[]

Çiğköfte Yapacağım Ama Bulgur...

Duyurunun sevgili aşçıları.

Gavur eldeyim, durduk yere deli gibi çiğköfte çekti canım. Markete akıp ince bulgur arayacağım ama soram dedim: Bulguru önden suya koyup bekle, sonra harcını kat ve yoğur diyen tarifler de var, bulguru yoğururken yavaş yavaş suyunu ekle, uzun sürer diyen de. Ben ilkini yapsam olur mu?

Yani kısacası bulgurun üstüne kaynar suyu koyup kapağını kapatıp beklesem, yarım saat veya bir saat sonra harcıyla karıştırıp 10 dakkada hazırlamış olsam olur mu? Öyle muhteşem tada gerek yok. Bana çiğ köfte lazım, tırnak kirli, motor yağlı olanına dahi razıyım şu anda ama bu boktan memlekette yok işte. Varsa da ben bilmiyorum.

Arz ederim, peşinen teşekkür de ederim. Şimdi markete gidip bulgur arayacağım. Dönünce bir(kaç) cevap bulma umudumu boşa çıkarmayın :*

 
Ikincisi kisir zaten. Et koyacaksan muhtemelen ikincisi cok kotu olur. Etsiz yapacaksan bence cok da fark etmez.

Not: Cigkofte teknesinde buyudum. Asci degilim.
  • evrim halkasi  (06.03.18 22:37:48) 
Türk marketleri vardır bulunduğun ülke de oralarda hazır çiğ köfte bulunur ya zahmet etme öyle


  • England  (06.03.18 22:56:08) 
Yurtdisinda yasiyorum. Yaklasik 1 saat once cigkofte yaptim yedim cok guzel oldu. Ince bulguru derin bir kaba koy, uzerini kapatacak kadar kaynar su ekleyip 10 dak bekle agzi kapali bir sekilde. Sonra salca, yesil ve beyaz sogan, tuz, zeytin yagi, domates ve baharatlari ekle. 10 dakika kadar yogur. Sonra maydanoz ekleyip 1-2 dak daha yogur. Al sana cigkofte. Benimki super oldu.

Not: mobilim, imla hatalari icin ozur diliyorun.
  • cancan  (07.03.18 00:20:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.