[]

samsung tv hdmi sorusu

arkadaşlar geçen gün de bahsetmiştim, turkcell tv+ almıştım. şimdi geldiler, bağladılar, her şey güzel.

haliyle tv+ kutusunu televizyona hdmi girişinden bağladılar. fakat şimdi ben her tv açışımda önce normal tv kanalları açılıyor (dahili uydu alıcısı var, televizyona uydu kablosu bağlı), kumandadan source tuşuna basıp hdmi-1'i seçmem gerekiyor. her tv'yi açıp kapayışta bu böyle.

televizyonu açar açmaz hdmi'ın açılmasını sağlamak mümkün müdür? yani böyle bir öncelik atanabilir mi? açar açmaz tv çıkmasın, hdmi çıksın.

televizyon 2011 model samsung ue-40d6500.

4 tane hdmi girişi var. birincide parantes içinde dvi, ikincide parantez içinde arc yazıyor, üçüncüde ve dördüncüde bir şey yazmıyor.

 
Google'dan baktığım kadarı ile nasıl kapattıysanız öyle başlaması gerekiyormuş.

www.ifixit.com

forums.thedigitalfix.com
  • atom karincanin torunu  (05.03.18 12:22:24) 
hayır öyle başlamıyor. özellikle hdmi iken kapattım, yine tv olarak açıldı. eskiden scart girişleri, sinyali alınca otomatik scart'tan açılırdı. hdmi'ın öyle bir özelliği yok galiba. ama mutlaka olmalı, ilk açılışta hangisinin açılacağını seçebilmeliyim. ya da en azından dediğiniz gibi hangisini kapattıysam o açılabilmeli.

belki tv'de kayıtlı uydu kanallarını silersem olur ama silmek de istemiyorum. hem olacağından da emin değilim.

yayın olarak tv değil de harici bir cihaz kullanan tek ben değilimdir herhalde. herkes de her seferinde source'dan girip seçmiyordur.
  • kibritsuyu  (05.03.18 13:18:51) 
yok abi başlamıyor. hatta tv+ kutusunu da kapatmıyorum sinyal gelsin, belki onu kapalı görünce tv'den açılıyor diye. ama hayır, tv olarak açılıyor.

hatta ses açma kısma işini tv+ kumandasıyla yaparım diye televizyonun kendi sesini biraz fazla açtım. kapatıp açınca tv'de açılıp bas bas bağırıyor. source'dan hdmi seçene kadar evi ayağa kaldırıyor.
  • kibritsuyu  (05.03.18 13:41:01) 
Arkadaşlar sorunu tespit ettim. Bem tv'yi açarken program+ tuşuna basarak açtığım için kapattığım gibi başlamıyormuş. Power tuşu ile açınca kapattığım gibi açıldı. El alışkanlığı işte.

Yine de program+ tuşuna bastığım halde hdmi'ı açacak bir yöntem varsa bilmek isterim.

Hdmi izlerken de el alışkanlığı, turkcell tv+ kumandası yerine tv'nin kendi kumandasından program+ veya program- yapınca hdmi'dan çıkıp tv'ye geçiyor. Oysa sayı tuşları işlevsiz, basınca bir şey olmuyor. Program+ ve program- tuşları da işlevsiz olsa ya hdmi izlerken?
  • kibritsuyu  (06.03.18 10:00:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.