[]

Puzzle yapıştırmak ve çerçevesiz asmak.

1000 parçalık puzzle bitirdim. Educa yapıştırıcı ile yapıştırdım. Mukavva karton üzerinde yaptım. Puzzle'ın köşe kenarları sağlıklı yapışmadı orta alanda sorun yok. (Kısmen yok) bu ilk tecrübe olduğu için sağlıklı yorum yapamıyorum.

Çerçevelemeden mukavva üzerinde duvara asma fikrim var. Bunun için puzzle'ın da komple mukavva üzerine yapışması lazım. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Nasıl bir yol izlemeyelim?

Hangi araçları kullanmalıyım.?

Teşekkür ederim.

 
1 ay boyunca cerceveciere sorduk ama bulamadik biz de. Halbu ki istedigimiz sey cok basitti. Sokak tezgahlarindaki resinleri bile kolayca bu sekilde yapiyorlar sonucta. (4000 parcalik bi puzzeldi).

En sonunda koctasta ince cerceve yaptirdik.
  • brkylmz  (03.03.18 10:06:14) 
Ben yapıştırıcı ile yapıştırılmış halini (omleti ters çevirme mantığıyla) ters çevirip, arka kısma komple dcfix denilen bir yapiskanlı şeffaf bantla yapıstırmıştım. Bu halini nasıl isterseniz o şekilde sergileyebilirsiniz. Asla kopmaz, ayrılmaz bir daha.

Ben bekar evimde dediğiniz gibi bir mukavvanın üstüne sabitleyerek asmıştım fakat, evlendikten sonra cercevelettim. zarar görmesin, daha uzun kullanabilmek adına.
  • oxyden  (03.03.18 11:28:07) 
Parçalanmamasını bir şekilde sağlasanız bile zaman içerisinde hava ve ışık teması sonucunda renkleri solmaya başlayacaktır. Yapıştırıcının oluşturduğu tabaka bunu çok uzun süre geciktirmez. Ben de koçtaşta çerçeveletmiştim. Kenarı ince çerçeve, üzeri de mat koruyucu plastik. Üzerinde bulunan mat plastik çok zor fark ediliyor. Yokmuş gibi. Ben gayet memnunum. Eğer ki puzzle uzun vadede elinizde dursun istiyorsanız çerçeveletin.


  • desdenova34  (03.03.18 11:56:19) 
Kafam karıştı:D


  • aksach  (03.03.18 12:00:21) 
100 kat vernik denen bir sey var. Zanninca puzzle'in en ustune komple uygulanirsa kuruyunca bir arada tutar levha gibi. Ama denemedim. Bence 100 parca bir puzzle ile deneme yapabilirsiniz...


  • dilemma of subscribtionability  (03.03.18 12:01:39 ~ 12:04:40) 
Ben de yapıştırıcıyı uyguladiktan sonra arkasindan koli bandiyla seritler geciyorum saglam olsun diye. Onu mukavvaya nasil tutturursunuz bilmiyorum ama cerceve gibi goruntu versin diye hasır halat çevrilebilir kenarina, puzzleina gore tabi.


  • beetlejuice  (03.03.18 12:14:58) 
Koli bandıyla şerit geçen arkadaşlara kolaylık olması açısından tavsiyem, dcfix alıp, tek parçada işi halletmektir. İlk puzzle'ımda ben de koli bandı kullanmıştım (:

(dcfix koli bandının fon kartonu gibi satılan halidir, kırtasiyelerde satılır.)
  • oxyden  (03.03.18 13:37:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.