[]

ankara'da emekli aileye semt

şimdi bizimkiler artık can sıkıntısından mıdır nedir ankara'ya taşınmaya karar verdiler.
çorlu'da nezih bir semtte oturuyorlardı. karmaşadan uzak falan filan 19 yıldır sorunsuz bir şekilde mahalleninde bir ferdi olarak yaşayıp gidiyorlardı.

şimdi işin kötüsü bizimkiler ankara'yı bilmiyorlar. kim ne derse hemen saldırıp ev mev alalım kafasındalar. ortam, semt, insanların davranışı, popülasyonun kültür seviyesi, yaşam standardı vs hiç düşünmüyorlar. çorlu yine çok karışık bir yer olmasına rağmen belli bir bölgede izole bir alanda yaşadıkları için neredeyse hiç sıkıntı yaşamadılar. zaten bulundukları alanın seviyesi belliydi.

daha önceleri yine bize sormadan (iki kardeşiz) ankara'ya 50km uzaklıktan bir ev aldılar. abartısız 1.5 saate gittik araba ile. evin balkonundan bakınca horizon'daki yeşil ışığı görebiliyordun. en yakın alışveriş yeri bir adet benzinci ona da 30dk'ya gidebiliyorsun o da yaz yazmanı. biri gazlamış bunları işte çok güzel falan diye bunlarda daha ev yapılmadan internetten aldılar. sonra biz kızıp bağırınca sattılar evi. böyle garip kararlar alabiliyorlar işte.

şimdi kriterler ;
*istedikleri zaman dışarı çıkıp yürüyebilecekleri bir yer olsun
*yaşayan insanların kültür seviyesi yüksek olsun. bizimkiler selam verip sohbet etmeyi severler. iletişime açık bir toplum olsun
*ankara'nın göbeğinde olmasın daha sessiz sakin bir yer olsun
*evler çok eski olmasın
*müstakil istemiyorlar nedense yüksek kat olur
*ankara'nın çeşitli yerlerine ulaşım sorunu olmasın
*kardeşim bilkent'te oraya yakın olursa daha iyi tabi
*geçen ev tecrüblerinden sonra çevrede en az bir tane avm olsun yada işte migroslar falan

bütçe ;
iki emekli memurun karşılayacağı türden bir bütçeleri var.

not ;
belki böyle ankara'nın bir ilçesi vardır yeni yeni kurulan insanlar kafa dinlemeye yaşamaya oraya gidiyorlardır. uzaktır ama araçla sorun olmuyordur. öyle bir yer de olur.

 
Küçükesat, Kavaklıdere.


  • pieta  (02.03.18 13:24:46) 
Sokullu, Dikmen, Ayrancı civarı nezih semtlerdir. 8 yıldır yaşıyorum.


  • aurora of asiaminor  (02.03.18 13:46:39) 
Duyurunun başlarını okurken direk Küçükesat/Kavaklıdere/Gaziosmanpaşa yazmayı düşünüyordum. Sonlara doğru gelen “Ankara’nın göbeğinde olmasın ve Bilkent’e yakın olsun” şartlarını okuyunca tek seçenek Konutkent kaldı elimde..


  • Fayfa  (02.03.18 13:53:06) 
Ümitköy de çoğu kriteri karşılıyor sanırım. Aynı zamanda anıttepe / bahçelievler de çok güzel semtler, emekli albay/memur populasyonu yüksek, şehrin göbeğinde olduğundan çoğu yere yürüyerek gidip gelirler.


  • logic  (02.03.18 13:54:15) 
Kardeşine yakın olmaz pek ama batıkent atlantis avm civarlarına bakılabilir


  • glamdr1ng  (02.03.18 14:01:36) 
bilkent, ümitköy veya beysukent.

bilkente yakın olsun şartını kaldırırsak emek, bahçelievler, anıttepe, kavaklıdere, gaziosmanpaşa veya ayrancı.
  • theseachange  (02.03.18 14:11:38) 
ümitköy, çayyolu, konutkent ihtiyaçlarınızın tamamını karşılıyor.

kavaklıdere, bahçelievler, ayrancı nezihtir. ama ankara'nın göbeğidir,kalabalıktır, park yeri sıkıntıdır, evler de çoğunlukla eskidir.
  • kibritsuyu  (02.03.18 14:20:09) 
kafa memur kafası ise çok masraf istemiyorsa eryaman. eğer merkeze yakın gezek tozak diyolarsa bahçeli. yok zengin takılcaz diyorsa ümitköy.


  • mikahakkinen  (02.03.18 16:12:22) 
Emek diyorum ben de. Herşey ayağının altında. Ulaşım ise çok büyük avantaj.


  • tolgan  (02.03.18 16:26:54) 
Bütçelerini hesaba katarsak eryaman 1. Etap diyorum ben. Gezsinler sevecekler. Evler eski biraaz ama yapılıları bulunabilir.


  • delicevat  (02.03.18 17:54:44) 
Ankara'nın göbeği olmasın dediğiniz ana kadar iyi gidiyordu :) Aşağı Ayrancı tarafları iyidir, yaş ortalaması yüksek, 36 yaşındayım, apartmanda evladım diyerek başımı okşayacak ayarda herkes.

Ev satın almak mı niyetleri, kiralamak mı? Merkeze yakın ancak göbeğinde olmayan, sakin nezih yerler sayılmış zaten. Ancak şu an satılık evlerin fiyatı çok yüksek. 1.000₺ kira verilecek yerde ev 400.000 ve üzeri.

Satılık ya da kiralık, bütçe, ısınma tipi tercihi(kimisi merkezi sistem takıntılıdır mesela). Sayılmayanlardan Bağlıca'yı ekleyebilirim. Ümitköy/Çayyolu ikilisi de karşılar ancak kiralar da satılık ev fiyatları da çok yüksek.
  • crescendo  (03.03.18 13:21:31) 
kimse yazmamamış 100. Yıl ve Çiğdem Mh'lerini de ekleyeyim, insan kalitesi Odtü öğrenci/akademisyen tayfası olduğundan oldukça yüksektir.

Diğer kriterlerinizi karşılar ayrıca 100. Yıl o kadar pahalı değil.
  • gezegen olan pluton  (03.03.18 14:16:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.