[]

Yeni otomobil alacağım. Honda Jazz?

Merhabalar,
Arabamı değiştirmem gerekiyor ve ben 0km bir otomobil alacağım.

1) Fiat, Renault, Peugeot ve Hyundai olmayacak.
2) 25000-35000ytl fiyat aralığında olacak.
3) Otomatik şanzımanlı olacak.
4) Hatchback olup beş kapılı olacak.
5) Tabii ki az yakacak.
6) Şeklen şemalen düzgün olacak.
7) Cüsseli dört kişiyi rahat ettirebilecek.
8) Klimalı olacak.
9) Camlarının dördü de elektrikli olacak.

Aradım, taradım, böyle bir araç bulamadım. Tek seçeneğim Honda Jazz. Açıkçası şekli dışında süper bir araba o da. Ama başka bir seçeneğim var mı?

Veya alternatif bir ikinci el önerisi olan?

 
opel astra?
hatta yeni astra classic II serisi cikmi$. bir onceki kasa yani (ben cok seviyorum bunu)
hem kampanya da var. fiyatlar cok makul. bir bak derim.
ornegin:
Astra Classic 1.6i 16V Twinport (HB Comfort) //103hp bu
kampanyali fiyati: 28.125,00 YTL

edit: mesela spor paket var opsiyonel. onu da eklersen 30.000ytl gibi oluyor. bence cok cok uygun.
  • sourlemonade  (07.09.07 11:55:33) 
$imdi aklima geldi.
nissan note onerebilirim bir de. yazdigim iki araci da kullandim ben (cok degil tabi, ehliyet almadim da daha)
istedigin her $ey olabiliyor bu aracta. yazdigin her madde mumkun.
cusseli 4ki$i degil 5ki$i bile rahat edebiliyor bu aracta. inanilmaz bir ic dizayni var. on koltukta dizlerim torpidoya carpmadan oturabildigim yegane araclardan biri. (1.83 civari boyum var ve koltugu arkaya cekmeden oturmu$tum sen du$un)
bunu da dikkate al derim.
  • sourlemonade  (07.09.07 12:07:18) 
O bütçenin ve üstünü çizdiğin markalara bakınca baz model bir sedan ya da orta donanımlı bir kompak sınıf alabilirsin gibi. Hatchback demişsin zaten orta sınıf gibi. Yani cüsseli 4 kişi memnun olmaz çok fazla ama cüsseli 2 kişi + minik 2 kişi baya rahat eder. Otomatik demişsin haydaa dedik arttı fiyat 2-3 bin ytl belki daha fazla. Az yakacak demişsin güzel paradoks olmuş. Otomatik vitesli arabada 100 km de 10 litreyi gözden çıkar bakalım en baştan hele ki 4 cüsseli kişi kullanacaksa... Klima zaten standart bahsetmene gerek yok.Camların dördü de elektrikli olması masraf demek ön iki kesin elektrikli ama klimalı arabada yarım açılan cama elektrik ne gerek. Bence paran sana kalsın arkadakileri ipleme eğer makam arabası olmayacaksa ki o belli.
Şeklen şemalen düzgünlük kime göre neye göre diyorum.
Zaten gidip Honda Jazz ya da Nissan Note-Micra seçeceğin baştan belli. Bak sana uygun bir de Citroen C2 ya da C3 var. Ama bunlar bakımları olsun alımları olsun PAHALI araçlar. Ben kesinlikle almam.
Şahsi kanaatim üstünü çizdiğin Renault'nun Megane HB versiyonu sana uygundur. Ama gidip otomatik değil de dizelini alırsan sana yıllarca zevk verecek bir araban olmuş olur. Sıkı bir reno fanatiği ve Clio III kullanıcısı olarak önerim budur. Arka koltuk biraz dar olsun ama şehir içinde rahat edeyim oh misler gibi park edeyim dersen de Clio III öneririm. Dizel elbette. 65 BG versiyonu da alınabilir şehir içinde çok farketmiyor. Ama dizelin sürüş keyfi benzinli gibi olmuyor bunu da belirteyim.
Bir de gidip sakın donanım paketlerine milyarlar akıtma. Dışarıda kendin yaptırt daha ucuza gelir ve keyfine göre döşenmiş olur. Clionun bazıyla üstü arasında 4-5 milyar oynuyordu mesela. Gittim bazın bir üstünü aldım mecburen. Ortalamada Günde 2 saat kullandığım araca evden daha fazla dekorasyon masrafı mı yapçam. Sonra satıyosun zarar zaten hep.
  • ozdek  (07.09.07 12:25:38) 
ben de yakın zamanda aşağı yukarı aynı özelliklerde bir araba alacağım,
Honda jazz konusundaki en önemli çekincem 2008 yılında kasa değiştirme ihtimalinin yüksek olması.
aşağıdaki seçenekleri de değerlendirmen yerinde olur...
yaris'in iç mekanına ben de henüz bakmadım ama büyük olduğu iddia ediliyor. en üst versiyonu 35.250
auris'in en ucuz otomatik versiyonu 38,350 bence çok güzel bir araba.
fiat ve peugeot konusunda seninle aynı fikirdeyim.
hyundai konusundaki olumsuz görüşlerim son zamanlarda değişti, yeni çıkan i30 bence incelenmeli. ayrıca era'da da değişiklik var sanırım. bunların çarpışma testlerini incelemek lazım...
  • hgn  (07.09.07 12:50:45) 
toyota yaris'i bir incelemenizi öneririm. ayrıca auris'in fiyatı konusunda bir bilgim yok ama ona da bakın güzel bir araçtır.


