[]

İş değiştirme - Tavsiye

Selamlar,

Kararsız olduğum bir konuda sizin de fikirlerinizi öğrenip, danışmak istedim. 3.5 yıldır global bir firmada yazılımcı olarak çalışıyorum, çalışma şartları inanılmaz rahat, esnek çalışma saatleri, giyim kuralı yok, üniversite ortamı gibi güzel bir ortam var arkadaşlık anlamında. Ancak maaş konusunda tahmin edileceği üzere piyasanın altında ve zam politikası gerçekten kötü, 3 yılda %4, %7 ve %6 gibi zamlar aldım. Diğer arkadaşlarımızın da ortalaması %5 civarında.

Staj yaptığım bir firmadan teklif geldi, analist pozisyonunda (Türkiye'nin en büyük firmalarından biri) ve neredeyse 2 katı (%90) maaş öneriyorlar. Her sene enflasyon oranında garanti zama ek olarak performansa bağlı da bir zam var. Çalışma şartları ise buraya göre daha disiplinli. Esnek çalışma saatleri yok, takım elbise olmasa da gömlek ve kanvas pantolon istiyorlar. Biraz resmi bir ortam yani.

Bu rahatlığı bırakıp gidersem, pişman olur muyum diye düşünüyorum. Azımsanmayacak bir fark var ortada, %50 bile olsa düşünürdüm ancak neredeyse 2 katı. Aradaki makas da zam oranından dolayı gittikçe açılacak.

Değerli fikirlerinizi ve yorumlarınızı paylaşabilirseniz memnun olurum. Ek bilgi sağlayabilirim, daha iyi yardımcı olmanız açısından.

Teşekkürler.

 
Kanvas pantolon-gomlek olayi serbest kiyafetten cok da farkli degil bence.

Esnek calisma saati de bir luks. Onemli olan yeni is yerinde full time normal calismana ragmen eve is getirecek misin... bu onemli. Bir de tamam esnek calisma saati ama esnek olmayan saatli yere gectiginde simdi yaptigin hangi seyi yapamayacaksin mesela?
Ama maas da baya fazlaymis. Firmayi da az cok biliyormussun. Bence yuksek maasli yer.
  • kuehles blondes  (07.03.18 12:38:20) 
Bence değiştir hocam, para önemli.


  • yavru tosun  (07.03.18 12:40:46) 
Aradaki fark iki kati.
Git bence. Denersin olmadi geri dönersin, buradan kötü ayrilmiyorsun sonucta.
Insan gencken ne kadar kazanirsa o kadar iyi.
  • chitosan  (07.03.18 13:19:33) 
Kesinlikle değiştir.işyerinde arkadaşlık yalan.Her gittiğin yerde belli bir standart arkadaşlık ortamı bulunuyor


  • turkuaz  (07.03.18 13:30:04) 
bu maaş farkına iş değiştirilir.

disiplinli ortama alışırsın bi kaç aya. herkes o şekilde giyindiği için ona da alışırsın.
  • contavolta  (07.03.18 14:05:58) 
analist olmak ilgini çekiyorsa git tabi. beğenmezsen başka iş bulursun nasılsa.


  • lemmiwinks  (07.03.18 14:21:41) 
sevmediğim bir işte düşük maaşla çalışıyorum. sakin kafayla oturup düşünmen lazım. bu rahatlığı yüksek maaşa değişmeli miyim yoksa değişmemeli miyim? benim gibi hem maaştan hem işten mutsuzsan zaten başka alternatifin yoktur. geleceğine yönelik sağlam bir karar alman lazım


  • silah taciri  (07.03.18 14:58:16) 
diğer şeyler önemli değil ama şahsen benim için esnek çalışma saatleri çok önemli. öyle bir imkanım olsaydı düşük ücret de olsa esnek çalışma şartlarını tercih ederdim. disiplinli mesai saatlerinin inanılmaz verimsiz olduğunu düşünüyorum.


  • iwillsee  (07.03.18 14:59:46) 
para için düşünürsek tabi ki değiştir ancak bu işin bir de kariyeri var. misal şimdi çalıştığın şirkette ne öğreniyorsun, cv ne katacak ne veriyor sana? ileride burada yaptığın iş için değer görme ihtimalin nedir? bunlar çok önemli.

yeni işindeki pozisyonun senin kariyer olarak tercih ettiğin bir şey mi? sana bir şeyler katacak mı ?

ikisi arasında absürd bir fark yok. mesaili çalışma saatlerinin de insana kattığı şeyler var, kanvas pantolon gömlek ikisi de öyle aman aman resmi bir şey değil. dolayısıyla ben olsam o şartları değil de kariyerimde etkisi ne + para'yı düşünürdüm. diğer şeyler hallolur bir şekilde.
  • syozkn  (07.03.18 16:32:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.