[]

Başarılı insanlar kadın düşmanı mı?

Bu abimizi uzun zamandır takip ediyorum, mavi tavuk, fatlace adlı hesapları uçuruldu, author olduğu iddia ediliyor. entryleri gerçekten çok mantıklı, belli ki yaşanmışlıklarıyla yazıyor.

şöyle bir entrysi var: eksisozluk.com

---spoiler---

genç erkekleri tekrar uyarıyorum. bakın, bütün büyük iş adamları, hata bilim insanları kadın düşmanıdır ama bunu açık açık söylemezler. aklınızı kullanın. kadınların sizi sömürmesine izin verdiğiniz bir hayatta hiçbir bok olamazsınız. liseli bir ergenin cebinden 53 lira çalan kızlar, sizin hayatınızdan 53 milyon dolarları götürürler, kaybettiğiniz paranın, fırsatların, hayatın farkında bile olmazsınız.

sizin cebinizde şu anda 53 milyon dolar olmamasının ama büyük iş adamlarının, patronların, zenginlerin 53 mliyon dolarla kıçını silmesinin sebebi, bu adamların kadın düşmanı olmasıdır. bu adamlar hiçbir kadına hayatını teslim etmezler, kadınları sevmezler, kadınlara güvenmezler. onlarla sadece eğlenirler, satın alırlar, oynaşırlar, altın, yüzük, mücevher gibi "küçük" bedellerle onları keyif için kullanırlar. öyle adamlardan bahsediyorum ki, annelerini bile sevmezler. bu adamlar anneleriyle ilgilenirler, aç bırakmazlar, korurlar kollarlar ama sizin yaptığınız gibi annişkolarına tapmazlar. kadınlara tapmazlar. kadının sözünden çıkmayan hanımoğlan olmazlar. akıllı olun.

---spoiler---

not: modlardan ricam konuyu silmeyin. trollük veya tartışma amaçlı açılmadı. farklı fikirleri merak ediyorum.

 
başlıkta geçen ''başarı'' anladığım kadarıyla zenginlik kavramının karşılığı?

evet erkek için zengin olmanın 2 amacı vardır;

1) güce sahip olma (güç= para mantığı)
2) fakirlik içinde büyümeden dolayı bastırılmış kompleksleri alt etme ve bilinçaltına itilen ezikliği yenmenin, ''ben ezik olmayacam, ezilmeyecem ulaan'' demenin bir yolu (yani egonun tatmini)

başlığı ilgilendiren kısım 1.madde. Ben buradan ilerleyecem, 2.madde bambaşka bir sosyo/psikolojik sorunun cevabı çünkü.

evet zengin(başarılı) erkek kadının güce taptığını bilir. iş/ticari hayatı bunu ona göstermiştir. statünün insanlar üzerindeki etkisi, özellikle kadınlar üzerindeki etkisini görmüştür. ekonomisi ve eğitim seviyesi yerlerde olan bizim gibi tüketim toplumlarında bu bir gerçektir de. o nedenle ''vay amk şu güzel kızın yanındaki kel, şişko öküze bak. bu kız nasıl buna bakmış'' sorularıyla pişmiş ve ergenliğini bu muhabbetlerle geçirmiş her erkek sonunda işi çözer; o öküz zengin!
kadın, daha doğrusu memeli hayvan dişisi güçlü erkeğe gider. metropol insanında bu güç diğer memeli hayvan erkeklerindeki salt kas gücü, yavrulara babalık, aileyi koruma kollama değil beslenme üzerine evrilmiştir. antropolojik olarak bakıldığında evrim böyle işlemiş, sosyolojik olarak da aile kavramı bu denge üzerine kurulmuştur; erkek gider avlanır eve yemek getirir, aileyi(dişisini ve yavrularını) dış tehlikelerden korur. her ne kadar şefkat, koruma, kollama dört dörtlük olsa da avlanmayıp yuvaya yemek getirmeyen erkek dişinin gözünde biter. soyun devamlılığı ilkesinden yola çıkarak dişi yeni bir güçlü erkek bulma gayretine girer.