  • atrin  (07.09.07 13:54:14) 
bu bilgiler için çok teşekkür ederim, gerçekten çok işime yarayacak.

assert h: "classic" hadisesine temkinli yaklaşıyorum. neticede eski kasa, ve satarken "eski kasa" olarak satılıyor. daha önce yaşadım bunu. yine de classic ii hadisesini bilmiyordum, şimdi inceleyeceğim.

nissan note, evet, benim de üstünde durduğum bir model. ama daha ziyade bir aile otomobili olarak kullanacağımdan, iç hacmini araştırmam gerek.

ozdek: honda jazz'a sıcak bakıyorum, ama şekil şemal açısından şüphelerim var. nissan note'a gelince, yukarıda açıkladım zaten.

honda jazz ve benzerlerine (nasıl adlandırılıyor, bilmiyorum. kısa burunlu, küt arkalı... minivan diyeceğim, ama değil) ben sıcak bakıyorum, ama aracı birlikte kullanacağım aile fertlerim pek sıcak bakmıyor.

elektrikli arka camlar konusu biraz takıntı gibi, kabul ediyorum. ama her yerinden teknoloji akan yeni nesil bir otomobilde camı bir kol yardımıyla açmak nedense bana çok abes geliyor. uzun yıllar kullandığım 1991 model honda integra'da bile dört camın elektrikli olduğunu da göz önünde bulundurunca...

otomatik vites şart, çünkü bunca yıl manuel vites kullandım ve otomatik vitesin gerçekten çok rahat bir şey olduğunu düşünüyorum (merak, özenç...). yakıt ekonomisini de elbette benzer otomatik araçlara kıyasla dikkate alıyorum.

nissan micra fazla küçük ve tipim değil :)

citroen ise, fransız otomobili olduğundan kelli tercih sebebim değil zaten. hani ancak çok uygun bir araç çıksaydı alırdım. renault'a meselâ, laguna ve üstü dışında sıcak bakmıyorum, çünkü işçilik ve malzeme kalitesi konusunda derin şüphelerim var. takıntı de, cehalet de... engelleyemiyorum :)

megane hb, yine aile fertleri tarafından şiddetle karşı çıkılan bir model (arkası yüzünden). yoksa bence katlanılmayacak kadar kötü değil :) zaten renault.

clio, yine, küçük. ayrıca renault.


hgn: toyota olsa binerim meselâ. ama yaris de silüet olarak honda jazz'a olan benzerliği sebebiyle tercih sıralamasında gerilerde kalıyor (bana kalsa süper).

hyundai i30'u ben de beğendim açıkçası. ama hyundai neticede. ayrıca küçük olmasından şüpheleniyorum.

atrin: toyota auris'i inceleyeceğim şimdi.

hepinize çok teşekkür ederim. zamanınız olursa yukarıdaki şüphelerime de antitezler üretirseniz memnun olurum.
  • actionary  (07.09.07 14:20:28) 
corsa nasıl meselâ?


  • actionary  (07.09.07 14:22:42) 
Honda Jazz'ın arka koltuk tarafında bombe yok, geniş ve düz bir alan kalıyor o yüzden. Bagaj hacmi de oldukça geniş...


  • ermanen  (07.09.07 14:23:20) 
yaris ? ya da a serisi mercedes[gerci bu fiyat kısmıdna faul olaiblir]


  • bryan fury  (07.09.07 15:47:01) 
şimdi okudum da şartları, yaris geldi aklıma direkt, yalnız bazı serilerinde arkadaki iki cam otomatik değil, special modelinde olabilir emin değilim. ama yaris güzeldir.


  • mentirosa  (07.09.07 19:19:28) 
fiyat miyat bilmem megane sedanımız müthiş bir kaza yaşadı. alet 26 milyarlık hasara uğradı gene de içindekilerin burnu bile kanamadı.

daha sağlam bu fiyatta araba yok piyasada idda ediyorum.
  • darknum  (07.09.07 21:03:07) 
biraz farklılık ararsan suzuki swift bence şahane bir alternatif...


  • agk  (07.09.07 22:35:36) 
citroen c4 derim. pek şahane!!


  • yedek ruh  (09.09.07 19:22:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.