[]

Paralelkenar sorusu

Bir paralelkenar var. Uzun kenarı kısa kenarının 2 katı. Uzun kenarlar arasındaki yükseklik belli. Bu paralelkenarın alanı bulunabilir mi?




 
ALAN= Uzun kenar x uzun kenara ait yükseklik


  • Fayfa  (01.03.18 11:22:31) 
Belli değil işte uzun kenar. Sadece kısa kenarın 2 katı uzunluğunda olduğu biliniyor.


  • nickini degistiren yazar  (01.03.18 12:41:40) 
Sadece uzun kenarlar arasi mesafe ve uzun kenarin kisa kenarin 2 kati oldugunu biliniyor, yanlissam duzeltin ama bulunamaz diyorum ben.
Cunku uzun kenarlar arasindaki mesafeyi degistirmeden sadece kisa kenarin uzunlugunu degistirebiliriz, uzun kenarlar arasi mesafe bozulmamasi icin acilarla oynariz, Uzunkenar/kisakenar oranini sabit tutmak icin de uzun kenari uzatiriz. Bu sekilde sonsuza gider. Umarim atladigim bir nokta yoktur:)

  • stavro  (01.03.18 13:14:25 ~ 13:14:56) 
bulunamaz arkadaşım bulunamaz.
@hep mutlu olmak istedim'ın dediği gibi dar açı 60 derece falan olmaz, @stavro haklı; yüksekliğin değerine bağlı olarak açıyı 1 ile 89 derece arası istediğin gibi değiştirebilir, paralel kenarını yamultabilirsin.

Elinde iç açılardan biri varsa alanı sayısal olarak bulabiliriz. eğer açılar da yok sadece yükseklik sayısal olarak varsa alan birim cinsinden bulunur.

Şöyle ki;

uzun kenar: 2a
kısa kenar: a
uzun kenara ait yükseklik: 5 cm olsun diyelim

Alan= 2a X 5cm= 10 birim cm2 olur.
  • Fayfa  (01.03.18 13:25:33 ~ 14:06:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.