[]

futbolda kırmızı/sarı kart sorusu

bugünkü beşiktaş fenerbahçe maçında dikkatimi çekti.

iki futbolcu birbirlerine dikleniyorlar. ya da itişiyorlar. ya da iki oyuncu birbirine diklenirken araya giren üçüncü bir oyuncu kavgayı ayırmak bahanesiyle diğer oyuncuyu itekleye itekleye uzaklaştırıyor.

bu noktada itekleyen oyuncunun kart görme sınırı nedir? iteklediği oyuncunun yere düşmesi midir?

alper potuk horozlanan iki oyuncunun arasına girdi, kavga ayırıyom ayağına beşiktaşlıyı ite ite uzaklaştırırken fazla itti, beşiktaşlı yere düştü. dürrrt sarı kart, ikinci sarıdan kırmızı. yere düşmeseydi kart falan yok muydu? evet kavga ayırma ayağına adamı kasten itekledi düşürdü. ama gayet iyi niyetli kavgayı uzaklaştırma amaçlı, centilmence de itiyor olabilirdi "yürü abicim hadi uyma sen ona, oyununa bak" dercesine iteklerken düşürse yine mi kart olacaktı? kart görmenin sınırı karşıdakinin yeri öpmesi midir?

yine dikkat ettim, maçta benzer bir itişmede yine hafif bir iteklenmeyle kendini yere atan ve itekleyenin kart görmesine sebep olan başka oyuncu da oldu. ama yere düşmeden itekleşirlerken kart mart yok.

nedir gerçekten, yere düşürmek midir kart görmenin sınırı? karşı tarafı yere düşürmeden istediğimiz kadar pataklayabiliyor muyuz? karşı taraf fiske yese yere atıyor kendini, bu yüzden mi?

 
Bu izlediklerinin hiçbirini şl'de göremezsin. Bu akşam izlediğimiz şey futbol değil kör dövüşüydü resmen. Hakem sahaya idare etmek için çıkmış oyuncuları, maçı yönetmiyor idare ediyor. E idare edince de tolerans tolerans anca biri yere düşünce kendini salınca kart göstermek zorunda kalıyor. Topla alalasız duran oyunda birini itersen atıyorum Belçika liginde falan en az sarı yersin. Vurursan birine kırmızı yersin ama fb bjk gs arası maçlarda bunlara nizami kart verince maç hükmen biter ancak.


  • bos gezenin bos ustasi  (02.03.18 01:17:59) 
"Kavga ayırıyorum" tavrındaki adam ile bunu bahane olarak kullanan adam zaten hareketlerinden belli olur da, burada asıl mesele yere düşmesi değil bence (veya olmamalı). Dünkü maç üstte de söylendiği gibi kesinlikle örnek değil. Çünkü zaten bilfiil o Alper denen organizmanın ikinci sarıdan kırmızıyı aldığı dakikaya kadar çoktan atılmış olması gerekirdi. Spikerler bile o olaydan belki yarım saat öncesinden beri "Alper'in sakin olması gerek" diyorlardı.

Dünkü maçta hakem tolerans kavramının suyunu çıkardı. Her iki taraf için de bir türlü kart göstermedi. FB-BJK gibi zaten gergin geçmesi beklenen bir derbide de futbolcular baktılar hakem toleranslı, bu sefer ipin ucu kaçtı. Çünkü futbolcu dediğimiz şey çok para kazanan cahil barzolar cemiyeti gibi bir şey.

Futbolda kurallar var ve uygulanmalı. Kavga ayırmak mı istiyorsun? Gider kendi arkadaşını çekersin. Rakibe temas etmemelisin. Ettiğin anda sarıyı göreceğini bilirsen yere düştü/düşmedi ayrımına gerek kalmaz mesela.
  • gonion  (02.03.18 11:16:56 ~ 11:17:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.