bahsedilen zengin erkek de bunu bildiğinden temel önceliği kadınla beraber mutlak mutluluğu, yuvayı sağlamakta kadını amaç değil araç olarak görür. bu nedenle -düşmanlık çok ağır ve yanlış bir tanımlama ama- kadını para ile her türlü kafalayabileceğini, elde edebileceğini bilerek hamlelerini yapar. ve 2.plana atar. düşmanlık denen şey aslında budur. erkeğin tecrübesel olarak kadına güvensizliğidir olay. ''para bitti, aşk bitti'' durumunu yaşayacağından emin olan erkek gücü yani parayı kadından daha fazla sever ve kovalar. çünkü bilir ki o güç bittiğinde kadın gidecektir. (gitmek sadece alıp başını gitmek değil evin içinde suratsız olmak, dırdır yapmak, kadınlık yapmamak, erkeğin iktidarını sorgular olması vs. gibi durumlardır)
  • Fayfa  (28.02.18 02:57:35) 
Elemanın tespiti eksik. O bahsettiği insanlar sadece kadınları değil; herkesi hor görüyor. Kimseye güvenmiyor ve kimseye kendilerini adamıyorlar. Dolayısıyla dedikleri gerçeği yansıtmıyor. Ha kadınlar hakkında dediklerine katılıyor muyum? çoğuna evet. ama her kadına bunu genellemek de ağır mallık.


  • sen git ben geliyorum  (28.02.18 03:27:10) 
Evet denildigi gibi gercekten kadin dusmanidir cogu cunku is hayatinda herkes herkese pandik atar. Asil konu pandigi nasil veya ne derece yedigindir. Kadina et muamelesi ve kadin seytandir mottosuyla buyutulen biri olarak ben yine de bu bakis acisini dogru bulmuyorum. Hayat ciddi anlamda herkesten nefret etmeye luzum olmayacak kadar kisa. Ben bana dayatilanlari goz ardi edip sevmeyi seciyorum ne olursa olsun ama yetistirilme tarziyla alakali bilincaltimda kadina veya insanlara ofke, hep bir guvensizlik olacak sanirim


  • yeni dunya duzeni  (28.02.18 05:06:16) 
zengin insanlari sevmek kolay, o yuzden kucuklukten zengin insanlar sevilip sevilmemeyi cok da takmiyor.

kendi basina calisip "kariyer" ve beraberinde varlik edinen kisiler de gonul meselelerinde tecrubesiz kaliyor.

ilaveten, kadin dusmanligi meselesini cok da anlamamis bence bu kisi.
  • e haliyle  (28.02.18 06:24:31) 
bu tipler kendilerini öyle bir kaf dağında görüyorlar ki, ne kadar zeki ya da ne kadar başarılı olurlarsa olsunlar asla duygusal tatmin içinde değiller. onları gerçekten seven kadınları türlü bahanelerle hayatlarına almıyorlar, vitrin mankeni olacak gold digger kadınlarla vakit geçiriyor ve akabinde "bütün kadınlar güç delisi birer manyaktır ve akıllı adam kadınları sallamaz" moduna giriyorlar. bir kadına gerçekten nasıl yaklaşılır buna dair bir fikirleri yok. bu noktada kadınlar da malesef malzeme veriyor, bir adam sırf başarılı ya da sırf zengin diye o adama yapışmayı görev ediniyorlar. sonuç: tüm kadınlar zan altında. mesela kadın "ben ilgi göremediğimi hissediyorum bir problem varsa konuşalım" diyor, adam diyor ki beni darlıyorsun. ya da pahalı bir hediye alıp sus payı vermeye kalkıyor. bütün suç kadında mı mesela şimdi? kişi kendine bakmadan etrafa salladıkça gülesim geliyor.ha bir de biri yukarıda demiş, doğru demiş, bu tip adamlar hemcinslerine de güvenmiyor ve kendilerini çok ama çok üstün görüyorlar. mütevazilik 0 yani.


  • harekatamiri  (28.02.18 11:45:08) 
eksisozluk.com

ben de şu entrysine gülmüştüm açıkçası. ripple ı ekonomik ve cinsel açıdan incelemiş :)
  • yüzyıllık yalnızlık  (28.02.18 23:34:10) 
O tür insanlar genelde insan düşmanı oluyor, mesele kadın değil yani bence.


  • skooma  (28.02.18 23:37:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.