[]

1 aylık yavru kedi

bi tane yavru kedi sahiplendik hafta sonu, bize 1,5 aylık falan denmişti. çoğunlukla uyuyup, halsiz olduğunu farkettik. kuru mamayı ıslatıp vermiştik yememişti, yaş mama yediğinde de kakası ishal gibiydi. kuru mamayı sulandırıp verdiğimizde ise kakasını zorla yapıyor gibiydi. yaş mamayı yedikten sonra iki defa da kustu.

bugün veterinere götürdüğümüzde 1 aylık olduğunu söyledi. ishal için bi iki iğne yaptı. süt tozu alın dedi.

iyi bakmazsanız ölebilir dedi.

royal canin'in yavru kediler için kuru maması ve yaş maması var. kuruyu sulandırıp veriyoruz ama pek tercih etmiyor. bugün süt tozu aldık, onu da pek tercih etmedi. battaniyenin altına sıcak su torbası koyuyoruz, bütün gün battaniye üstünde yatacak nerdeyse. akşam giderken konserve mama alacağım bakalım, bi de onu deneyelim.

şimdi napmamız lazım? nasıl besleyelim? neler yapalım? bi yardımcı olun lütfen.

 
Yavru toz sütler var, anneden kesilmiş yavrular ve ameliyattan çıkan iyileşme sürecinde olan kediler için. Epey besinli bişeydi o petshop'a bi ondan da sorun toparlatabilir.


  • hedep  (05.03.18 16:30:35) 
veteriner prokolin verdi mi ishal için??


  • suicides underground  (05.03.18 16:33:05) 
kediyi nerden ne koşullarda sahiplendiniz? ishal yavru kediler için çok ciddi bir sorun, ne kadar süredir ishal olduğunu bilseniz aslında çok iyi olurdu daha düzgün yönlendirme yapılabilirdi.

kedi için satılan süt tozlarından alıp ılık mama yapın, kedi biberonuyla besleyin. a&d mamalar var veterinerlerde satılan, genelde nekahat dönemindeki hayvanlara ya da bebeklere verirler çok protein içerdiği için. onla kuru mamayı karıştırıp vermeyi deneyebilirsiniz alışması için.

verdiğiniz her yemeği oda sıcaklığında, mümkünse ılıtarak verin. sık yemek yedirin, kediyi sıcak tutun ve tuvaletini sık temizleyin. ishal/hasta kediye aşı maşı yapılmaz, aman bunu da sakın atlamayın.
  • evde liyakat kalmamis  (05.03.18 16:41:12) 
@suicides underground, eşim götürdü ama bişey vermemiş. iğne yapmış ama ne iğnesiydi bilmiyorum.

başka veterinere mi götürsem? maltepe'de oturuyorum, veteriner önerisi varsa tekrar götürebilirim eğer durumunda bi değişiklik olmazsa.
  • contavolta  (05.03.18 17:03:08) 
boncuk veteriner var Maltepede.
veteriner Ümit Bey oldukça ilgili. kesinlikle tavsiye ederim.
eğer ki tahlil, röntgen vs. gerektiğini düşünürse zaten kendisi sizi başka bir yere yönlendirir.
  • oz suser  (05.03.18 23:45:58) 
Öncelikle kuru mamayı ıslatmayı bırakın, kuru mama ıslatılınca çok hızlı bakterilenen bir şey. Şu aşamada mümkün olduğunca beslenmesi lazım, kuru mama alışkanlığını nasıl olsa kazanır. Siz tavuk haşlayın, süt tozu verin, gimcat'in fileto yaş mamalarından alabilirseniz onu verin. 2-2,5 aylık olana kadar sağlam beslensin. Bu arada kabında da kuru mama her zaman olsun, günlük tazeleyin mümkünse en kötü 2-2,5 aylık olduğunda yaş mamayı azaltarak kuruya alıştırırsınız.

Birde su alımına dikkat edin, gerekirse şırınga ile verin.
İshal'in birçok sebebi olabilir, mama değişimi, parazit, aşı vs. kuru mamayı ıslatmak bile.
  • FAtE  (06.03.18 09:54:45) 
iyice kötüleşiyo durumu, çok halsiz. zorla süt tozunu sulandırıp biberonla veriyorum. ama kustu sabah sonrasında. sadece tuvaletini yapmak için yürüyo onun dışında devamlı uyku modunda. veterineri aradık, yapacak bişey yok diyo. olabildiğince beslemeye çalışın, atlatır belki dedi.


  • contavolta  (06.03.18 10:46:15) 
Başka bir veterinere de götürün mümkünse çok yıpratmadan. Onun dışında kaliteli yaş mama yada tavuk haşlaması vermeye çalışın zaten sıvı tüketiyor ishal normal bu durumda. Su içirin sıcak tutun.


  • FAtE  (06.03.18 14:34:29) 
Nasıl oldu kedicik?


  • FAtE  (08.03.18 15:02:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.