[]

Cv ile alakalı bir soru

Selam az önce dolanırken aşağıda bir cv sorusu gördüm ve aklıma bir şey geldi. Benim en az 2-3 arkadaşım vakıf üniversitesinde burssuz veya yarı burslu olduğu halde %100 burslu olarak cv de gösterdiler. İş verenlerin, ik nın bunu kontrol etme olasılığı kaçtır? Örneğin iş görüşmesinde bununla alakalı bir soru sorabilirler mi? Çünkü okul dışardan insanlara bilgi veremiyor. Bir belge mi istiyorlar nedir yani.




 
Bu arada arkadaşıma da sordum iş görüşmesinde lafı bile geçmemiş.


  • vivalaaj  (04.03.18 03:13:27) 
İk verilen bilgilerin dogrulugunu kontrol eder bir cok yerde. O mantikla harvard yazip, kibris diplomasi da getirilebilir. Burs icin okullardan ogrenciler bir belge alabiliyor, kurum bu hususu onemsiyorsa ise giris belgeleri arasinda isteyebiliyor. Gorusmelerde bahsinin gecmemis olmasi, belge istenmeyecek demek degil.


  • pofudukayi  (04.03.18 11:27:22) 
genellikle mülakatlarda aday kendisi burslu mu burssuz mu olduğunu söylüyor. sessiz kalıyorsa burssuz, söylüyorsa burslu gibi düşünülebilir. :)

ama özü itibarıyla çok da önemli değil. önemli olan 5-6 sene önce kaç puan alıp üniversiteye girdiğinizden çok, nasıl bir eğitim aldığınız ve bundan da önce kendinizi nasıl geliştirdiniz.

iş hayatı çok iyi okullardan mezun çok kötü çalışanların da, ortalama okullardan çıkan iyi performanslı çalışanların da olduğu bir ortam.

şirketin bakış açısıyla adayınki aynı olmayabilir. aday için çok önemli görünen bu tip bir konu şirketler için sıradan bir detay olabilir yani.
  • dave87  (04.03.18 11:57:34) 
Diplomada yaziyordu galiba emin degilim ama e devlet ciktisinda kesin var onu biliyorum. İKci uğraşmak istiyorsa öyle kontrol edebilir.

Düzeltme: ikisinde de yazmıyormuş.
  • mucaravci  (04.03.18 11:58:04 ~ 17:23:11) 
Benim ne diplomada ne de e-devlette yazmıyor. Belki son dönemlerde mezun olanlarda durum farklıdır. IK'cının da kasıp bunu kontrol edeceğini zannetmiyorum. İşe girişlerde mezuniyet notu bile pek önemli değil. Üniversiteye kaç puanla girdiğinizin pek de belirleyici olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta burslu da olsanız, burssuz da olsanız, alacağınız eğitim aynı.


  • agluna  (04.03.18 14:32:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.