[]

Araç sollama

Hayatınızda hiç önünüzü tam olarak görmeden araç solladınız mı (kurtarırım düşüncesiyle olabilir ya da riske atmak olabilir vb.)
Ben bunca yıllık hayatımda çok denk geldim arkadaşım olur servis şoförü olur benim sollamam dediğim yerden örneğin virajlarda araba solladılar. gözlemlediğim kadarı ile genelde iyi araba kullanan insanlar sanırım kurtarırım düşüncesiyle yapıyor bunu ya da uzun süre virajlı yolda bir aracın arkasında gitmekten sıkılan çok sabırlı olmayan kişiler
Ben hiç yapamayacakmışım gibi geliyor bu riski alamıyorum.


 
ben bir kere yaptım, yapmaz olaydım. siz haklısınız, görmeden sollama yapmak kendi hayatıyla kumar oynamak demek.


  • babilbaligi  (05.03.18 17:05:01) 
Ben viraj görüş alanımda ve tamamen boş değilse kalkışmıyorum. Yapmamanız bence de yerinde bir karar, 10 kere başarırsınız, bir kere başaramazsınız, o zaten son girişiminiz olur.

Gerek yok.

Bir de iyi araba kullanmak risk almak manasına gelmemeli bence. Youtube makas atarken ışığa doğru yürüyenlerin videolarıyla dolu.
  • infernal majesty  (05.03.18 17:12:27) 
Benim sağımın uçurum olduğu tek şerit gidiş tek şerit dönüş virajlı bir yolda karşı tarafın önünde kamyon vardı ve beni görmeden solladı. Seçeneklerim hatalı sollayan adamla burun buruna çarpışmak ya da sola hamle yapıp kamyonun altına girmekti. Olabildiğince frene bastım, kamyon da olabildiğince gazladı ve birkaç santimle kaza yapmadık. Kaza yapmış olsak çok büyük ihtimalle ikimiz de hayatta olmazdık. Üstelik burada ben kurallara uygun şekilde şeridinde giden herhangi bir insanım. Başka biri kamyondan bunaldı diye ölmeme ramak kaldı. Hayatta bu tür bir olaya girmem. 3-5 dakika geç gideyim ceset torbasıyla gitmeyeyim mantığındayım.


  • marla is in my head  (05.03.18 17:20:49) 
gececegimden 100de 102 emin olmadan asla yapmam, hele de arabada benden baskalari da varsa.


  • brkylmz  (05.03.18 17:25:49) 
Asla yapmadım ve yapmam. İyi kullananlar değil olsa olsa insan hayatına değer vermeyen insanlar yapıyor diyebiliriz.


  • chavezding  (05.03.18 17:27:35) 
Bolu yolunda kesinlikle yapılmaması gerekir zaten o direkt intihar girişimi olur. Başlık sahibi; yapmayın ne olacağı belli olmaz hayat tek atımlık başka yok


  • leylasoysal  (05.03.18 17:32:53) 
Iyi araba kullanmak demek risk almak demek değil bilakis sıfır risk demek. Yapma. Yapanlara özenilecek bir şey yapmıyor.


  • retiredcolonel  (05.03.18 17:33:07) 
risk demektir, bir suru kisi senelerce araba kullanmis olmanin rehavetiyle neyin riskini aldiklarini anlamadan girisirler.
ortalama 10 dakikada bir arabanin gectigi bir yoldan kulaginda kulaklikla gozlerin kapali bakmadan karsi karsiya gecer misin? Buyuk ihtimal bir sey olmaz, ama bunu bir kac kere denersen istatistiki olarak bir gun fena bir kazaya karisacaksin demektir bunun kacari yok. artik ölür müsün öldürür müsün hapis mi yatarsin "kadere" kalmis.

  • robokot  (05.03.18 17:44:40 ~ 17:49:45) 
ancak dusuk iq'lu kisilerin yapabilecegi bir davranis modeli. turkiye'nin %95'i dusuk iq'lu oldugu icin boyle birine denk gelmemis olmak cok zor.

"bana bisey olmaz"

bu ulkenin dibine dinamit olan seylerden biri bu dusturdur. digeri de malum ortadogu kanseri iste.
  • no christ requires  (05.03.18 17:51:32) 
zaten yapılmaması gereken bir hareket ancak bir kaç kere yapmışlığım var. yaparken araca güvenmek ve ekstra kaçış noktalarını düşünerek sollamaya çıktım. 3 yüklü tırı tek seferde solladım ancak her türlü riski almıştım.


  • mikahakkinen  (05.03.18 17:58:17) 
Ben de bir kaç kere yaptım lakin çok büyük bir gerizekalılık gerçekten. Tam bir doğal seçilim örneği.


  • roket adam  (05.03.18 18:23:54) 
Şimdi her yer bölümüş yol olsa da hala çift yönlü olanlar var. Aşağıdaki örnekler çift yönlü yollar için.

Altımda güçlü araba varken sollama yasağı olsa bile "karşıdan araba gelse de geçerim" dediğim anlarda rahat rahat sollama yaptım. Burada olası bir sıkıntı durumunda karşıdan gelen aracın kaçabileceği bir emniyet şeridinin olması da önemli.

Zaten eskiden tırmanma şeridinde yokuş aşağı iniyorsanız, sağ şerit boşsa ve siz ısrarla sol şeritten gidiyorsanız yokuş yukarı çıkan birisi şövalye gibi sollamaya çıkar sizi sağ şeride geçmeye zorlardı. Ben de yapardım açıkçası.

Virajlarda sollama yaptığımda ise 3-5 viraj önceden gelen araçları kontrol etmişimdir. atıyorum beyaz merso arkası siyah bmw'den sonra gelen yok diye takip etmişimdir. Burada bir tehlike daha var, virajın göremediğin bir yerinde park halindeki bir araç hareket ederse o zaman hesaplar şaşar. o yüzden gene de temkinli olmakta fayda var. Eğer yolu takip etmediyseniz sollama yapan kişi hatalı sollama yapıyor gibi gelebilir.

Gene tırmanma şeritlerinde tepeye doğru şerit benim olsa bile o şeritte bulunmadım, bu sayede sayısız kez kafa kafaya gelip kaza yapmaktan kurtuldum. Adam kendi şeridi olmamasına rağmen tepe arkası dinlemeyip bahsettiğin gereksiz riski alıyordu.

Virajlara körlemesine girenlere çok denk geliyorum, bazısının çoluğu çocuğu da yanında oluyor, yazık...
  • kimlanbu  (05.03.18 19:08:49) 
kurtarabilirim (herhalde?) düşüncesiyle 6-7 kere yaptım. kabul ediyorum salakça bir şey ama uzun yolda oluyor böyle şeyler.


  • ada meltemi  (05.03.18 20:36:21) 
yapmam.
başka bi kötü geçiş de sağlama. sağ şerit boş, bu dangalak niye solda yavaş gidiyor diye hızla gelen araç sağa atıyor son anda kendini. ama direksiyonun pozisyonundan dolayı araç şeride tamamen çıkana kadar önünü görmüyor. gördüğünde de önde duran araç vvarsa kurtaracak vakti olmuyor. sağlama zaten kurallara göre yasak ama bbu hareket daha tehlikeli.

  • sttc  (05.03.18 21:39:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.