[]

Evde spor filan, tavsiye

Kendi çapımda evde spor yapmaya başladım. Genelde iki güne bir yapıyorum çok canım isterse boş olan günde de hafif bi şeyler yapıyorum. Genel olarak şöyle yapıyorum:

-Isınma
-Şu iki videodan biriyle devam ediyorum:
www.youtube.com
www.youtube.com
-ardından mekik, ayakları yatağa koyarak hipthrust, squat, ağırlıksız normal hipthrust ve yan yatıp bacakları sırayla yukarı kaldırma hareketi (her biri 25'erden 3 set), bir de arada genelde ilk hipthrusttan sonra bizim küçükken mum duruşu dediğimiz sanırım inverse yoga pozu olan şunu yapıp bacakları açma kapama vs yapıyorum (www.yogaesoteric.net )
-son olarak şu: www.youtube.com
bi de araya dans veya o an aklıma gelen canımın istediği inner tight egzersizleri filan ekliyorum. sonra soğuma. genelde 1 saatimi filan alıyor. çok çabuk sıkılabildiğim için böyle dans gibi egzersizler eğlenceli geliyor.

şimdi ben el bileğimdeki bi sıkıntıdan dolayı plank veya şınav türevi ağırlığın bilekte olduğu şeyleri yapamıyorum.

Genel amaç bir miktar kilo verme & yağ yakımı. Bir de işte hafif bi kas oluşturup şekil verme. Akşam en geç 7 civarı yemek yiyip bunları da 9-10 gibi yapıyorum. Bi saat filan sonra da yeşil çay içiyorum ve spordan sonra 1 litre su ve gün içinda toplam 2lt su içmeye çalışıyorum. Gece de geç uyuyorum baya.

Bu yaptıklarım arasında bunu çıkar zararı olur/kalınlaştırır ya da şunu da ekle diyebileceğiniz şeyler ve ayrı olarak tavsiyeleriniz var mı? Bi de süt ve süt ürünleri seven biriyim de süt içmek istersem ne zaman içeyim?

 
düzenli yürüyüş mutlaka
Süt ile ilgili benim görüşüm radikal; inek sütünün tercih edilmemesi gerektiğini düşünüyorum... keçi manda sütü ideal
Mekik i çıkarabilirsin
  • benaslindayohum  (06.03.18 09:25:48) 
ben de sadece evde spor yapabiliyorum ama bir program dahilinde gitmeyi sevdiğim için fitness blender sonia fitness gibi sitelerin programlarını uyguluyorum geçmişte baya sonuç almıştım harfiyen uymamam rağmen


  • iwillsee  (06.03.18 10:17:24) 
Ben evde yapacağım zamanlarda Nike Training programlarını kullanıyorum. Tavsiye ederim, yağ yakımı için falan uygun bir program seçip onun yönlendirmesi ile yapabilirsiniz.

Şimdi tabii angelus ve arnold dururken bana laf düşmez ama, Tuğrul Çağrı Yılmazer hep "büyükten büyük gider" diye açıklıyor bu durumu. Yani vücuttaki büyük kas gruplarını çalıştırmak...

Yapıyorum dedikleriniz arasından en gereksizi mekik olmuş bence.
  • sopiro  (06.03.18 10:24:29) 
ip atlama koyabilirsin.


  • jimicik  (06.03.18 11:23:04) 
@benaslindayohum yürüyüş çok yapamıyorum. yani hem o kadar efektif gelmiyor hem de hem spora hem yürüyüşe aynı anda zaman harcamak günde 3 saatimi alır.

@sopiro @benaslindayohum mekik neden olmamış ki? ne gibi bir etkisi var merak ettim.
  • kozmosta bir nokta  (06.03.18 17:37:26) 
eşim de evde yapıyor. popsugar fitness diye bir kanalın videoları üstünden yapıyor.

sanki şok etkisi yaratan programlarmış gibi geliyor bana. çünkü 30-40 dakikalık programlarda 1 saniye bile dinlenme anı olmuyor. hafiften başlatıp vites yükselterek, arkasından koşturan varmış gibi yapıyor.

1 ayda sadece bu tempoyla 2-2,5 kilo verdi eşim, günde yarım saat ile.
  • akatreil  (06.03.18 17:46:35 ~ 17:46:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.