi cekip cevirme, temizlik, yemek, ütü, cocuklarla ilgilenmesini toplum nasil "sadece" kadinlarin sirtina görev olarak yüklüyor belki farkina varirsiniz!

  • chitosan  (08.03.18 19:11:43) 
@purple rain Kadınlar ve erkekler günü yaparsan toplum bir anda şaşırır. Çünkü erkek toplumda görünmez, değersiz, harcanabilecek bir cins. Hem iki cinsi ayırmayan 1 Mayıs var aslında.

Belki 1 Mayıstan kadınları men edersen olur.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü
1 Mayıs Dünya Emekçi Erkekler Günü

Asıl soru bunu nasıl yapacaksın? Çünkü kadınlar kendilerine özel alanları olsun isterler ama erkeklerin kendine özel alanları olsun istemezler.
  • idexo  (08.03.18 19:32:54) 
@acemi'nin trol oldugunu bilmeyen kaldi mi bilmiyorum. :D
Kimse ciddiye alip da cevap vermesin.

Ya da dur ben yazayim.
Malum parti iscilerin ölen yakinlari icin toplu konutta onlara yer verdi. Hatta bu konutlarin bulundugu bölgenin ismini de "301 Evler" olarak degistirdiler.

Hangisi daha utanc verici bilemedim.
  • chitosan  (08.03.18 19:40:45) 
ne tartışıyorsunuz anlamadım, zira erkekler günü diye bir şey var, birçok ülke de resmi olarak tanımıştır. türkiye neden bu ülkelerin içerisinde değil diye oturup tartışın en iyisi.

en.wikipedia.org
  • soso  (08.03.18 20:16:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.