[]

Hangi operatörün 4.5g si iyi? Neden?

Bildiğim kadarıyla en çok 800 ve 1800 mhz olmak üzere 4 adet band var. İstanbul gibi bir yer için belirleyici ne? Mesela stratejik olarak hangi bantları almak hangi tipini almak ve buna göre baz istasyonu sayısı hangi firmaya ne kazandırdı? İhalenin esas kazananı kimdi? Bunu genellemek mümkün mü?




 
  • westblack  (07.03.18 14:38:23) 
teknik meseleleri bilmiyorum ama son 2 yılda tamamını istanbul içinde test etmiş biri olarak turkcell-vodafone-turk telekom diye gidiyor. bunu hem kullanıcı deneyimlerimden hem yaptığım testlerden görebildim.

ha hepsi idare eder mi eder, ancak turkcell in internetinin bariz bir hız farkı var.vodafone turk telekom arasında da çok olmasa da vodafone daha iyi.
  • syozkn  (07.03.18 15:44:54) 
Turkcell'i bilmiyorum ama diğer ikisi arasında kıyaslama yapacak olursak kesinlikle Vodafone derim. Bariz biçimde çekim gücü ve internet hızı daha iyi. Türk Telekom ise çekmeye çekiyor ama interneti yavaş. Hatta, yoğun noktalarda interneti kullanmak zorlaşabiliyor ve işin daha da ilginci, eskiden çeken yerlerde bile eskisi kadar iyi çekmemeye başladığını düşünüyorum. Bu da herhalde artan kullanıcı sayısı ve eski/yetersiz baz istasyonlarından kaynaklanıyor.


  • skooma  (07.03.18 18:20:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.