[]

tez danışmanlığı seçimi için hoca ile görüşmeye gitmek

selamlar, tez danışmanlığı seçimi için hoca ile görüşmeye gitmeden önce ne yapmak gerekir? önerilerinizi dinlemek isterim.

salı günü ayaküstü konuşabildik kendisiyle, "sen dersimi almış mıydın?, bu alanı biliyor musun?" gibi çok olumlu sonuç vermeyecek şeyler söyledi ve perşembeye randevu koparabildim.

işin aslı şu: evet derslerini aldım ancak çalıştığım için devam etmedim, sınavını da bütünleme ile anca geçtim ve kadının kafasında olumsuz bir intiba bıraktığımın farkındayım. ama tez dönemi daha farklı olacağım. verdiği dersin konusunda türkçe tek kaynak (hala öyle sanıyorum) kitabın sahibi. lisans döneminde bu dersi seçmeli alırken kendisinin kitabından faydalanmıştık. ben de lisansta iyi yapabildiğim bir ders olduğundan bu alanda ilerlemek istiyorum.

akşamdan beri kafamda konu ve model belirsin diye scholar'da geziyorum ama elimde avcumda bir şey yok :(

 
Öncelike hocanın çalışmalarını okuyarak işe başlyabilirsin. Neler yapmış şimdiye kadar? Verdiği dersle alakasız bir şeyler de çalışıyor olabilir, özellikle küçük bir bölümse. Görüşme sırasında "siz şunları şunları yapmışsınız, şu yayınlarınızı okudum, ben de bunları yapmak istiyorum. Bu çalışmalarınızın üzerine şunları katmak istiyorum.. gibi bir konuşma yapabilirsin.


  • evrim halkasi  (01.03.18 00:39:20) 
Dersini alıp almadığına dair soruyu sormasının nedeni ilgili enstitü olabilir. Yani kimi enstitüler yl veya dr'da dersini almadığın hocayla tez yazamayacağını söylüyor, böyle bir kural var.

İlk konuşmanda hemen bir konu söylemen zor, böyle bir beklenti içerisinde olduğunu sanmıyorum hocanın ama şu alana, şunun için ilgi duyuyorum gibi bir şeyler söyleyebilirsin. Özellikle onun alanıyla ilgili okumalar yap çünkü bazen hocalar da doğrudan konu verebiliyor.

Ben yl'ta danışmanımla konuşmaya gittiğimde bana çalıştığım alanda (tecrübe) tez yazmamın daha iyi olacağını söylemişti. Ben de o yönlendirmeye göre araştırmalar yaptım, birkaç görüşme sonrasında netleştirebildik ancak. Doktorada zaten açıkçası ne istediğimi biliyordum, her hafta konuyu araştırıp hocama anlattım ve tez izleme jürim tarafından da konum kabul edilmişti.
  • duyond  (01.03.18 00:42:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.