[]

psikolojik rahatsızlık isimleri ve farkları

bipolar, manik depresif, şizofren ve borderline arasındaki temel farkları özetleyebilecek var mıdır? bana hepsi benzermiş gibi geliyor, nasıl teşhis koyuyorlar, en belirgin özellikleri nedir merak ediyorum.




 
Bipolar=manik depresif diye biliyorum ben.


  • viewport  (27.02.18 03:38:45) 
yamuluyorsam düzeltirler:

şizofren (en kötüsü) : hayali sesler/görüntüler görür, gerçek sanar. örnek: tanrı bana oğlunu kurban et dedi vb..
borderline : herşeyi en uçlarda yaşama/hissetme. örnek: birini çok sever ya da çok nefret eder vb..
bipolar: bir dönem çok aktif, neşeli, diğer dönem depresif, hareketsiz olur.
  • herhaltibiliyoring  (27.02.18 03:56:44 ~ 10:08:19) 
viewport +1,
herhalt+1,

şizofrenide halüsinasyon ve sanrılar var.

borderline'ı en karakterize eden şey herhalde bir uçtan diğer uca ışık hızıyla gitmesini sağlayacak kadar mod değişimlerine debep olan bozuk kimyasıdır.

hepsinde beyin kimyası farklılıkları var aslında da bunlara kişilik bozukluğu deyip duruyor cici salatalıklar. o zaman çağın hastalığı olmuyor da senin hastalığın oluyor, tek başına üstesinden gelemekle gelemezsen de tek sorumlu olarak öznefret vs negatif duygular içinde dövünmekle yükümlü oluyorsun.
  • godoşu beklerken  (27.02.18 06:12:55) 
bipolar bozukluk= manik depresif (manik depresif diye bir hastalık yok bipolar olarak geçer). genelde iki uçlu duygu durum hali. bir anda en uçlardayken daha sonra bir anda depresif olma durumu.

şizofreni: genetik bir hastalık olarak bilinir. çaresi yoktur. ilaçlarla yavaşlatılabilir. değişik tipleri vardır. halisülasyon, katatoni vs. psikotik bir hastalıktır.

borderline: sınırda kişilik bozukluğu olarak tanımlanır.genel olarak duygularını sınırda yaşayan duygu geçişleri hızlı olan kişilik bozukluğudur.
  • mikahakkinen  (27.02.18 09:52:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.