[]

Yirmilik Dişler Gereksiz mi

Merhaba

Yirmilik dişler çıkmış durumda ama hafif bir diş etini ezme gibi durum varmış o yüzden çekilmesini tavsiye etti doktor hanım.

gittiğim diş hekimlerinden daha önce böyle bir tavsiye almamıştım.

sizce çektirmeli miyim 20lik dişleri? ağızda kalıp kalmamalarının ne gibi avantaj ve dezavantajları var?

Saygılar

 
çok geride olduğu için düzgün fırçalanamayıp , ayrıca çabuk çürüyor.

çıkma sürecinde de tam çıkmadıysa eğer zaman zaman çok fena ağrı yapabilir, enfeksiyon kapabiliyor(özellikle sert şeyler yediğinde veya diş eti dişin üstünde falan kaldığı durumlarda. dişin tam çıkmaması gibi.)
  • Photographer  (28.02.18 22:07:08 ~ 22:07:34) 
diş etine baskı, yanak ısırma vs. gibi bir durum varsa çektirmelisiniz. ileride kronik travmaya bağlı olarak büyük yaralar oluşabilir o bölgede. dezavantajı bu.

avantajı da çiğnemeye, öğütmeye ekstra diş. çok gerekli mi değil.

bence çektirin hekiminiz tavsie ettiyse.
  • carabelli  (28.02.18 22:08:04) 
Stepne. Şikayet yoksa dursun.


  • bir ileti paylastim  (28.02.18 22:13:32) 
evet gereksiz.. insanın ot obur oldu dönemlerden kalma, evrim sonrası şuanki çene yapısına (şuanki çene yapısı binlerce yıl önceki haline göre daha ufak) fazla geldiğinden hem işlevsiz hem de 32 dişin bu küçük çene yapısına fazla gelmesinden, dişlerin biribirini ittirmesi nedeniyle diş yapısını ve şeklini bozduğundan gereksiz. günümüz insanın çene anatomisi 28 dişe göre evrimleşmiştir.

eğer 20'likleri çektirmezsen;

1) tüm dişlerin yamuk olacak
2) en arkadaki dişler düz değil verev çıkacağından (çünkü düz çıkacak yer bulamayacak) düz dişin yanındaki çapraz iş arasında kalan yemek artıkları iltihaplanmaya, diş et hastalıklarıan vs. neden olacak.
3) verev çıkan20lik dişler diş etini kesip zorlayacağından sürekli bir kanama durumu da söz konusu olacaktır.

hepsini çektir sağlıklı ve güzel görünümlü dişlerin olsun..
  • Fayfa  (28.02.18 22:16:30) 
Uzun yazayım inandırıcı olsun.

Ben ilkel çeneye sahibim.
1. Dişlerim yamuk değil, yamulmayacak.
2. Yer bol, dümdüz çıktı.
3. Devamlı travma olan yer devamlı kanamaz zaten, bu ayrı saçma.

Her insan kendi içinde değerlendirilir. Görmeden sallamak da olmayacağından, en son gören hekim ne dediyse odur.
  • bir ileti paylastim  (28.02.18 22:21:43) 
Gerekli gereksiz demekten ziyade kendi tecrübeme dayanarak doktor tavsiye ettiyse çektirin derim.


  • mezarkabul  (28.02.18 22:32:56) 
Birisi çürümüştü biraz direndim ama sonunda çektirdim. Diğerinide çekelim dedi dişçim ama ağrı sızı olmadan çektirmeyi düşünmüyorum. Benim de ağız yayla, dişler inci gibi dizili.


  • vampir akrep  (28.02.18 22:46:13) 
benimkiler çoktan çıkmış durumda. yalnız doktor söyleyince dikkat ettim milimetrik bir diş eti dişin kenarında duruyor. tükürük birikir diş eti arasında koku yapar dedi.

peki bunları çektirince diğer dişler geri mi gidiyor bunların oluşturduğu boşlua doğru?
  • Mehmet Ersoz  (01.03.18 00:20:15) 
genelde patlamaya hazır bomba diyor doktorlar. sınav döneminde, tatildeyken vs. ağrı yaparsa keşke çektirseydim dedirtebilir.


  • ontheroad  (01.03.18 00:53:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.