[]

istifa ihbarı mevzuları

selamlar.
6 ayımı yeni bitirmiş bir çalışanım. bu ay sonu istifa edeceğim, müdürle görüştüm fakat şu an işler yoğun olduğu için çıkmama sıcak bakmayabilirler. normalde hiç sorun yapmıyorlar, bizim departmanda sirkülasyon yüksek zaten. gidiyorum diyeni aynı gün çıkarıyorlar genelde. ama ben kendimi garantiye almak için ihbar mektubu göndermek istiyorum.

sıkıntı şu ki, ben sahada sürekli farklı şehirlerde geziyorum, şirket istanbul'da. ben mektubu yazıp postalasam, ulaştığından nasıl emin olurum? yani yapmazlar ama, olur da işler çirkinleşirse çıkmak istediğim tarihte 'bize ihbar mektubu ulaşmadı' deyip beni 1 ay daha oyalayabilirler mi? nasıl garantiye alırım bu durumu?

mektubu elden teslim etmem mevcut şartlarda biraz zor.

 
hukuki olarak bilmiyorum da taahhütlü mektupla gönderebilirsin mesela.


  • rare  (03.03.18 22:59:05) 
ihbar mektubuna çok gerek olacağını sanmıyorum. istifa dilekçeni İK'ya ver. Onlardan imza alıp bir nüshasını sakla.


  • himmet dayi  (03.03.18 23:17:11) 
İadeli taahhütlü yollarsan olur.


  • cemiyetin ünlü siması  (03.03.18 23:22:00) 
İadeli taahhutlu yolla ayni gun de mail at. Yeni hayatinda basarilar.


  • ykyt  (03.03.18 23:42:57) 
Posta işine girmeye gerek yok. Konuş yöneticinle böyle böyle de. Zaten ihbar süren 4 hafta bu süreden fazla çalıştıramaz seni.


  • kumulatifvergimatrahi  (04.03.18 01:18:31) 
Bu adamların hiç bir yamuğu yok mu sana? Ne bileşim sigortanı düşük gösterirler fazla çalıştırıp paranı vermezler bunlar olan şeyler. Mis gibi haklı fesih sebebi ne uğraşıyorsun ihbarla falan direkt çık git noterden ihtar gönder. Ya da öncesinde konuş çıkışını yapsınlar bir iki güne yapmazlarsa maille haber verip ayrıl sonra istersen yine noterden ihtar gönder.


  • bayc  (04.03.18 02:11:22) 
@bayc

o konuda yok. sirket kurumsal sayilabilecek turk sirketlerinden biri. hic yamuklari yok, daha da fazlalari var.
  • icim urperiyor  (04.03.18 11:07:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.