[]

kalkar kalkmaz kahvaltı yapmak mı yapmamak mı

kilo vermek istiyorsunuz.

kalktıktn sonra kahvaltı yapılmalı mı? yapılmamalı mı?

heryer çöplük olmuş. kimisi diyor ki; uyandıktan sonraki ilk 2 saat en çok yakım gerçekleştirdiğiniz an. osırada yemek yiyip her şeyi bok etmeyin.

kimisi diyor ki tam tersi.

uyandıktan sonra bekleyip saat 11 gibi mi kahvaltı yapamk gerekir?
yoksa sabah 8de kalktığımız gibi mi yemek gerekir?

 
ben sabah ve öğlen yiyip kilo verdim. sabahı ve öğleni es geçip akşam yiyince kilo aldım. gerçi bu iki safhada da antremanlarım farklıydı. onun da etkisi olabilir ama benim gözlemim bu.


  • alperz  (04.03.18 15:35:18) 
mantık çok basit harcadığın kaloriden fazla kalori alma. istersen on öğün ye istersen sabah şafak sökerken ye.


  • biravekahve  (04.03.18 15:49:34) 
Teknik olarak, yani bilimsel anlamda, kanda insülin yoksa enerji yağlardan karşılanır. Sabah da kanda insülin olmadığı için kahvaltı yapana kadar yağ yakarsın. Fakat bu demek değil ki bu şekilde daha çok kilo kaybı yaşarsın, bunun etkileri diğer değişkenlerle alakalı. Sabah kardiyo yapacaksan aç karnına yapmak daha iyi, zira kanda insülin yok, daha çok yağ yakarsın, bununla birlikte ağırlık çalışılacaksa kahvaltı yapmak daha iyi, zira ağırlık çalışırken enerji karbonhidratlardan geliyor, ağır girilen ağırlık çalışmaları öncesi karb-protein almak çok etkili oluyor. Bunların dışında hiç antrenman yapmayıp sadece diyetle kilo veriyorsan yine sabah saatlerinde insülini çok dalgalandırmamak iyidir ama tamelde gelinecek nokta, toplam alınan kalori. Yani toplam alman gereken kaloriyi aşmazsan, kahvaltı yapsan da yapmasan da, her şekilde kilo verirsin, üstte saydığım detaylar sadece detay, yağ kaybı üstünde muhakkak etkileri olur ama zorunlu da değillerdir, sen hangisini yapınca kendini iyi hissediyorsan o şekilde yürü. Ben ağırlık antrenmanlarımı sabah yapıyorum, normalde kahvaltı yapmayı hiç sevmem ama ağırlık günleri bir miktar protein-karb. karışımı yiyorum, çalışmadığın günlerde de 12'ye kadar bir şey yemiyorum, bu beni daha iyi hissettiriyor, seni hangisi iyi hissettiriyor hangisi senin için sürdürülebilir, o önemli.


  • angelus  (04.03.18 16:03:44) 
kahvaltı yapma öğlen ye


  • basond  (04.03.18 18:56:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.