[]

Kiz isteme olayi

En kucuk kardesim evleniyor. Oglan tarafi Mardinin bir ilceinden ve asiretmis. Oldukca kalabaliklar. Soz kesmek icin gelecekler ama bizim sulale tas catlasi 15 kisi olur. Onlar 60 kisi geleceklermis. Sayinin fazla oldugunu azicik citlatmis kardesim hani daha minimal bisey mi yapsak diye ama oglan tarafi ona ayip olur buna ayip olur diye yanasmamis pek.

Simdi evimiz kutu gibi. Sigmamiz mumkun degil. Kardesim cafe falan mi kiralasak Cok dedi ama o da annemlerin icine sinmedi. Nasil hem sik hem ucuz hem de uygun bir sey yapabiliriz?


 
tutun bir cafe orada yapın. aşiretlerse parayı çıkartırsınız da :p

bu işler bazen karşı komşunun da yardımıyla çözülür ama yaşadığınız yeri falan bilmediğimden bir şey diyemem. karşı tarafın bunu düşünmemiş olması çok absürt bir durum.
  • blue eyes white dragon  (02.03.18 00:02:12) 
Cafe isine annemler sicak bakmadi ayip olur falan dediler. Bence asil bize ayip dugun gibi kiz isteme mi olur :)

Istanbuldayiz bu arada komsu olayi mumkun degil.
  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (02.03.18 00:04:20) 
Doğuda öyle düşünülmez. Yani az kişi gidelim ayıp olur demezler. Çünkü çok kişi gitmek ayıp değildir. Bilakis fazla kişi gitmek bir onurlandırma olarak görülür. Mutluluğu paylaşmak olarak görülür. Bunun için yan komşuyu ayarlanabilir, mini bir düğün salonu tutulabilir. Doğuda böylesi merasimler ayrıca yemekli olur. Lahmacun, içli köfte vb. Şeyler gider.

Doğuda cenazede hep birlikte ağlamasını, düğünde hep birlikte oynamasını bilirler.

Tutun bir yer maddiyat iyiyse.
  • iddaaci  (02.03.18 00:08:08) 
Soruya tam cevap olmayacak ama bir fikir vereyim. Benim kuzenimin nişanı oldu geçen. Teyzemin evi de nişan için küçüktü. Eniştemin kardeşi Almanya'da yaşıyor. Türkiye'de tripleks villası var. Nişanı onların evinde yaptılar çünkü ev boştu. Sizin de geniş evi olan bir akrabanız varsa rica edebilirsiniz. Bir akşamlık olay için çok para dökmeye gerek yok. Kafe ayıp olur diyorsanız otel düşünün diyeceğim de o da tuzlu olabiliyor.


  • dissendium  (02.03.18 00:09:22) 
@acemi 4 amca var darilir. 3 hala var darilir. 2 teyze var darilir. Kuzenleri var darilir vs vs.diye kibarca anlattilar ama imkanlarda bi yere kadar. Tatsizlikta olsun istemiyoruz. Iki ucu degnek bizim durum.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (02.03.18 00:09:45) 
kız istemeye yer tutun diyeni de gördük ya ne diyeyim. anne babanız haklı. evde olsun. gelenler kapıdan taşsın, ayakta dursunlar akılları başlarına gelir.
sıkıntı yok. devam.

  • ozdek  (02.03.18 00:10:16) 
geçmiş olsun. hem mardin hem aşiret. ksuura bakmayın ama siz kardeşinize değer vermiyor musunuz? hadi kardeşiniz kendine vermiyor bu belli de..

olacakları yazayım; kültür savaşı, anlaşamamazlıklar, şu an el üstünde tutulan kızın iki gün sonra 2. sınıf insan muamelesi görmesi, gelenek-görenek adı altında hayatının zindan edilmesi falan filan.

bu heriften bi an önce kurtulun derim.
  • susadım çeşmeye varmaz olaydım  (02.03.18 00:11:31 ~ 00:17:18) 
@iddiaci aynen senin dedigin cumlelerle geldi damat. Asil az kisi gidersek ayip olur diyor babamlar ikna olmuyorlar diye. Hatta kendileri de "kasayla" cerez, meyve, ikramlik falan getireceklermis adetleri oyleymis. Biz once yok artik dedik daka yapiyor falan sandik ama ciddiler baya.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (02.03.18 00:12:54) 
Bir Öneri daha. Kiralık villalar var. Büyük evler var. Çözüm olabilir.


