[]

Öğretmen maaşı branşa göre değişiyor mu?

Tüm şartlar eşit olduğunda (ders saati, hizmet yılı, medeni durum, hizmet yeri) farklı branşlar aynı maaşı mı alır?
Özellikle bir branşı merak ediyorum.



 
aynı alır. hatta müdür ve müdür yardımcısı da aynı alır. ancak gih olursan(şube müdürü mesela) o zaman mayış değişiyor.


  • alperz  (05.03.18 19:22:29) 
devleti bilmiyorum, ama özelde aynı alır. Yani bazı okullar maaş skalası sistemiyle çalışırlar mesela. Standart maaş diyelimki 5000lira olsun; master +500 lira, 4-6 yıl tecrübe + 200 lira, 7-10 yıl tecrübe +400 lira, X sayıda sertifika +200 lira gibi sistemleri olur, ona göre bireysel farklılık oluşur tabii.

Okul yönetimine göre de farklılık olabilir. Diyelim ki siz de ben de yüksek lisans yapmış, 5 yıl tecrübeli, boğaziçi mezunu ingilizce öğretmenleriyiz. Siz 2005te okula girdiniz, 5000 lira maaş alıyordunuz. Ben 2007de girdim, arada maaş politikası değişti kurumun, ben sizden yüksek ya da az maaş alır hale gelebilirim geri kalan her şey aynı olduğu halde. (İşin legal kısmını tartışmıyorum, "o zaman dava açarsın" falan diye saldırmayınız. Olabilir kısmını söylüyorum sadece.)

Ama yukarıda söylenene katılmıyorum. Benim şimdiye kadar çalıştığım yerlerde müdür ve müdür yardımcıları hep daha farklı maaş alırdı. Ben müdür yardımcısıyken de aynı kurumdaki branş öğretmenlerinden daha fazla maaş alıyordum.
  • sopiro  (05.03.18 19:29:44 ~ 19:30:14) 
yok değil. müdürlük ve müdür yardımcılığı asli görev olmadığından maaş değişmez. yani ünvanlar aynıdır. görevi başkadır.


  • alperz  (05.03.18 19:38:12) 
Ayni degil diye biliyorum. Sinif ogretmenleri icin. Cunku maas karsiligi 18 saat diger branslarin ise 15 ya da 16. Bildigim tek fark bu.


  • valarmurgulis  (05.03.18 21:47:20) 
eğitim öğretim hizmetleri (eöh) sınıfındaki tüm personel (öğretmen,müdür,md.yrdm) aynı maaşı alırlar. maaşı değiştiren unsurlar aşağıdadır:

1) derece-kademe
2) aile durumu, çocuk sayısı
3) yabancı dil sertifikası
4) sendika üyeliği
5) uzman - başöğretmen yan ödemeleri

branşlara göre farklı maaş uygulaması yoktur. özel okullarda varsa bilmem.
  • iddaaci  (05.03.18 21:48:26) 
Iddaaci +1
Her seyi detaylica yazmis zaten.

  • dedim ben sana  (05.03.18 21:49:44) 
devlette ek ders veriyorsan onu alırsın


  • xdenizx  (11.05.18 00:25:31) 
meslek dersleri denilen öğretmenler fazla alıyor diye duymuştum. ( meslek lisesi vb.)


  • blue eyes white dragon  (11.05.18 00:33:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.