[]

Tuy döken kedi için öneriler/ furminator

Kedimiz 3 haftadır aşırı derecede tüy döküyor; yattığı yer tüy, kucağımıza aldığımız anda vücudunun yarısını ustümuzde bırakıyor gibi. Her gün ev supurmekten yorulduk resmen :) sanırım tam tüy dökme mevsimindeymisiz.

Normal fircasinin yanında bugun bir de eldiven aldık. Fırçaya oranla çok daha iyi topluyor fakat petshoptaki kadın furminator diye başka bir urun daha gösterdi. İnternette okuduğum kadarıyla sürekli kullanım için çok mantıklı değil diyorlar. Duyuruda bunu kullanan var mıdır? Orijinal olanları 140-150 lira bandında değişiyor, almaya değer mi?

Tüy dökmeyi azaltmak ve engellemek için başka neler yapabiliriz? Bir de ne zaman geçiyor bu donem? Teşekkür ederim şimdiden herkese.

 
Engellemek için yapılabilecek bir şey yok. Azaltmak için tıraş.

Furminator de kullandım, eldiven de kullandım. Bunların ikisini sadece kedide değil köpekte de kullandım. Hepsi boş. İkisinin de işi dökülüp hayvanın üzerinde kalan tüyleri toplamak, tüy dökümünü azaltma konusunda bi fonksiyonları yok. Kedinin arkasında sürekli eldivenle, tarakla dolaşmanız lazım tüy dökmemesi için. En işe yarar çözüm tıraş. Tüyler tekrar uzadığında bile bir süre dökülmesi azalıyor.

Mevsim dönümlerinde tüy dökümü artar, şu sıralar fazla tüy dökmesinin sebebi odur.
  • buff  (03.03.18 21:24:37) 
Buff, şu anda tras yaptiramiyoruz zira 2 ay sonra kisirlasacak. Bu kadar kısa surede iki kere uyusturmayi doğru bulmadığını söyledi veterinerimiz.


  • fraise  (03.03.18 21:26:12) 
Uyuşturmadan tıraş yapabilen veterinerler ve pet kuaförleri var. Ben benimkileri uyutmadan tıraş ettiriyorum senede 2-3 kere, yoksa her bir tıraş için anestezi işi sağlıklı da değil zaten.

Sizin veterineriniz illa uyutarak yaparım diyorsa uyutmadan yapan başka bir yeri araştırabilirsin. İstanbul'dasın diye biliyorum, o yüzden veteriner tavsiyesi veremeyeceğim ama mutlaka vardır.

Ekleme: Bazı hayvanlar tıraşa karşı çok tepkili oluyor o yüzden uyutmadan yapmak mümkün olmayabilir ama nihayetinde bir sefer denemekte fayda var.
  • buff  (03.03.18 21:28:28 ~ 21:30:30) 
mevsimsel diye düşündüğümüz tüy dökülmeleri mamadan kaynaklanabiliyor bazen. mama kalitesizse, yeterince vitamin içermiyorsa, ya da kedinizin mamadaki bir besine (tavuk gibi) alerjisi varsa fazla dökülme olabilir. balıklı mamalar tavsiye ediliyor tüy dökülmesini azaltmak ve tüyleri parlaklaştırmak için.


  • slow like honey  (03.03.18 21:53:20) 
N&d ve proplan dönüşümlü veriyoruz aslında, ikisi de kötü mama değil bildiğim kadarıyla.


  • fraise  (03.03.18 22:03:42) 
furminator çok da iyi bir şey değil.

tıraş ettirmek de hayvanlarda deri problemine yol açıp, psikkolojiyi bozabiliyor.
yani tercih meselesi.

ama şunu söyleyeyim, yılların proplancısıyken n&d tam tahılsıza geçtim, beş kediye rağmen kedi tüyü diye bir şey kalmadı evde.
bu kadar yıldır aklım neredeydi diye çok dövünüyorum.

edit: dönüşümlü mama vermeyin, hayvan allak bullak olur.
bir mama belirleyin, onu verin.
dönüşümlü mama vermek çok doğru değil.
  • blatta hiberna  (03.03.18 22:05:10 ~ 22:06:35) 
Blatta, aslında daha 7 aylık. Proplan paketini bitirince denemek için n&d aldık, onu yiyor şimdi. Bu paket bitince yine proplan alırız diye düşünmüştük. Aynı mamadan sıkılmasın, dönüşümlü verelim dedik ama o zaman yine n&d aliriz.


  • fraise  (03.03.18 22:11:56) 
aynı mamadan sıkılmak diye bir şey yok.
çünkü bağırsak düzeni falan zaten ancak alışır.
mamadan mamaya geçerken bile karıştırılarak, yavaş yavaş verilir.

mesela ben benimkilere öyle yapamadım, çünkü tam taşınma aralığıydı ve mamaları tam bitmişken yine proplan almayayım dedim.
sert geçiş yapınca bir hafta kabızlar, ishaller falan, ancak toparladık.
ki bunlar yetişkin, sizinki bir de yavru.

yiyorsa, direkt n&d'den (mümkünse tam tahılsız) devam edin.

ha, ama değişiklik istiyorsanız arada bir konserve falan verirsiniz mesela.
ben ayda bir falan yapıyorum sırf hoşlarına gidiyor diye.
onun dışında yıllarca yerler aynı mamayı yani, sıkılırsa diye o kadar kasmayın.
  • blatta hiberna  (03.03.18 22:16:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.