[]

kedi kuma pisledikten sonra

ayağı falan kendi dışkısına değiyor mu? pisleniyor mu bir şekilde?

kedi sahiplenmwk istiyorum.


 
muhtemelen değiyordur ama sürekli yalanıp kendini temizliyor.


  • slow like honey  (05.03.18 22:10:45) 
bazen değiyor :)


  • false pretension  (05.03.18 22:13:27) 
o kadar titizlenirsen o is zor. yanlislikla kakasina da basar, ishal olur da basar, cisine de basar, ici şeyolur yatagina da kusar, tuvalete girip ordan gece yatagina yanina cikar gunduz koltuguna masana cikar, sofrayi hazirlarken sen mutfaga gitmisken cikar masada yemegini patiler, yere dusen uzun saci yediginden bir parca bok kicina asili kalir da pesinde kosup kicindaki boku almaya calisirsin... olabilir yani boyle seyler. vazgeciremezsin de. hastalanir veterinere goturursun kol gibi fatura cikar. hayvan iste yani boyle seyleri goze aliyorsan sahiplen.


  • robokot  (05.03.18 22:21:29 ~ 22:23:38) 
Bu biraz kedinin huyuna bağlı. Bizim kedi de boyle şeyler hiç olmuyor. Cisini bile tuvaletin ucuna cikip yapiyor kuma basmiyor. Kakasini yapinca de hic bulastirmadan cikiyor. Kumla kapama meselesini de tuvaletinin disarda hayali olarak yapiyor. Yine kuma hic bulastirmiyor kendini.


  • a perfect lie  (05.03.18 22:23:31) 
Kedimin üzerinde kaka görmedim hiç, kıçı bile genellikle temiz oluyor. Ama insan gibi düşünmek lazım bin bir çeşit kedi var hepsinin huyu farklı, tepki olarak ortalığa işeyen kediler gördüm.

Kendi yalanmaları temizliklerine yetiyor gibi. Ya kaka varsa diye ilgisiz sevgisiz bırakacaksanız, çekinecekseniz tekrar düşünün, yatağınıza da girecek, o patiler yüzünüze de değecek zira. Yapabileceğiniz en fazla kedi ile temas ettikten sonra kendinizi temizlemeniz.
  • hedep  (05.03.18 23:00:15) 
evet değiyor ama sallamıyorlar. poposuna kaka parçası yapışmışken evde dolanıp koltuklara oturup kalkıyorlar, mutfağa girip çıkıyorlar. temizliğiyle uğraşamıcaksanız önermem. kedi sahibi olmak biraz sallamamayı gerektiriyor yoksa insan kafayı yer.


  • pinkpeony  (05.03.18 23:06:49 ~ 23:07:50) 
bizim evde bir tane var, kol gibi birakiyor. isiyor, siciyor. sonra yerde karolarin ustunde islak patilerinin izi (evet sidik..). o patilerle tezgaha da cikar, senin yemegini de patiler.. kediler temiz hayvanlardir dediklerine bakma, bildigin pasakli olani da var, digerlerinin de cok farkli olacagini sanmiyorum.


  • ubi dubium ibi libertas  (05.03.18 23:54:05) 
ubi dubium ibi libertas +100000000000000


  • pinkpeony  (05.03.18 23:59:06) 
6 aydır evimde kedi var; bir kere karşılaştım bu durumla, onda da hayvancagiz ishal olmuştu. Onun dışında tuvaletten çıkar çıkmaz daha salona gelmeden banyoda kendini yalama faslına geçiyor resmen. Ama bizimki biraz cins, iki kere sevsek yere yatıp saatlerce yalanıyor. Ayrıca evdeysem ben de kontrol ediyorum her yerini.

Bu arada ben de kedileri çok sevmeme rağmen uzun süre titizlik sebebiyle eve almak istemedim. Sonradan isteyince alerjim çıktı, kaç yıl sonra eve kedi alabildim ama söyleyeceğim şey su; o eve gelince hayatınız değişiyor resmen. Hem pis olan kediler degil, sahipleri bence. Kedili ev ile ilgili bir sürü rivayet döner (kedili ev kokar, yemeklerinden tüy çıkar vs vs), sahibi temiz bir insansa bu rivayetlerin bir çoğu gerçekleşmez. Tabii ki canlı, hasta olduğu durumlar vs oluyor (sonuçta insan yavrusu da hastalaninca halılara kusabilir) ama genel olarak titiz hayvanlar kediler.
  • fraise  (06.03.18 00:08:08) 
Seviyorum, arkamı dönünce hayvan kendini yalamaya başlıyor.

Soruya cevabım bu.
  • hayirsiz  (06.03.18 02:08:35) 
Kediye göre değişiyor +1 klozet kullananı bile var eğitilince sonuçta. Benimki hastayken bile gitti kumuna kustu. Kirliyse mesela hiç girmez kabına dışarda miyavlar temizle diye.
Bunu şimdiden düşünüyorsan isteme bence +1

  • yue  (06.03.18 05:49:01) 
genelde baasmamaya çalışıyorlar ama şapşik olduklarından basıyorlar genelde. kumun önüne böyle bi paspas koy.


  • beyteper canavari  (16.03.18 18:02:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.