[]

5 yıldızlı otel

Merhaba,

hiç 5 yıldızlı otelde konaklamadım galiba (fakirlik :( )
Merak ettim de güneyde, belki kıbrısta falan, 5 yıldızlı baya kaliteli her şey dahil otel fiyatları nasıl gecelik? 1 kişi veya 2 kişi için bir oda şeklinde. Hiç kalmadığımdan fikrim yok. Mesela, 100 tl acayip ucuzdur, 200 ideal, 500 çok pahalı gibi değerleri nedir bu işin?

Teşekkürler

 
Bu oteller Bir, İki, Üç, Dört ve Beş Yıldızlı olmak üzere 5e ayrılır. Bunların özelliklerini şöyle sıralayabiliriz. Bir Yıldızlı Oteller -En az 10 oda, -İyi Düzenlenmiş Resepsiyon, Lobi, -Oturma Salonu, -WCler -Kahvaltı Salonu, -Yönetim Masası. İki Yıldızlı Oteller(Bir Yıldızlıya ek olarak) -En az 20 Oda -Odalarda Telefon -İçki servisi için büfe Üç Yıldızlı Oteller(İki yıldızlıya ek olarak) -En az 30 oda -Yönetim odaları -İçki servis ve oturma odaları -Asansör, ısıtma ve soğutma sistemleri -Müzik Yayını -Toplantı Salonu Dört Yıldızlı Oteller(Üç yıldızlıya ek olarak) -En az 70 oda -Banyolarda küvet -Birinci sınıf lokanta -Çamaşır yıkama ve ütüleme servisleri -Eğlence, müzik ve serbest zamanları değerlendirme merkezleri -Oda Servisi -Müşteri hizmetleri servisi -Berber ve kuaför -Odalarda TV Beş Yıldızlı Oteller(Dört Yıldızlılara Ek Olarak) -En az 100 oda -Bütün odalarda kasa -Garaj -Yüzme Havuzu -Gece kulübü ve diskotek -24 saat oda servisi -Yatak odalarında ses geçirmezlik


  • jamswety  (26.02.18 19:18:25 ~ 19:20:16) 
dünya standartlarında 5 yıldızlı bir otelin gazinosu da -kumarhane- olmalı, dolayısıyla dünya standartlarında türkiye de 5 yıldızlı otel bulunmazken, kıbrısta bulunur gibi bir bilgi kırıntısı kalmış beynimde ama kaynağını falan hiç hatırlamıyorum. aklıma gelmişken yazayım dedim.

netekim hiç biri bir boka benzemiyor. yat-kalk-yemek ye-yüz-tekrar yat şeklinde bir hafta geçirebilecek bir insansanız keyif alabilirsiniz. şahsen paranla rezil olmak olayının karşılığıdır diye düşündüğümden hiç para vermedim ama eğitimdir toplantıdır bir çok sefer gitmişliğim var iyilerine ve her seferinde son raddede koşarak uzaklaşıyorum hepsinden. 2. günden sonra her yer üstüme üstüme geliyor.


yazın 200-250 TL-kişi başı gecelik fiyatlarıyla eli yüzü düzgün bir yerler bulabilirsin güneyde. bu fiyatların altıysa otelden pek bir şey bekleme derim - ne bekleyeceksen artık?- üst limiti de yok.
  • syozkn  (26.02.18 20:48:48) 
ben de bir zamanlar iş dolayısyla meşhur ve geceliği parayla almaya kalksak 800 tl falan otellerde kalmıştım. normal şartlarda param yetmeyeceği gibi yetse bile vermezdim herhalde. ha o paraya değecek ne vardı dehşet bir boğaz manzarası, banyoda hoparlör çift banyo çok büyük oda bornozlar odalardaki ikram içecekler vs. antalyadaki herşey dahil 5 yıldızlılar nasıl bilmiyorum. zaten onlar da sürekli yemek yeme kpnsepti olanla özellikle bana da itici geliyor. artık iş değiştirdiğim için öyle yerlerde konakalam lüksüm de kalmadı malesef ama kendi imkanım olsa istanbulda yer alan sumahan denen otelde kalmak çok isterdim çok ilgii çekiyor ama orası da aşırı pahalı param olsa da bir geceliğine verir miyim bilmem. sanırım bir otel için cebimden çok para vermeyi gözden çıkardıysam bu ya çok güzel manzarası, doğası her yerde bulunmaaycak değişik imkanları için olurdu ama hayvan gibi tüketelim yemek yiyelim mantığı için olmazdı


  • iwillsee  (27.02.18 10:48:22) 
Beş yıldızlısından pansiyonuna kadar otellerde azımsanmayacak defa kaldım diyebilirim. Beş yıldız olayının pek bir esprisi yok. Yani, o yıldızları bazı çok temel kriterleri karşılayarak -biraz da bağlantılar kurarak sanırım- alıyorlar. Mesela, en az şu kadar oda ve odaların büyüklüğü en az şu kadar, odalarda kasa bulundurulması. Otelde mutlaka asgari şu kadar metrekare spor salonu bulunması gibi temel kriterler şeklinde.

Öyle beş yıldızlı oteller var ki, beş yıldızlı demeye bin şahit ister. Adam, belki bir şekilde bu temel kriterleri karşılamış; mesela spor salonu var ama adı spor salonu, içinde bir b.k yok. Örnekleri bu şekilde çoğaltmak mümkün.

Dolayısıyla, otelin işletme anlayışı yıldızlardan (en azından bizim ülkemizde) daha önemli. O yüzden diğer cevaplarda yazıldığı gibi booking'den yorumlara bakarak seçmek daha iyi olur eğer denemek istiyorsan. Fiyat olarak da beş yıldızlı zincir otellerden birinin fiyatı 200 küsür civarı bir şeydi en son.

Ha bu arada, oteller tatil ve iş konsepti olarak ikiye ayrılıyor gibi anladığım kadarıyla. İş konseptli bir yere gidersen o para karşılığında en fazla spor salonundan veya saunadan ya da varsa havuzdan çıkmayabilirsin. O da bence değmez.

Edit: Ben 5 yıldızlı otele vereceğim paraya acırım. İlla ki kalacaksan tatil konsepti olan bir yer, her şey dahilli bir şey deneyebilirsin. Onlarda da yemekler kalitesiz oluyor ama sanki normalde yediğimiz çok mu farklı da...
  • skooma  (27.02.18 10:59:39 ~ 11:06:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.