[]

uber

uber videosu izledim de youtube'ta çok hoşuma gitti. gerçekten taksilerden ucuz mu? taksiye de binmem pek ama über ucuzsa kullanırım. gerçi yaşadığım şehirde var mı bilmiyorum. nasıl taksiden daha ucuz olabiliyor? daha büyük değil mi araç? ortalama ne kadar yazıyor km'ye göre?




 
Uber xl taksiyle aynı. İstanbul için konuşuyorum


  • azeriturku  (04.03.18 02:19:33) 
Taksiden daha ucuz değil tabi ki. En nihayetinde lüks araç gönderiyor. Ama indirim kodu vs yakalarsan daha ucuza gelebilir. Mesela emaar’a Gidiş veya dönüşte 50 tl düşüyor toplam fiyattan.


  • kumulatifvergimatrahi  (04.03.18 02:20:06) 
daha ucuz değil.

araç çağırırken uber xl ve taksi seçenekleri çıkıyor. taksi çağırırsan bildiğin taksimetreli taksi geliyor. ubel xl çağırırsan fiyat önceden belli oluyor, o da taksiyle hemen hemen aynı. hatta biraz daha pahalı olabilir.
  • sir gawain  (04.03.18 03:53:41) 
e sözlükte neden herkes sürekli ucuz ucuz diyor? taksiyle şu kadardı uberle şu kadar tutuyor diyor. aynı fiyat olsa bile mantıklı gerçi. daha lüks araç :D


  • nick bulamadim  (04.03.18 04:12:29) 
taksi şehirde saçma yollardan dolandırıyodur belki, çok taksi kullanan biri değilim ama izmirde kendi şehrimde bile taksiye binince bi dolandırılma hissi geliyor.


  • nundu  (04.03.18 04:55:43) 
kim daha ucuz diyor bilmiyorum ama uber’in iddiası daha ucuza götürmek değil ki. dolandırılmayağını, taciz edilmeyeceğini ya da geri çevirilmeyeceğini bilerek daha güvenli bir şekilde taksiyle aynı parayla yolculuk etmek. yani özünde sana ucuzluk değil güvenlik sağlayan bir uygulama.


  • sir gawain  (04.03.18 05:03:16) 
Taksiyle kafa kafaya genelde. Birkaç lira farkla daha ucuz da pahalı da olabiliyor.
Ama havaalanı olunca iş değişiyor. Benim evden Atatürk Havaalanı 40-50 lira tutarken uber 100 lira diyor. Havaalanında otopark kirası ödüyorlarmış falan diye bir şeyler demişlerdi ama eşelemedim.

Söylendiği gibi, vaat zaten ucuz yolculuk değil; alacağın hizmetin kalitesini garanti etmek, düzgün şoförlerle, düzgün araçlarla, ne ödeyeceğini bilerek yolculuk yapmanı sağlamak.
  • lazor  (04.03.18 07:52:58) 
Yogun zamanlarda uber cagirinca taksinin iki kati bile olabilir. Cunku dinamik fiyat uygulamasi var. ama boyle bur durumda uygulamada diyor zaten "su anda cok yogunuz, fiyatlar normalden yuksektir" diye. Dusmesini bekleyebilirsin elbette. Ben oyle oldugunda biraz daha oyalaniyorum, fiyat normale dusunce cagiriyorum.

Taksiden cok daha ucuz olan yurtdisindaki uberX. Mesela viyanada taksimetre 4,70€dan aciliyor, ben ayni noktadan evime uberX ile 3€ya gidiyorum shsaja. UberXL olsaydi ama taksiden daha pahaliya giderdim cunku buyuk ve luks arac.
Onun disinda TRde iki kez kullandim, fiyati taksiyle ayniydi. Ama aldigim hizmetten cok memnun kaldim. Taksiden 5-10 tl fazla bile alsa uberXL tercih ederim artik. Taksi de min 10 tl yaziyor sonucta (kisa mesafe fix ucreti)
  • kuehles blondes  (04.03.18 10:46:05) 
acilin, her allahin gunu sadece uber xl kullanan biri geldi.

talebin yogun oldugu saatlerde (ozellikle mesai baslangic bitis saatleri) taksiden daha pahali fakat gun icinde taksiden daha ucuz ya da ayni oluyor -ama cogunlukla daha ucuz. gun icinde 4-5 defa biniyorum.
  • no christ requires  (04.03.18 12:10:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.