[]

İş Hakkında Tavsiye,Görüş

Selamlar duyuru ailesi, şimdi şöyle bir durum mevcut. Dışarıdan bakan birisi olarak ne tavsiye edersiniz. Etrafında danışabileceğim bir mühendis veya işi bilen birisi olmadığından buraya sorayım dedim.

Ben yeni mezun (15 gün) bir elektrik mühendisi olarak, son zorunlu stajımı yaparken, bir firma tarafından görüşülmek üzere teklif aldım ve staj sonunda, boş yatmayayım diyerek, mezuniyet işlemlerim tamamlanmadan işe başladım ve girerken bazı sebeplerden ötürü mart ayı içerisinde ayrılacağımı belirtim. 10-15 gün içerisinde de ayrılacağım.

İş olarak benim çalışmak istediğim, daha sonra işi öğrenerek kendi yerimi açabileceğim bir alanda çalışıyorum, yüksek gerilim enerji nakil hattı işi. Fakat bu çalıştığım sürece pek fazla mühendislik yapmadığımı düşünüyorum. çoğunluk arazide çalıştım yeri geldi çamurun içinde direk diktik, yeri geldi elektrik panoları yaptım, yeri geldi vinç tepesinde hat bağlantısı yaptım. Bildiğiniz işçi (tekniker vs.) gibi çalıştım. bu süreçte işi sevmedim dersem yalan olur, kişilik olarak arazide olmayı seven biriyim. sürekli masa başı işleri geriyor beni.

ama içimde hep, sanki kullanıldığımı hissediyorum, işim olmayan şeylerle uğraşıyormuşum gibi geliyor. Yeni mezun olarak ilk etapta bu işler böyle mi yürür, yoksa işçi muamelesi mi görüyorum sizce.
Bir de kasım ayı gibi özel işlerim bitince tekrar bu yerde devam etme şansım var, devam mı etmeli, yoksa başka işler mi bakmalı?

Not: Askerlik yapılmadı.

 
Ben de stajda sahada bulunmuştum bir süre. Yaz aylarında zevkli ama kışın biraz daha zor. Hele yüksekte çalışma söz konusuysa daha da zor. Ben bir mühendise yeni mezun da olsa bu tip işler verilmesini mantıksız buldum. Ben olsam şimdi askerliği yaparım. Dönünce de yeni iş ararım. Ama şunu söylemekte de yarar var. Nakil hattı işini seviyorum demişsiniz. Bahsettiğiniz şeyler işin doğasına ait. Yani siz sörf sporuyla ilgilenseniz, her zaman bir köpek balığı tehlikesi olacak. Bu yapılan eylemin ortamıyla ve konularıyla ilgili bir durum. O yüzden sürekli böyle de olabilir bu işler. Kullanılma hissini aldığınız maaşın sebebi olarak görebilirsiniz. Başkasının verdiği işi yapan herkes kendini kullanılmış hissedebilir.


  • dissendium  (05.03.18 22:12:40) 
yds'ye giriyorsun, askerlik şubeye gidiyorsun, "yedek subay"lığa evet diyorsun. elektrik mühendisi olduğun için büyük ihtimal meslek kurasına tabi oluyorsun. askerliğini yaparken maaşını alıyorsun. bu sürede de "lan askerden sonra ne yapsam" diye düşünüyorsun.


  • rain when i die  (05.03.18 22:28:50) 
Elektrik Mühendisiyim.

Yaptığın staj ve iş çok iyi olmuş. Eğer ki kurumsal firmada git git gel yapmayi hayal etmiyorsan bu tecrube işine çok yarar. Ameleligini yaptin diye gocunma. Mesleginde ilerde bu günler sana çok şey hatırlatacak hissiyat olarak. İnsan çalıştırmayı bileceksin ilerde. Kendi işin olacak ihale alacak büyüyeceksin. Askere git ve sonra bu işi yapan bir yerde 4 5 sene çalış. Çalışırken hep bu işi ben nasıl yaparimi düşünerek geçir zamanını. İyi plan yaparsan kurumsal firmada çalışan adamdan 10 kat fazla kazanirsin. Tebrik ederim.
  • lion de la Turquie  (05.03.18 22:59:53) 
Yurtdışı imkanlarini da göz önüne al. Evlenene kadar iyi para yapasın.


  • lion de la Turquie  (05.03.18 23:00:20) 
mühendislik ile alakam yok. ama anlattığın işler ilerisi için o kadar işine yarayacak şeyler ki. ileride işin mühendisi olunca elemanları arasiye direk dikmeye hat bağlamaya gönderdiğinde seni kandıramayacaklar ve bilgine saygı duyacaklar. mühendiz bey o iş 2 günde bitmez diyip seni yemeklere çalışınca, o işi sen zaten yaptığından yolu göstereceksin

belli ki çok gençsiniz ama kesinlikle bu işte kalmanızı öneririm. piyasada çok adam gördüm ama işin sahasını ameleliğini yapan admalsr hep en iyisi oldu, diğerleri silinirken onlar ayakta kaldı

kuzenim çok çok büyük bir firmanın genel müdürü 20 yıldır o firmada ve ilk girdiği zaman sabaha kadar kamyondan işçilerle mal indirdiği de oluyordu.
  • oscar  (05.03.18 23:40:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.