[]

Spor motivasyonunuzu nasıl sağlıyorsunuz?

Şu dünyada en çok saygı duyduğum insan gruplarından biri, düzenli olarak spor yapma disiplini kazanmış insanlar olabilir.

Yoğun çalışma şartlarıyla birlikte bunlara eklenen kültürel ve sosyal faaliyetler sonucunda spor yapmaya neredeyse hiç vaktim kalmıyor. Sabahları spor yapmak için nasıl erken kalkabiliyorsunuz, hafta sonunuzun bir kısmını nasıl spora ayırabiliyorsunuz? Gerçekten motivasyonunuz ne, çok merak ediyorum.


 
tamamen keyif almak. keyif alarak yaptığın her şey için bir şekilde imkan ve zaman yaratabilirsin.

sabah 6 da kalkıp işe giden ve akşam 20:30'da evde olan biriyim. hafta içi 3 hafta sonu 1 ya da 2 defa spora gidiyorum.

hafta içi spordan eve gelmem en erken 23:00. gel duş al,ufak tefek bişeyler ye derken saat 12'yi geçiyor. sabah tekrar kalk işe git...

spora gitmediğim günler pişmanlık duyuyorum. gittiğim zaman kendimi sağlıklı ve enerjik hissediyorum. bu da bana keyif veriyor. üzerine de çalışmanın karşılığı olarak vücuttaki değişimi de görebiliyorsan bu keyif katlanıyor.

keyif almak, sağlıklı ve enerjik olmak ilk sayabileceğim sebeplerden.
  • eeb  (07.03.18 15:07:13) 
her bir eylemin elbette alternatif maliyeti olacaktır düsturundan hareketle ezcümle asosyalliği artırıyoruz. Akşam iş/okul çıkışı spor yapanlar örneğinde olduğu gibi ya sporunu yapacaktır ya da etkinliğe vs. katılacaktır. İkisi bir arada olmaz maalesef. Aynı durum hafta sonu etkinlikleri için de geçerli. Hele bu spor motivasyonuna diyet motivasyonu da eklenirse bu hareket alanı daha da daralır ya da kişisel çözüm arayışlarını ortaya çıkarır.

NOT: İkisi bir arada olmaz derken aynı gün olmaz demek istedim elbette, yoksa daha rasyonel bir davranışla atıyorum haftanın 4-6 günü sporu tercih edip 1-3 gün de dışarıda takılma daha uygun bir yaşam tarzı olabilir. İkinci bir nokta da özellikle ağırlık çalışanlar için sabah erken kalkma gibi bir motivasyon genelde yoktur, günün ilerleyen saatleri ağırlık kaldırma için dhaa uygundur/tercih edilir.
  • candanag  (07.03.18 15:08:20 ~ 15:16:24) 
valla ben son 1 yıldır haftada 2 gün sabah 2 saat önce kalkıyorum spor için.

şöyle oldu: aslında asla spor yapamıyordum, diyet de yapamayınca aşırı irileştim. sonra sevdiğim bir spor buldum. keyif aldığım için spor gibi gelmedi yaptım. bu sırada fiziğim baya topladı, artık bırakırsam bi anda yuvarlanıcam diye korkumdan düzenli gidiyorum.
  • lcha  (07.03.18 15:09:57) 
Birincisi, alışkanlık. Küçüklükten beri spor hayatımın hep içindeydi, yaşam tarzı haline geldi. Spor yapmadığım donemlerde kendimi kötü hissettim hep.
İkincisi, sporun sonuçlarını bizzat deneyimliyor olmak. Fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak. Vücudunu tanıyorsun, neler yapabileceğini görüyorsun, limitlerini biliyorsun, güçlendiğini hissediyorsun.
Üçüncüsü, psikolojik. Spor yapmak mutlu ediyor. Yorucu bir iş gününün sonunda spor yaparak rahatlıyorsun. Tatmin oluyorsun. Kendine güvenin artıyor.
Dördüncüsü ve benim aslında en büyük motivasyonlarımdan biri: yaşlanınca sağlıklı bir yaşlı olmak, iki güne bir hastanelerde sürünmemek.

Gibi şeyler...
  • peggy  (07.03.18 15:13:22 ~ 15:14:42) 
Haftada 3 gün boksa gidiyorum birkaç yıldır. Pek zevk almıyorum, ilk başlarda iradeli olursan bir süre sonra alışkanlık oluyor ve başladığın zamanki kadar zor gelmiyor


  • yavru tosun  (07.03.18 15:14:13) 
Düzenli egzersiz yapılması vücudun seratonin salgısını arttırmaktadır. Bir süre şartları zorlayıp düzenli spor yapan insan, seratonin ihtiyacı nedeniyle spora bağımlı hale gelmekte, spor yapamadığı zamanlarda kendini huzursuz hissetmektedir.

Yani önemli olan o 'şartları zorlama süresi'nin aşılması.

@camussar'ın söylediğine bir ek yapayım. Body modivasyon sahibi biri olmalıdır. Aksi taktirde birbirinizi itmez, çekersiniz.
  • oguz altun  (07.03.18 15:52:22) 
ben keyif alıyorum,motivasyonumda spor yaptıkça şekle giren vücudum


  • neda22  (07.03.18 15:59:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.