[]

Uçağa binerken neden acele ediyorlar?

Kapıya geldikten sonra insanlar kapı açılmadan ayağa kalkıp sıraya giriyorlar, bunun nedeni nedir? Sonuçta uçak herkes binmeden hareket etmeyecek, bunun bi sebebi var mı yani gerçekten merak ediyorum.




 
Kabin ici valizini koyacak yeri rahatca bulmak.


  • crown  (05.03.18 00:14:47) 
Bavullarını, çantalarını tam kendi koltuklarının üstüne rahatça yerleştirmek için olduğunu düşünüyorum ben.


  • kullanıcı adı  (05.03.18 00:15:03) 
kendi kızıma sesli olarak her uçuştan önce söylediğimi söyleyeyim:
erken binenler (yer adı)na önce gidecek ondan dolayı.
etraftaki 3-5 yolcuyla güler moral depolar sonra gireriz.
  • ozdek  (05.03.18 00:15:28) 
inerken acele etmeyi eleştiriyor olsanız ben de katılırım da, binerken acele etmek normal gayet. ha benim bi sırt çantam olduğundan onu da koltuğun altına koyduğumdan acele etmem o ayrı da @ozdek gibi dalga geçilecek bi şey yok.


  • ghilleinthemist  (05.03.18 00:19:50) 
Uçak herkes binmeden hareket eder. Muhtemelen bu yüzden, uçağı kaçırmayalım diye erkenden sıraya giriyorlar.


  • orient blue  (05.03.18 00:20:48) 
inerken acele etmek daha anlaşılır bence, acelesi vardır, gideceği yere daha erken ulaşmak istiyordur anlarım ama erken binmeyi neden bu kadar çok seviyor insanlar anlamlandıramıyorum.


  • kotu amacli yazar hesabi  (05.03.18 00:22:07) 
kabin bagajı koyarken saçma sapan tiplerle muhattap olmamak öncelikli olmak üzere benim için genellikle sıkılmak olan hededir. (ekşi sözlük mode on)


  • biravekahve  (05.03.18 00:22:40) 
@orient hayır kapıdaysan sen binmeden hareket etmez.


  • kotu amacli yazar hesabi  (05.03.18 00:22:53) 
ben de bu olaya milletin bu kadar kafa yormasını anlayamıyorum. birileri önce binecek ki diğerlerii de onlardan sonra binsin. herkes oturup en son binmeyi beklese daha mı iyi?


  • nrmnm  (05.03.18 00:27:08) 
Kavga etmemek icin. Cunku onumde bavulunu yerlestirecek yer begenemeyen, koridoru kapatip gecmeye izin vermeyen sigiroglusigirlara uyuz oluyorum. Bir de genelde en arka siralari aliyorum, korukten gecilecekse ucaga, hizla gecip oturuyorum. Eger ilk binenlerden olamayacaksam son binmek icin bekliyorum, az-cok yerlesmis oluyorlar. Ama son binince de "ay cam kenarina oturdum ama midem bulaniyo biliyonnu" tantanasi cekmek daha muhtemel oluyor. Ilk binmek her turlu iyi.


  • evrim halkasi  (05.03.18 00:27:50) 
Genelde sona dığru biniyorum ama kapıda kuyruk olması mantıklı geliyor. Uçak geldğinde hurraaa olmasındansa böylesi daha iyi bence.

Uçaktan korkuyorum ve hava alanında sabit oturdukça o korku daha da basıyor. Bu yüzden sürekli volta atıyorum, böylelikle korkunun bir kısmı o şekilde sistemimden çıkıyor. Arka bir yerlerde volta atmazsam o sıraya ben de girerim, çünkü bana “Hadi artık, uçak gelsin de bir an önce ne yaprsak yapalım. Ölüyorsak da ölelim, gereken kişilerle vedalaştım zaten” hissi veriyor. Zaten son binmenin sebebi milletle vedalaşma konuşmaları yaptığımdan. Tabii ki uçak herkes binmeden kalkmıyor ama o kuyruk bana uçak gibi benim için stres düzeyini en tepeye çıkarttıran bir ortamda o sorunla yüzleşiyormuşum hissini veriyor. Belki beniö gibi uçağa bineceği için gergin olan insanlardan olabilirler. Oturup beklemek daha da gerebiliyor.

