[]

Çıplak Gözle Uzay

Arkadaşlar kanalıma hoş geldiniz, ben rahip janick.

unsplash.com

unsplash.com

Fotoğrafçılık ve astronomi konusunda çok cahilim. Yukarıdaki fotoğraflar üzerinde muhakkak oynanmıştır. Sormak istediğim şey şu; yukarıdaki fotoğraflardaki gibi bir görüntüyü çıplak gözle görmek mümkün müdür? Yoksa olay tamamen fotoğrafçılık mıdır? Son soruyu sorarken, "görmediğin şeyi nasıl çekeceksin bre zındık?!" gibi cahilce olduğunu düşündüğüm bir başka soru geldi ama o zaman da "ya çekersem?" gibi başka bir soru da adeta bir şimşek gibi çaktı zihnimde.

Özet: Yukarıdaki fotoğraflardaki gibi bir görüntüyü çıplak gözle görmek mümkün müdür?

 
Işık kirliliği olmayan bir yerde ve bulutsuz bir havada mümkündür.


  • crown  (02.03.18 17:08:50) 
bunlar uzun pozlama fotoğraf ve photoshop ile düzeltme yapılmış fotoğraflar. samanyolu çıplak gözle bu kadar belirgin değil fakat makinayı hangi yöne doğru pozlarım diye soruyorsan çıplak gözle de bulutsu şekilde seçilebiliyor gökyüzünde, olmadı astronomik uygulamalardan yararlanabilirsin, bkz: stellarium, skymap

internette nasıl yapılırını anlatan bol kaynak var, türkiyede uğraşan ve instagramdan da takip ettiğim mesut birinci var, saroz körfezi civarında pozluyor
www.flickr.com
www.instagram.com
  • freebird5406_2  (02.03.18 17:11:50 ~ 17:33:50) 
mümkündür. yeteri kadar karanlık yer bulman gerekir

ben okyanusun ortasında çok daha güzellerini gördüm bizzat.

djlorenz.github.io

ohh ohh ne güzel de sallamışlar.
  • Photographer  (02.03.18 17:19:36 ~ 17:50:16) 
Bu görüntüleri çıplak gözle görmek mümkün değil. Bu olay tamamen fotoğrafçılık da değil, büyük oranda editleme.

Misal şu videonun 2.25 saniyesinde nasıl yapıldığını, fotoğrafın gerçeğini ve düzenleme sonrası halini görebilirsin.
www.youtube.com
  • peggy  (02.03.18 17:22:08 ~ 17:22:42) 
Özellikle ilk fotoğraftaki görüntüyü görmek mümkün. Ben Antalya saklıkent vr urla demircili koyuna yaptığım kamplarda gördüm. 2. Fotograf uzun pozlamayla yapılmış gibi duruyor.


  • delicevat  (02.03.18 17:44:21) 
okyanusta seyir ederken, günlerce ambar kapaklarının üstüne yatıp yıldızları seyretmişliğim var, sarhoşluk bile çok farklı oluyor.

bakıyorsun abi, cam gibi gökyüzü, yıldızlar, kayan yıldızlar, aslında o kadar çok yıldız kayıyor ki, saymaya bıkıyorsun artık.

çıplak gözle alenen milkway de gözüküyor, kabak gibi.
  • Photographer  (02.03.18 17:59:32 ~ 18:00:20) 
ilkine çok benzer bir görüntüyü köyde geceleri görüyordum, niye milkyway dediklerini anlıyorsun orada. bizim samanyolu deme köylülüğümüzün de tarifi yok. ne samanı aq ya.


  • doxanikee  (02.03.18 18:03:09) 
jdfkljdlkgj

görünmez diyenler bi zahmet sg denmiş de kameranın gördüğüyle kendi gördüğünü bir sanıyor herhalde zaar.

çıplak gözle görmek mümkün değildir.

edit: şu grupta amatör fotoğrafçıların çektiği uzay fotoğrafları var. merakınız varsa inceleyin:
www.facebook.com
  • dedimmidemedimmi  (02.03.18 21:28:51 ~ 21:30:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.