[]

abd nin resmi dili

neden ingilizcedir ? oylama yapılarak seçildiği söyleniyor, peki bu oylamayı hangi dille yaptılar ? niye bunların kendilerine ait bir dilleri yok. saçma olabilir ama gece insanın aklına gelen şeyler insana mantıklı gelirmiş. sabah baktığımda muhtemelen ne saçma bir soru sormuşum diyeceğim kendi kendime.




 
abd nin resmi dili yok. "devlet dili" diye bir sey de yok, boyle bir kanun da yok. federal devlet yazismalarini ve kanunlarini, isleyisini ingilizce kullanarak yapar, ama diger dillerin agirlikla konusuldugu yerlerde bu dilleri kullananlara da dillerinde hizmet, form, calisan vb. vermesi uzerine kanunlar var.

ha niye devlet ingilizce kullaniyor, ingilizce agir basiyor diyorsan da birinci ve ikinci continental kongrede bulusan, ve ikincisinde de zaten bagimsizligini ilan eden 13 koloni de ingiliz kolonisi idi. geriye kalan bolgeler o sirada ispanyol ve fransizdi, zaten bugun de uc en cok konusulan diller bunlar.

eyaletlerin kendi dili olabilir. o durumda bile yukarida bahsettigim federal gerekliliklere uymak durumundalar..

ek: simdi baktim da cince fransizcanin tahtina oturmus ucuncu olmus.
  • bunubenyazdim  (17.02.10 07:09:09 ~ 07:12:24) 
bunubenyazdim açıklamış gerçi. ABD'de resmi dil yoktur. Bulunduğun eyaletin nüfus yapısına göre ispanyolca sokak tabelaları görebilirsin örneğin. devlet de vatandaşın anlayacağı dilde hizmet verir. gocunmaz.


  • evrendeki en mutevazi insanim  (17.02.10 07:52:58) 
  • trocero  (17.02.10 08:50:11 ~ 08:50:34) 
www.whitehouse.gov

sayfanin en altinda ispanyolca linki var. onlar bizim kadar dert etmiyor sanirim bu resmi dil meselesini.
  • atmacaged  (17.02.10 13:50:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.