[]

Yurtdışı alışveriş sitelerinden alışveriş

Merhabalar,

Amazon aliexpress gearbest ebay falan bu gibi sitelerden alışveriş yapmak istiyorum ama nelere dikkat etmem gerekiyor bilmiyorum. Tavsiyeleriniz var mıdır?

Mesela nereden neyi alsak ucuza gelir? Teknolojik ufak tefek şeyler alacağım diyelim mesela hangi site daha uygundur?
Kargoda takılmaması için nelere dikkat etmek gerekir? Satıcıyla ne konuşmak lazım önceden bu konularda?
Kaç günde geliyor kargolar? çeşitli seçenekler mevcut.

Teşekkürler :)

 
Korkmayın verin siparişinizi gitsin. 30 Euro altındaysa (en son 22 olmuş muydu olmamış mıydı emin değilim) direkt geliyor kapınıza kadar. Bir sorun çıkarsa, siteler sizin arkanızda duruyor hemen hemen her zaman. Sorun yaşayıp da tam para iadesi almadığım hiç olmadı.

Pahalı bir şey alıyorsunuz diyelim. Amazon size “bu ürün fiyatından dolayı gümrüğe takılır, şu kadar vergi ister ülkeniz. Ben o parayı da şimdi senden alıyorum, gümrük işlerini senin yerine ben halledicem” diyor. Siz yine ödemeyi yapıp, bekliyorsunuz sadece gelmesini. Gümrükte takılırsa onlar işleri hallediyor, verginizi de veriyor.

Oldu ki diyelim gümrüğe takılmadı. Ben işlemci almıştım 300 dolara ama takılmamıştı. Bu durumda sizden peşin aldığı “senin ülkenin senden alacağı vergi” dediği o parayı geri iade ediyor Amazon.
  • eksi was here  (03.03.18 18:03:33) 
Amazon’da herşey resmidir. Ürün fiyatı limiti aşarsa vergisini peşinen ödersin. AliExpress bizdendir. 100 dolarlık ürüne 20 dolar yazarlar büyük olasılıkla gümrüğe takılmaz.


  • kumulatifvergimatrahi  (04.03.18 01:28:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.