[]

Spor yaparken vücutta zorlanma.

Biraz spor yapıp vücudumu zinde tutmaya çalışıyorum ancak sürekli ağrım oluyor. Yaşım 32. 20 yaşında ön yan çapraz bağlarım koptu, menüsküs dağıldı ameliyat oldum. 3 sene aktif spordan uzak kaldım. toparlandım ancak yaklaşık 3 sene öncede kasık fıtığından ameliyat oldum ve gene spordan uzak kaldım.

Doktorum travmatik sporlardan (basketbol,futbol) uzak durmamı ve ayağımı zorlamamamı söyledi.
bende dedim şınav çekiyim, ısınma hareketleri yapıyım dedim. ne mümkün kasığım sürekli ağrıyor ve kasılıyor.
yürüyüş yapıyım diyorum ayağım ağrıyor. daha gencim nasıl bir spor planıyla spor yapıp zinde kalabilirim?

Biraz uzun oldu. Spor yapan arkadaşlar fikir verebilir mi?

 
Stretching çalışmalarına ağırlık var, kaslarını iyice ısındırmadan herhangi bir aktiviteye başlama, iyi ısınmış bir kasla çok zorluk yaşamazsın ama bu çalışmalarını da kafana göre yapma videolar var bunlarla ilgili onları uygula.


  • angelus  (07.03.18 12:57:39) 
yaşlarımız aynı.

müsterih olman için şöyle bir örnek vereyim, 9-10 yaşından beri evde barfiks demiri var ve bütün hayatım boyunca barfikse hep alışkındım. 15 sene içinde de kopuk kopuk 5-6 sene vücut geliştirme v.s. uğraştım. hayatım boyunca da hiç sakatlık yaşamadım.

bunları şunun için yazdım, 3-4 ay hiçbir şey yapmamıştım, geçen sene başında evde temel program babında mekikli-şınavlı-barfiksli çalışayim dedim. barfiks'i gene çok rahat çektim ama 1 farkla.. boynum tutuldu:)) -adetimdir çok da iyi ısınırım bu tarz şeylere başlamadan önce-

30 yaş gerçeği var. 20 yaşında olsam hayatta tutulmazdı o boynum. yani yapmam gereken şey şuydu, 3-4 ay hiçbir şey yapmadıysam ilk 2-3 spor gününde (1 gün dinlenmeli) sadece barfiks demirine asılı kalmalıydım.

mesela şınav mı çekeceksin, ilk hafta 1 set düz duvara, bir set de sandalyeye dayanarak yap ki vücudunu hazırla.

sakatlıklarım var diyorsun, bu ısınma gibi süreyi hatta 2-3 hafta yap. olabildiğince ağır ve yavaş bir şekilde maks gücünü harcayacağın hareketlere (şınav, barfiks v.s.) hazırlan.

biraz yaşlandık ama daha ölmedik yani rahat ol:)
  • makbur  (07.03.18 13:17:39) 
Yoga yap.

Kas olarak hacim kazanmazsin ama güclü olursun.
Bir de vücudunun izin verdigi ölcüde yapiyorsun her hareketi.
  • chitosan  (07.03.18 13:20:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.