[]

Kedime tekerlekli yürüteç yapacağım. Tekerlekleri nasıl olmalı?

Tek bacağı artık tutmayan yaşlı kedime tekerlekli yürüteç yapacağım pvc borulardan. Nasıl bişey olması gerektiğine karar verdim ancak tekerleklerle ilgili fikirlerinizi almak istiyorum.

- Yürüteci hem parke hem halı üzerinde kullanacak. Dolayısıyla parkede tutuşunun iyi olması lazım. Tekerlekler hangi malzemeden olmalı?

- Dört tekerlek de 360 derece dönenlerden mi olsa daha iyi, yoksa arkalar sabit, önler dönse daha mı iyi?

 
Helâl şimdiden. Lastik olursa en güzeli sanki. İçinde de rulman olursa arkadaş minimum dirençle ekstra yorulmamış olur. Yapı marketlerde boy boy bulunuyor, görevliye sorarsınız zaten, yönlendirir.

Tek bacağı tutmuyorsa neden 4 tekerlek? İlla ki 4 tekerlek olacaksa dördü de dönerse daha iyi bence. Ne zaman nereye gideceği belli olmayan arkadaşlar olduğu için ani manevralarda sabit tekerlek olmadığı için eklemleri fazla acımaz.
  • onemoremile  (02.03.18 10:41:42) 
Thingiverse'ten arastirin. Kesin yapan cikmistir


  • ykyt  (02.03.18 10:56:13) 
@ykyt

Dediğijiz tarz yerlere baktım. Kimisi dört tekeri ayn kullanmış, kimi iki iki. Malzeme hakkında özel bir bilgi de bulamadım.

@onemoremile
Bir süredir yatalak olduğundan ve kilolu olduğundan tüm bacakları güçsüz. O yüzden vücut ağırlığının bir kısmını hafifletecek şekilde yapacağım önce. Sonra zamanla sadece arka iki bacağı destekleyecek şekilde modifiye edeceğim.
  • inawen  (02.03.18 11:27:41) 
Hadi bakalım, arkadaş biraz rahatlar inşallah. Sonucu buradan resim atarsınız.


  • onemoremile  (02.03.18 11:54:59) 
4 tekerlek ise ön taraflar dönmeli, 4 ü de dönerse yön veremez, 4 tekerin farklı açılarda kaldığını hayal et, güç verdin hepsi ayrı tarafa gitme eğiliminde olacak. bu tarz taşıma araçlarında ön tekerler dingile bağlı olmalı ki yönlendirme kolay olsun iki tekerinde açısı aynı kalsın.

ön tekerler dingile bağlı, arka tekerler sabit olmalı, rulmanlı ve lastik kaplı tekerler hem ses yapmaz hem halıda da parke dede rahat ettirir.
  • selam  (02.03.18 12:07:43) 
bence böyle bir şey yapmayın. profesyonel olmadığınız için ortopedisini ayarlayamazsınız, hayvan daha çok rahatsız olur.


  • slow like honey  (02.03.18 13:00:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.