[]

Konut Kredisi

Gençler iyi akşamlar. Şimdi bu konut kredisinden çekersek ekspertiz masrafı, dask, sigorta vs vs toplam ne kadar masraf çıkıyor? 35 bin lira kadar kredi çekmemiz lazım. İhtiyaç kredisi mi çeksek daha uygun olur konut kredisi mi? Yoksa aynı hesaba mı denk geliyor?

Konut kredisi faiz oranı yaklaşık 1.10
İhtiyaş kredisi ise 1.35 ikisi de ziraat

 
dosya masrafı 200 tl nin altında olur. 2 yıl falan düşünüyorsanız konut kredisi daha uyguna gelir.

not: bir kaç bankadan teklif almayı unutmayın.
  • angelofdeath  (06.03.18 22:36:12 ~ 22:36:55) 
yok 48 ay düşünüyoruz. internetten araştırdım da faiz oranlarını, en uygun ziraat geldi


  • oekuklu  (06.03.18 22:38:22) 
konut kredisinin faiz oranı daha düşük olur ama biraz daha uğraştırır. ekspertiz gider filan. ekspertiz 500-800 tl arası bi şeydir. bsmv %0,5'tir. 35000'e 175 tl dosya masrafı ödersin. dask öyle çok yüksek değildir. konut sigortası biraz daha fazla olur dask'tan.

madem 35000 lazım sana, o zaman ihtiyaç çek. banka eve ipotek koyacak, kredi bitince ipotek fek cart curt.. gerçi 35000 tl lazım ev almak için ve 48 ay vade biraz saçma geldi bana...
  • silah taciri  (06.03.18 23:37:22) 
Ziraat bildiğim kadarıyla en uygun evet. Ben olsam yine de hem ihtiyaç hem konut olarak teklif alırdım


  • mutlusismankedi2015  (06.03.18 23:51:20) 
@silah taciri, 48 ay seçme nedenimiz aylık ödemesinin az olmasını istememiz. 36 ya da 48 düşünüyoruz duruma göre, çünkü emekli maaşı işe annem ödeyecek bunu. Yaşından dolayı da sigorta masrafı çok olur diye düşünüyorum.


  • oekuklu  (06.03.18 23:54:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.