  • iddaaci  (02.03.18 00:16:03) 
@ozdek onlarin boyle bir talebi olmadi aslinda ama eve sigamayacagimiz icin bizimkiler bir yer bulalim bari dediler. Belki adamlar ayakta kalmaya razi da babam gurur meselesi yapti isi.

@susadim ikisi de univ.mezunu isi gucu olan 27-28 yasinda insanlar. Herhalde dogruyu yanlisi gorup karar vermislerdir. Bu noktada "kurtulalim" durumu yok. Hem belki farklilik zenginliktir. Umalim oyle olsun.
  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (02.03.18 00:17:26) 
açıkcası pişman olacağınız bir yol bu. farklılık zenginliktir diye kendinizi aldatmaya devam edin siz.


  • susadım çeşmeye varmaz olaydım  (02.03.18 00:20:40) 
şimdiden geçmiş olsun. bu isteme olayını bir uyarı olarak görüp yol yakınken dönseymiş keşke.


  • catch the arrow  (02.03.18 00:38:10) 
@mermize+1
Öncelikle hayırlı olsun.

Benzer durum yaşayan bir arkadaşım oldu onlarınki nisandi ama. Komşudan sandalye vs isteyip sıkış tıkış da olsa hallettiler. Zaten yer o kalabalıkta kimse sorun vs cikarmadı. Herkes anlayisli oluyor genelde. Ayrıca en fazla 2 saat sürecek bir süreç. Geniş evi olan bir akrabadan rica edilebilir. Belki damat kişisine sayının yer olmadığı için azaltması da söylenebilir.
  • Amaranta ursula  (02.03.18 00:52:50) 
Bu altmış kişi nerede yatacak? Kalacaklar mı?

Ek: NEREYE SIÇACAKLAR?!
  • rahip janick  (02.03.18 00:56:30 ~ 00:56:49) 
ozdek +1

gerekirse apartman boşluğuna oturtun kalanları 60 kişi nedir, inceden bu işi evde yapacağınızı buna uygun sayıda gelmelerini ima edin, eğer 60 kişi gelirlerse de ayakta tribün misali dursunlar ya da değişmeli 15'er 15 'er eve alın :)

o evin tuvaletini hayal edemiyorum.
  • gezegen olan pluton  (02.03.18 00:57:01 ~ 01:01:02) 
@rahip janick kendi evlerinde :) 2-3 saat bizdeler. Tutarlar cislerini herhalde ya da ev yatili okul helasina doner.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (02.03.18 01:00:52) 
Mardin'den gelmiyor mu abi bu insanlar? Geri mi dönecekler iki saat sonra? Valla yanında kasayla çerez getiren adam iki saat kalıp dönmez bence. :B


  • rahip janick  (02.03.18 01:02:30) 
Mardinden gelen de var ama oglan tarafinda kalacaklar. Cerezleri bitirmeden gitmezler bence de ama hayirlisi :d


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (02.03.18 01:06:04) 
@gezegen evde tek tuvalet var abi camiye falan yonlendiririz herhalde ;)


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (02.03.18 01:07:15) 
5-10-15 hadi 20 de tamam. 60 nedir? 60 kişi aynı anda lüks bir restorana gitse orada dahi sistem çoker 1 saat. bu işin sonu yaş. ya doğru düzgün organizasyon yapılacak, paraya acınmayacak ya da sayı azaltılacak. ortası yok. ev ile olacak iş değil.


