[]

pasaport vize vs konusunda genel bi soru

şimdi malum artık paraportlar uzatılmıyor. bi de bir ülkeye vize için başvurulduğunda daha önceden alınan vizelere, gidilen ülkelere filan bakılıyor, ona göre vize çıkması ihtimali artabiliyor filan deniyordu. bu nasıl oluyor? yani bizim giriş çıkışlarımız belli bi sisteme mi kaydoluyor da kontrol ediyorlar, yoksa pasaporttan mı bakıyorlar? pasaporttan bakıyorlarsa yeni pasaport alındığında eski vize ve giriş çıkış geçmişi görünmüyor?

anneanne sorusu sordum gibi oldum ama merak ettim.


 
türk isen türkiye memurları görebilir, ama başka ülkeler göremez diye biliyorum. Bir de mesela AB ülkeleri birbirine giren çıkanları biliyor diye biliyorum


  • The_Lollok  (02.03.18 22:28:28) 
yani vize alınacak ülkenin konsolosluğunda filan bu bilgiye ulaşamıyorlar mı?


  • kozmosta bir nokta  (02.03.18 22:33:28) 
Eski pasaportunu yaninda getirmeni bu sebepten istiyolar.

Dunyanin her yerinde (belki afrika filan haric) artik hep yeni pasaport aliniyor, mevcut defter uzatilmiyor.
  • kuehles blondes  (02.03.18 22:43:40) 
@kuehles blondes Ben 2 yıl önce bi ülkeye vize alırken almamışlardı eski pasaportumu. Ondan merak ettim zaten daha çok. Gerçi o eğitim vizesiydi ve çıkacağı kesindi. Belki ondandır. O zaman eski defterleri saklamaya devam. Teşekkürler.


  • kozmosta bir nokta  (02.03.18 22:48:48) 
@kosmosta bir nokta
Gerek yok diyebilirler ama basvuruya goturmek lazim. Alip almamak onlara kalmis.
Bazilari eski pasaportu almiyor ama eski vizelerin fotokopisini istiyor mesela.

ABde data protection ayagina bilmemkac yilda bir kim giris cikis yapmis siliniyor bu arada.
  • kuehles blondes  (02.03.18 22:50:48) 
"bi de bir ülkeye vize için başvurulduğunda daha önceden alınan vizelere, gidilen ülkelere filan bakılıyor" başvuru evrakları arasında eski pasaportlar, vize sayfası fotokopileri vs bu sebepten isteniyor zaten. AB'nin kendi veritabanı, ayrıca farklı ülkelerin kendi aralarında bilgi paylaşımı falan vardır mutlaka ama örneğin KKTC'ye girmiş pasaporta Yunanistan, İsrail'e girmiş pasaporta İran (Ya da İran-İsral ters de olabilir emin olamadım) vize vermiyor/giriş yaptırmıyor.

Vizesi olsun olmasın tüm pasaportlarını saklamanı tavsiye ederim.

Ülkeden Giriş-çıkış tarihlerinin tamamının kaydını emniyet tutuyor. E-devletten görüntüleyebiliyorsun (sanırım 2013 sonrası) veya emniyetten dökümünü alabiliyorsun.
  • lazor  (03.03.18 06:24:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.