[]

askere gitmeyi neden erteliyorsunuz?

burada bir arkadaş bulgar dededen girip mozambikli amcadan çıkıyordu en son askerliği erteleyebilmek icin...

bu kadar mı ürküyorsunuz askerlik deyince?

yani 6 ay lan... 6 ay lisans için..

 
arkadaşım 6 ay ne demek biliyor musun? kurduğun hayatı, düzeni, para akışını, aileni bırakıp belki 5 para etmeyecek insanların emirleri altında hiç tanımadığın bin tane adamla geçirmek demek. bunu neden yapalım?
bu dediğim işin sosyal boyutu.

bir de politik durumu var ki ona hiç girmeyelim.
  • benaslinda  (07.03.18 00:08:46) 
6 ay işsiz için hiçbir şey. işsizsen gidersin.

benaslında +1

politik kısmına girmiyorum ben de.
  • bir ileti paylastim  (07.03.18 00:10:35) 
basit bağlantı ya da tanışıklıkları bile kaybediyosun, değil ki iş güç. düzenini kurmuş birinin kaçınması evvela bundan. her erteleyen ya da gitmek istemeyen ürküyor anlamına gelmiyor.


  • dafaisss  (07.03.18 00:12:02) 
işsiz için de "6 ay bir şey değil" demenşn doğru olduğunu düşünmüyorum . işsiz bile olsan bir düzenin var, ailenle yaşıyor olsan bile bir özel hayatın, ahlaki ve sosyal değerlerin var. bu değerleri tanımayan bin tane insanla diil 6 ay 1 gün bile yaşamak kolay olmasa gerek.


  • benaslinda  (07.03.18 00:13:11) 
6 ay değil 1 yıl yapacağım, ki 6 ay bile uzun bir süre.
Vatan, millet, Allah kitap, cart curt gibi bir motivasyonum yok.
Birileri tarafından sığır gibi güdülmek hoşuma gitmiyor.
O 1 yıllık sürede kendimi geliştirmek için vakit ayırsam kat kat maddi kazanç elde edebilirim. Herkes senin gibi çoban değil sonuçta.
  • doxanikee  (07.03.18 00:16:27 ~ 00:17:08) 
@binder dandet milyonların duygularına tercüman oldun repini verdim.++
Emir almayı sevmeyen, başına buyruk bir nesil var da ondan. Şimdilik vicdani retçiyi oynuyorlar. Ne sağlam kavram ama!?
o beğenmediğiniz suriyeliler bile daha iyi sahip çıkıyorlar bu ülkeye. Hem dua da ediyorlar bu ülkeye. Boşuna denmemiş ya: 100 koyun göndereceğine 5 aslan gönder diye.. :)
Ha ben mi? 15 ay yaptım. Öyle gazino kantinci de değildim çok şükür. Uçaksavar mevzisindeki nöbetten başka bir şey oldum. (iyi de oldu)
  • 1adam  (07.03.18 00:17:00) 
İşsizsiniz, iş aroyorsunuz, sağa sola cv bırakıp iş arıyorsunuz, mülakatlara giriyorsunuz. Bu süreç devam ederken askere gidiyorsunuz. Belki de bu arada gelebilecek teklifleri kaçıyorsunuz.

İşiniz var. Ailenizle yaşıyorsunuz. Evin gelir gider tablosu yapılmış. Herkesin harcaması belli, kazanılan kadar harcamalar değişiyor. Sonra askere gidiyorsunuz. İşinizden oluyorsunuz, gelirinizden oluyorsunuz, çalışma motivasyonunuzdan oluyorsunuz, döndüğünüzde aynı yerse işe devam etseniz bile yeniden bi alışma süreci yaşıyorsunuz
  • oekuklu  (07.03.18 00:20:50) 
gitmeyi düşünmüyorum.


  • yavru tosun  (07.03.18 00:23:15) 
Binder dandet ile 1adam iste kanka olmuslar.

Gerci binder dandet'in gecen haftalarda actigi duyuruda Gay'lere iyi davranma zorunluluğu varmis, homofobik olma özgürlüğü yokmus...

Siz hangi dunyalarda yasiyorsunuz? Norvecte misiniz Suriye'de misiniz?

Edit: Gecen de pornstar ile evleniyordun, senin kafa feci karisik.
  • Traveller  (07.03.18 00:23:35 ~ 00:25:20) 
ömrümde şunu gördüm ki; askerlik yapan adam zorluklara karşı daha dayanıklı. çevremde askere gitmeyen adamlar da var hepsi demesem de çoğunluğu ufak zorlukta çekiniyor.

zorluklara karşılık dayanıklık konusunda

askerlik yapan+ şehir dışında okuyan > şehir dışında okuyan > ailesiyle okuyan.


bunu da neden yazdım bilmiyorum ama kayıtlara geçsin işte.

12 ay yaptım ve gayet mutluyum, huzurluyum. <3
  • blue eyes white dragon  (07.03.18 00:39:05) 
1adam kardeşim normaldir. Hayatta askere gitmekten başka başarısı olmayan zavallı çok. Ağanın eli tutulmaz, siz bir tur daha gidin.


  • doxanikee  (07.03.18 00:40:15) 
6 ay degil, bugun karar cikarsan 3-5 ay sonra gidiyorsun. geri donup kendine gelmen 1-2 ay. etti mi sana 1 sene. bir sen akillisin .


