[]

Korodaki sıkıntılar Volume 2 (solistler bir bakabilir mi?)

Şef sesini azıcık kıs demişti ya. (bkz: )www.eksiduyuru.com

Şimdi bu parçayı böyle okuyorum. Daha da kısarsam sesimi başka bir yerimden çıkarmam gerekecek.

Olmuş mu? soundcloud.com Notaları caps de.

 
entonasyona dikkat, piyano ile çalarak oku, bir yükseliyorsun bir düşüyorsun. şef belki de seni incitmek istemiyor kısık sesle oku diyor, şu anda çok kötü geliyor.
koro homojen bir yapı olduğu için tek başına senin sesini değerlendirmek olmaz. sesinin koronun içinde nasıl çıktığını dinlemek gerek.
şefe kolay gelsin :=
  • nocturness  (08.03.18 16:11:36) 
ses yüksekliği ile notanın ince ya da kalın olmasının doğrudan bir ilişkisi yok. en ince nota en kısık ses ile verilebilir, en kalın nota da en kısık ses ile verilebilir. şeften bu konuda seni çalıştırmasını isteyebilirsin.

kayıtta biraz entonasyon sorunları duyuluyor, ama kayıt sebebiyle olabilir. Entonasyon konusuna daima dikkat et.

biraz forte okuduğun doğru, ama 6 kişilik bir grup için fazla olmayabilir.

fakat eğer senin ses yüksekliğini duyduğu için değil, altolar "bastırıyor" dediği için sana böyle diyen bir şefin varsa, başka bir koro bulmanı öneririm. şef her zaman kendi kucağına güvenmeli, bunun dışındaki dedikodu olabilecek şeyleri en fazla duyum olarak almalıdır. Kendisi duyar ve yüksek bulur, hakkıdır. Fakat başkasının demesi ile o topa giriyorsa, o kişinin korosunda sorunlar bitmez. şimdi sen tutup "ben forte okumuyorum, altolar düşük kalıyor" desen gidip onlara böyle böyle falan diyecek, sonu gelmez o yolun.
  • babilbaligi  (08.03.18 16:40:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.