İkincisi valiz sorunu, bindiğimde çantam 5 arka sırada bir yerde oluyor. Uçuş sırasında bir şey almam gerekse kabus oluyor (uzun bir uçuşsa).

Ötesinde pencere kenarıysa, milletin kuyruğa girmesi gerekebilir bile. Popo içi kadar uçakta milleti kaldırığ koridora çıkarıp kucaktan kucağa geçmektense oturup kafa sakin bir şekilde kendi işi ile ilgilenerek uçağın dolmasını bekleyebilir.
  • aychovsky  (05.03.18 00:41:45) 
"kabin bagajı için yer kapmak" cevabı bence hatalı. o sıra bekleyenlerin yarısından çoğunda büyük el bagajları yok. ben cevabı çok daha "psikolojik" düşünüyorum. ülkemizde uçak belki 10-15 yıldır çok yaygınlaştı ancak uçağa binen insanların %70-80'i, 80'lerde ve 90'lardaki "çok pahalı" dönemleri de yaşadılar. şu anda uçağa binmek bir statü göstergesi değil ama yine de eskiden kalan bilinçaltı ezberiyle "uçağa erken binelim çok para verdik" ve "ya kaçırırsak ve bilet yanarsa" korkusu hakim. pratik bir durum değil elbette, kimse cidden bunları düşünmüyor. ama bir iç his onları daha boardinge 15 dk varken o sıraya sokuyor.

not: genelde hep en son binerim. elimde bagajlarım da olur. şimdiye kadar hiç "kabin bagajı koyacak yer kalmadı lütfen uçaktan inin" denmedi. en en fazla olan şey; bagajı 2 metre ileri-geriyedeki boşluğa koydum. bu da dünyayı başıma yıkmadı doğrusu. otobüs yolculugu yapan ve 60-70 bavulun rastgele üst üste sıralanmasından hiç rahatsız olmayan insanların "eyvahhh ya el bagajımı tam kafamın üstüne koyamazsam!" korkusuna cidden gülüyorum.
  • 507  (05.03.18 01:21:35 ~ 01:22:17) 
1.bagaj koyacak yer kalmıyor

2. iki saat eşyasını kabine yerleştiremeyen tipler yüzünden koridorda ayakta beklemek istemiyorum. erkenden geçer oturur öyle beklerim en azından diyorum.

3. uçakta, daha koridordayken belediye otobüsündeymiş gibi koltuğunu beğenmeyip ben şuraya geçiyim de sen buraya geç muhabbeti yapan tipleri beklemek istemiyorum.
  • wilhelmwasmuss  (05.03.18 01:23:14) 
sanırım 3. binişimdi. çocuk gibi heyecanlıyım cam kenarına oturacağım için. baktım bir adamla karısı oturmuş benim yerime. kalkmıyorlar da. güzellikle rica ediyorum, kalkmamakta diretiyor adam. "ayngı yere gidiyo." falan diyor. beni piç gibi suçluyor bir de. adam utanmaz, benle kavga ediyor, tüm yolcular bizi seyrediyor. ben rezil oldum lan. en sonunda kalktı herif, ben rahatsızlık verdiğim için özür dilemek istiyorum. tam yeltendim ki "kes be sesini." dedi bana. ben de iyice patlama noktasına yaklaşıp "sen kes lan." deyince bu sefer "ama ben senden kaç yaş büyüğüm"e bağladı orospu çocuğu. işte böyle döl israfları yerimi kapmasın diye hemen sıraya girmesem de giriş kapısına yakın oturuyorum. duyuru yapılır yapılmaz da sıraya giriyorum.


  • ya ben lan neyse  (05.03.18 02:00:37) 
Bagaj koyacak yer kalmiyorsa, millet nerede tasiyo el bagajini, koridora mi koyuyolar?


  • baldur2  (05.03.18 02:30:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.