  • baldur2  (07.03.18 00:44:52) 
6 ay demek kolay ama üniversiteye geç yaşta başlayanlar ne yapsın. ben 22'de başladım, 26-27'de bitirsem bir de üstüne askerlik düşün. cidden korkunç ama maalesef bir mucize olmadıkça gidicem.


  • nothing in my way  (07.03.18 00:54:25) 
Erkek olsam asla gitmek istemezdim ben de. Dünyanın en saçma şeyi olabilir, zorla askerlik yaptırmak. Gidip saçma sapan insanlarla insanlık dışı muamelelere maruz kalıyorsun, doğru düzgün yemek duş olanağı bile yok, iğrenç karakterli komutanlara denk gelebiliyorsun ve gıkını çıkarmıyorsun. Hayatından 6 ay boşa gidiyor. Boşa, resmen boşa.


  • mutlusismankedi2015  (07.03.18 01:18:44) 
Ben okul biter bitmez gittim yaptim. Hayatimdaki en gereksiz aylardi. O aylarda bos duvara bak, sahile in bos bos gez, bak is aramayi falan gectim bos gez ya cidden daha yararli. Zorluklara gogus germe falan hikaye. Nisan almayi ogrenirsin en fazla.

Hep derim birak 6 ayi, imkani olan 1 ay bile yapmasin. Bedelli falan cikarsa bobrek satilir yine yapilmaz. Tek bobrekle belki yasanir ama o 6 ay 2 bobrekle bile cekilmez.
  • eazy  (07.03.18 01:53:29) 
Askere gitmedim ve hiç gitmeyeceğim de. Çünkü muafım. Ama eğer askere gitmek zorunda olsaydım sanırım ben de ertelerdim. Çünkü diğer arkadaşların da dediği gibi yerleşik bir düzeni bozuyorsunuz, işinizi, ailenizi, ilişkinizi, özgürlüğünüzü, alışkanlıklarınızı, zevklerinizi vs. geride bırakıyorsunuz.

Kısaca söylemek gerekirse 6 aylığına hayatınız elinizden alınıyor, ipotek ediliyor, alıkoyuluyorsunuz. Hem de ne için? Kendinizi neredeyse dış dünyayla koparacak, kendinizi geliştirmeye fırsat vermeyecek, bütün fikirlerinizi, benliğinizi yok edecek bir yere gidiyorsunuz. Askerden geldiğinizdeyse bir uzaylı gibi her şeye yabancı gibi hissedildiğini düşünüyorum.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (07.03.18 01:55:27) 
düşündüm neden gitmek istemiyorum diye.

amaçsız çünkü. net olarak bir amaç uğrunda askerlik yapmayacağız. zorunluluktan bir odaya kapatılmış bir dolu tuhaf adamla 6 ay yaşayacağız.

bir de, güneydoğu'da saçma sapan bir pusu ile ölme ihtimali var. pusu bak. yolda gidiyorsun, adam eyp'yi patlatıyor ve bum. bitti. şimdi sen öte dünyaya inanıyorsan bu senin için büyük risk olmayabilir ama ben bütün varoluşumu riske atmak istemiyorum.

yapı olarak da milliyetçi bir insanım. kurtuluş savaşı dönemiyle ilgili her türlü anı kitabını yalar yutarım. peki, çelişkili bir insan mıyım? sanmıyorum. çünkü askere vatan müdafaasına değil, 6 ay boyunca hiçbir şey yapmamaya gidiyorsun. müdafaaya değil, kurbanlık kuzu olmaya gidiyorsun.

devlet askerliği acilen profesyonelliştirmeli ve bedelliyi kaldırmalıdır. al herkesi askere. 3 ay ciddi askeri eğitim ver, bak nasıl gidiyor insanlar. amaç da bu değil midir zaten. toplumu savaşa hazır tutmak. peki neden yapılmıyor? çünkü bürokrasi çok ağır yenen bir yemektir.
  • antikadimag  (07.03.18 02:24:20 ~ 02:25:01) 
kendim için konuşayım, canım istemiyor, bu kadar basit.

ürkmekten ziyade istemediğim bir şeyin devlet tarafından zorla dayatılmaya çalışması beni haliyle rahatsız ediyor ve böyle bi baskıyı kabul etmiyorum, isterse 1 hafta olsun.
  • yuto  (07.03.18 03:51:49) 
herkes genellemelerin dibine vurmuş, ben de bırakayim bir tane..

ülkemizde askerliğini yapmış tezkeresini almış 2 tip insan var:

*ilki; gittim gördüm geldim aman ha ne yap et gitme, dövizli mövizli bedelli bekle kastırmaya bak.

*ikincisini anlatmak içinse meşhur bir fıkrayı buraya bırakıyorum..

cehennemde her ülkenin bir kazanı varmış ve içinde sıcak kaynayan yağ varmış, günah işleyenler bu kazanlarda cezalandırılıyormuş. kazandan kafasını çıkaranları zebaniler kafasına vurarak tekrar geri kazana sokuyormuş. baş zebani bir bakmış diğer kazanlarda herkes çıkmaya çalışıyor ama türk'lerin kazanından kimse kafasını bile çıkaramıyor. baş zebani zebanilerden birini çağırmış ve sormuş:

- niçin türk'lerin kazanından kimse çıkmaya çalışmıyor yoksa orda günahkar yok mu?

zebani:

- olmaz mı, ama çıkmaya çalışanı alttakiler geri çekiyor...
  • makbur  (07.03.18 04:01:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.