[]

Avukat var mi aramizda??

Mobilden girdigim icin Turkce karakter yok kusura bakmayin. İzmir Manavkuyu'da Gym Life midir bir spor salonuna yazildim. Alti aylik belirtilen fiyattan uye oldum. Uc aylik paket olmadigini soylediler ancak tayinim cikacak uc ay icerisinde, bu fiyattan uye yapalim tayininiz cikarsa kalan ucreti iade edelim dediler. Uygun geldi ve karttan odemeyi gectim. Sozlesmeye de elle olacak sekilde en alta "tayin durumunda kalan ucret iade edilecektir" yazdilar. Ben de sozlesmenin suretini aldim, odeme yaptim ve ciktim.

Simdi okuyorum ki sozlesme maddelerinden birinde diyor ki "sozlesmeye elle eklenen maddelerin hicbir hukmu yoktur"

Bu simdi sark kurnazligi degil midir? Benim bildigim bu duz o.. cocuklugudur gibi geldi. Okumadan ne imza atiyon diyen olacaktir. İncigi cincigi okuyan insanim ama uc saat pazarlik ettikten sonra okuyarak vakit kaybetmek istemedim, uye yapan kisi abimin arkadasi oldugundan sozlesme icerigi genel salon kurallari falandir diye dusundum.

Sorum
1- elle ucret iadesi yapilacaktir yazip imzalamarinin kanuni hicbir hukmu yok mu?
2- ucret iadesi maddesini gecerli kilabilmek icin, diger maddenin ustunu mu cizdirmeliyim? İsletme muduru cizip paraflayip imzalasa?
3- odeme alabililecegime dair adi senet mi imzalatmaliyim?

Gercekten ahmak yerine konmus hissediyorum.

Tesekkurler

 
salonla ücret iadesi istediniz ve elle yazılan madde geçerli değil, ödeme iadesi yapmam mı dediler size ?


  • oscar  (07.03.18 20:43:42) 
Yani parayi gecmeseydiniz iyiydi ama maddeler arasi cekiski durumunda sozlesmenin durumu ne olur onu arastirin bence. Elle yazilanlarin hukmu yoktur degil de bu sozlesmede hicbir duzeltme yapilmamistir seklinde bir ibare olsa elle yazilan gecerli olmazdi.


  • ykyt  (07.03.18 20:44:43) 
oscar +1. okuyunca ben pek bi art niyet göremedim ama tabii mekan da önmli. izmiri bilmiyorum. şubeleri olan bir işletmemi yoksa merdiven altı bir yer mi?


  • mahone  (07.03.18 20:58:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.