[]

sinema görüntü kalitesi

uzun süredir sinemaya gitmiyordum. yıllar oldu. bu yıl 2-3 defa gittim. geçen hafta 2 farklı sinemada, 3 farklı salonda film izledim. görüntüler pek iyi değildi. evde bilgisayarda daha kaliteli görüntüde izliyorum. sinemalar hep mi böyleydi yoksa bana denk gelenler mi böyle? projeksiyonlar pek iyi değil mi? evde bluray bile izleyebiliyoruz.




 
3D izlediyseniz normaldir. Diğer türlü size denk gelmiş olabilir.

Bildiğim kadarıyla 8K görüntü oluyor sinemada.
  • lana del rey  (27.02.18 19:19:34) 
yok 3d değildi ya. normal 2d. 2 farklı sinemaya gittim ama görüntüler kötüydü baya. torrentten indirdiğim 1080p'ler bile daha iyiydi.


  • nick bulamadim  (27.02.18 19:24:07) 
normal şartlarda standart bir film 2k çözünürlüğünün sinema için formatlanmış halindeki çözünürlüğe sahiptir, o da 1998x1080 oluyor. tabii görüntünün kalitesinde tek etmen projeksiyon değil, perdenin kalitesinden tut projeksiyon cihazının becerisine kadar çeşitli etmenler var.

her projeksiyon makinesinin çalışabildiği perde büyüklüğü var, atıyorum 30 metrekarelik perdeye daha küçük perde için uygun bir makine ile yansıtma yapılıyorsa perdede santimetre başına düşen "piksel" sayısı azalır(aktif ekran olmadığı için piksel denemez tabi de, anlaşılsın diye), yani yoğunluk azalır, keskinlik düşer, çözünürlük düşük gibi gelir. bunun yanında makinenin aydınlatma değeri de önemli, yeterli şekilde ışık veremiyorsa perdeye, detaylar kaçar. benzer şekilde kontrast da önemli, yani her sinema salonu olması gereken standardı tutturamadığı için kalitesiz gelmesi normal.

bu tabii ki işin bir yanı, diğer yanı bizim baktığımız ekranların teknolojisinin sinemalardan daha hızlı gelişmesinden ötürü bize böyle geliyor; yoksa tabii ki sinema teknolojisi de gelişiyor. herkesin elindeki telefonlar bile 2k ekrana sahip artık, aynı çözünürlükteki görüntüyü 50 metrekareye yansıtınca doğal olarak bir fark oluşuyor.

sony'nin kaliteli 4k projeksiyonları var cinemapink'in birçok salonunda, perdeleri de çok kocaman değil; piyasaya göre kaliteli. 3d olmayan imax'ler de kayıt teknolojisi gereği daha yüksek çözünürlüğe sahip, onlar da tatmin eder.
  • Bruce  (27.02.18 19:47:55 ~ 19:48:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.