[]

Fala inanıyor musunuz?

Neden inanıyorsunuz veya neden inanmıyorsunuz?




 
Inanmıyorum, çünkü hazreti Allah fal ve şans oklarını şeytan işi olduğunu bildirmiş biz kullarına. Hafzallah dinden çıkartır insanı.


  • doxanikee  (06.03.18 23:55:44) 
İnanmıyorum. Yıllardır arkadaşlar arasında da kahve falı, vb bakmadık. Öncesinde birbirimize bakıo eğleniyorduk da, ben o falı on dakikaya unutuyorum zaten.
Falda inandığım şey şu, tanımadığınız biri bakıyorsa “Şunun şuyu vardır herhalde” gibi senin hakkında bir tahmin üzerine bir şeyler kurup anlatıyor. Böylece dışarıdan nasıl göründüğün hakkında bir bilgi veriyor.

  • aychovsky  (06.03.18 23:56:09 ~ 07.03.18 03:59:27) 
İnanmıyorum çünkü falı biz kendimize göre yorumluyoruz. Dolaylı yollardan çok fazla bağlantı kuruyoruz. Ayrıca falcılar da afaki konuşuyorlar. İşte 3 vakte kadar yol görünüyor, araba alacaksın, işe gireceksin gibi şeyler


  • oekuklu  (06.03.18 23:56:56) 
İnanmıyorum çünkü bilimsel bir temeli yok. Ayrıca bkz. self-fulfilling prophecy (kendini gerçekleştiren kehanet sanıyorum Türkçe'de)


  • fotrsapka  (06.03.18 23:59:37) 
İnanmıyorum çünkü hakkında inanmak kelimesi kullanılan herhangi bir şeye en baştan inanmıyorum.


  • Bruce  (07.03.18 00:04:16) 
Inanmamakla kalmiyor, yanimda bakilirsa ortamdan ayriliyorum. "Sadece egleniyoruz" diyenlerin bu kulturu tekrar tekrar urettiklerini dusunuyor, bunu da tehlikeli buluyorum. Evet, uyuz bir arkadas oldugum dogrudur. Zaten hicbir arkadasim boyle bir seye yeltenmiyor, benim yanimda olduklari icin degil, onlar da benim gibi olduklarindan.

Bir gun bu sacmaliklari tamamen tarihin coplugune gonderebilirsek, hep birlikte oturur, egleniriz.
  • evrim halkasi  (07.03.18 01:03:33) 
Bazı insanların gözlem yeteneğinin diğerlerinden çok çok daha iyi olduğunu ve bunu ifade edebilme yetisine sahip olduklarını düşünürüm.
Gözlem yetenekleriyle seni bağlayıp geleceğe dair de sallıyorlar işte.
İnsan inanınca söylenen şeyin olması için uğraş veriyor zaten.

Ben bunu bizzat yaşadım. Tarot falıma bakan muhteşem kadın bana öyle şeyler söyledi ki her söylediği doğruydu ne dese başıma gelmişti. Sonra dedi ki 2017 nin sonunda evleneceksin evleneceğin adamla da 24 nisan 2016 'da tanışacaksın.
Ben buna o kadar inandım ki 24 Nisan 2016 da evden çıkmadım kimseyle tanışmayayım diye.
Bu da böyle salak bir anımdır :)
  • mutekebbir  (07.03.18 01:09:15) 
İçtiğin kahvenin tortusundan geleceğe dair çıkarımlar yapmak... Bilemiyorum Altan :/

Salatanın suyuna bakıyorum ben, güzelse içiyorum. Oh mis, vitaminli vitaminli.
  • chicha  (07.03.18 10:19:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.