[]

Helal kesim olmayan kırmızı et daha mı kırmızı oluyor?

Sb




 
Boyle bir soylem var ama bence alakasi yok.hayvanin kaninin tamamen akitilmasi uzerinden gidip et daha kirmizi,ben bir goruste anlarim falan diyorlar ama genelde bos beles muhabbet iste.italyan kasaptan aliyoruz hem oyle diyorlar hem gomuyorlar.


  • duptıs  (26.02.18 23:25:20) 
Hocam bence bariz bir kırmızılık var. Bizdekiler pembemsi mesela.


  • taktikmaktikyokbambambam  (26.02.18 23:29:48) 
Helalini bilmiyorum da gezen inegin eti kahverengilesiyormus, kapali duran ineginki kirmizi kaliyormus. Gecen kasap dedi, o yuzden ne kadar gezeni makbul kabul etsek de goruntu itibariyle kirmizi olan tercih edildigi icin gezdirilmeyen inekleri goruyoruz raflarda.


  • beetlejuice  (26.02.18 23:48:21) 
Ete kırmızılığını veren myoglobulindir, kas hücrelerinin yapısında bulunur, yani hemoglobin (kanın kırmızı rengini veren madde) çok bir fark yaratmaz.
Vejeteryan bir agnostik olarak profesyonel görüşüm bu kadar..

  • naif hayvan  (27.02.18 00:34:35) 
Naif hayvan +1

Ayrıca helal kesim olmayınca kan içeride kalmıyor, yine kesince hepsi akıtılıyor. Sadece oldurulmesi farklı.
  • Haldamir  (27.02.18 00:56:12) 
Hayır.


  • acetaminophen  (27.02.18 01:00:40) 
Kesim konusunda bilgilerim kulaktan dolma. Sadece bariz kırmızılık o sebepten mi diye merak ediyorum.

@beet
Bu kahverengilik beni geçen gün bayağı korkuttu. Etteki parçaların yarısı kahverengiydi.
  • taktikmaktikyokbambambam  (27.02.18 02:31:39) 
Helal kesimdeki tek mantık hayvan kesilirken Allah'ın adıyla kesilmesidir. Farkında olmadan Allah'ın adıyla kesmeyi unutursan sıkıntı yok, bilinçli olarak Allah'ın adını anmaz ya da Allah'a şirk koşup başka bir tanrı adına kurbanı kesersen o hayvanın etini müslümanlar yiyemez.

Teknik olarak bir fark yok yani, bir budist ve bir müslüman aynı mezbahanede aynı koşullarda yetişmiş aynı ırk iki hayvanı yere yatırsa biri Allah'ın adıyla kesse diğeri de kurbanı Buda'ya adasa hayvanların etleirnde bir farklılık olmaz.

Lan ben ciddi ciddi cevapladım, soru makara değildi di mi?
  • John Bloor  (27.02.18 10:40:03) 
etin helal olmasının şartlarından biri hayvanın boğazının kesilerek öldürülmesi.
oysa yurtdışında, kafalarına elektroşok verip öldürüyorlar.
elektroşok olunca:
1) hayvan çok hızlı ölüyor, daha az streslenip kasılıyor, dolayısıyla eti daha yumuşak oluyor, deniyor.
2) kan hayvanın vücudunu daha geç ve daha az tazyikle terk ediyor. canlı ve adrenalinli bir kalpten fışkırdığı gibi olmuyor. bu da fark ediyor olabilir.
  • herhaltibiliyoring  (27.02.18 10:54:31 ~ 13:14:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.