  • tukenmez adam  (02.03.18 06:08:40) 
Mardin'de ya da herhangi bir Anadolu şehrinde kalabalık gitmek adet olabilir, ama Anadolu'daki evler de buna müsait. Büyükşehirlerde, hele ki İstanbul'da bir evde 20 kişiyi bile misafir edemezsiniz. Bunu karşı tarafa anlatın, damat halletsin bu işi "evleri küçük 20 kişi zor sığar sokakta mı kalacaksınız?" desin.


  • John Bloor  (02.03.18 09:43:50) 
bu duyuruya yazacağım cevabı kız istemeyle ilgili diğer duyuruya yazmışım. Bizim de nişan/söz/isteme bir arada oldu. ben bu tip şeyler için salon vs tutulmasının sıcak bir ortam yaratmadığını ve gereksiz olduğunu düşündüğüm için evde yapmaya karar vermiştim. eşim kendi tarafından gelenlerin 60 kişi civarı olacağını söyleyince bayağı bir tutuştum nasıl sığacaklar diye. burda herkes kalabalık geliyorlar diye karşı tarafa kızmış ama napsınlar, zaten 2 dayı 2 amca 2 hala 2 teyze olsa çocukları falan oldukça fazla bir sayı oluyor. ben onlar kalabalık diye kendi sayımızı azaltmaya çalıştım. mesela sadece 1 arkadaşımı çağırdım. ortama fazla uyum sağlayamayacak olan ve aramızın limoni olduğu halalarımı çağıramadım. sonradan küstüler ama zaten bu olmasa başka şeye küserlerdi. eve komşulardan bir sürü sandalye istedik. büyükleri salona, küçükleri odalara yerleştirmeyi planladık. ama küçüklerde büyük bir zamanı salonda yerde oturarak geçirdiler. heleki yüzüklerin takılıp pasta kesilen anda insanlar video çekmek için birbirlerinin üstüne çıktılar. çoğunluk şehir dışından geldikleri için akşam yerine öğleden sonra yapmıştık nişanı, dönecek olanlar akşam dönsün diye. biz konaklama işine karışmadık zaten, karşı taraf ayarladı hepsini. karnı aç olan olur diye ikramlık ufak poğaça, kurabiye, minik börekler vs hazırladık pastayla beraber ikram ettik. oldu bitti, atlattık valla. siz de çok takmayıni kalabalıklar diye karşı tarafın kötü hissedeceği şekilde bir davranış sergilemeyin. sonuçta gelin ve damada değer verip önemsiyorlar ki bu özel günde orada olmak istemişler. şimdiden hayırlı olsun, mutlu olsunlar :)


  • curukturpkokusu  (02.03.18 10:00:49) 
  • legalize marijuana  (02.03.18 10:01:37) 
benzer bir şey bizimde başımızdan geçti. karşı taraf doğuluydu bıraksak tüm sülaleyi alıp getirecekleri gibi geleceklerin tüm uçak, konaklama ulaşım masraflarını da benim eşime kitleyeceklerdi. bizim de hem o kadar kişiyi ağırlama kapasitemiz olmadığı hem de gereksiz kalabalığı istemediğimiz için annem kibar ama net bir şekilde karşı tarafa 10 kişilik sınır koydu. onlar da istese de istemese de uymak zorunda kaldılar. yaşadıklarımdan yola çıkarak şunu söylemek isterim kesinlikle insanlara karşı ayrımcı değilim ama özellikle bu evlilik işlerinde kültürler farklıysa doğulu olan tarafın artık saçma düzeye varan adetlerle ilgili istek ve arzularına kesin bir dille dur demeniz gerekebiliyor yoksa siz üzülüyorsunuz. :/


  • iwillsee  (02.03.18 11:10:02) 
Bir üstteki arkadaşın annesi çok iyi yapmış bence. Dağ başında yaşamıyoruz herkesin bir evi var, o evin de kapasitesi belli. Teyzeye amcaya ayıp oluyor da size ayıp olmuyor mu?


  • mutlusismankedi2015  (02.03.18 18:58:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.