[]

Osmanlı İmp.-Britanya İmp.

Bizde tepkiler büyük Osmanlı’ya. İngiltere gayet sahipleniyor gördüğüm kadarıyla. Osmanlı, İngiltere’nin yaptığı neyi yapmadı da istenmeyen oldu?




 
Osmanlı imparatorluğu oldukça kötü bir şekilde sona erdi çünkü.


  • tabirimekruh  (03.03.18 23:53:34) 
Soruyu, Osmanlı İngiltere'nin yaptığı neyi yaptı, diye sorsak daha kolay cevabı buluruz.


  • gezegen olan pluton  (04.03.18 00:00:23) 
adamların yabancı dil sorunu yok herkes onların dilini öğrenmeye çalışıyor ben sırf bu yüzden sahiplenirdim.


  • nrn  (04.03.18 00:09:01) 
çünkü osmanlı hükmettiği yerleri çok cahil ve fakir bıraktı.


  • zawisza  (04.03.18 00:15:41) 
@zawisza

ingilterenin isgal ettigi yerler cok mu zengin oldu? irak, hindistan, misir cok mu zengin?

neyse bunun disinda ben @acemi +1 diyorum bir de adamlar hep kazanan tarafta oldu sonucta.
  • kuehles blondes  (04.03.18 00:21:38) 
@zawisza +1

Olayın özeti budur.

Anadolu'da bile doğru düzgün şehirleşme yok.
  • dissendium  (04.03.18 00:31:21) 
@kuehles
ingiltere kendisi zengin oldu. ırak ve mısır da akıllarını kullansalar olurlardı, zira avustralya, yeni zelanda gibi batılıların çoğunlukta olduğu ülkeler de ingiltere gibi zengin.

adamlar mısır'a kanal hediye ettiler bedavadan, osmanlı 300 sene boyunca yapmadı böyle bir şey.

hindistan'ı bilemeyeceğim nüfusu çok istisnai.
  • zawisza  (04.03.18 00:36:40) 
Halk Osmanlıyı istiyor. bu zamanda yaşananlar bunu gösteriyor. Nasıl ki sen ben çocukluğumuzun 80lerini, 90larını özlediysek toplumdaki geçmişe özlem 1500-1600 lü yıllara dayanır. En başta Osmanlıyı istemeyen kimler diye sorulursa zaten İslamı istemeyenler olduğu ortaya çıkıyor. Osmanlı İslamı hatırlatıyor onlara. tıpkı avrupanın türk dendiğinde İslamı hatırlaması gibi.
Ortadoğuyu (sürekli ama sürekli olarak) karıştıran İngilteredir. Kendi adası dışında gittiği yerlere ne verdi, ne aldı? Bunlara bakmak lazım.
bakın tam burada britanya hakkında söylenen :
youtu.be
  • 1adam  (04.03.18 09:34:39 ~ 05.03.18 03:32:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.