[]

sütteki yağ oranı - fiyat ilişkisi

süt fiyatlarında şöyle bir durum söz konusu: yağsız süt> tam yağlı süt > yarım yağlı süt. tam yağlı süt yarım yağlı sütten pahalı olduğunu için yağ değerli bir şey diye düşünüyorum. o zaman yağsız sütün daha da ucuz olması gerekir ama en pahalısı o. yağsız süt elde etmek zor bir süreç o yüzden mi daha pahalı oluyor? ya da yağsız süt içmek isteyen kalori vs düşündüğü için böyle yapıyordur, fiyat esnekliği daha düşüktür bu kitlenin diye mi böyle? yoksa bambaşka bir sebebi mi var?




 
Yağsız süt aslında çöp süt, hiçbir işe yaramaz. Esasında yağından tereyağı kaymak vs yapılmış süt çöpe gitmesin ondan da para kazanalım mantığıyla piyasaya sürülen bir süt ama birçok insan, özellikle diyet yapan tayfa, sütün yağının alınıp kalorisinin düşmesiyle daha sağlıklı olduğunu düşünüp bunlara hücum ediyorlar, yani çok talep oluyor, çok talep olunca da fiyat yükseliyor. Klasik ekonomi durumu yani. Yoksa sütün yağını çıkarmak zor bir şey değil, sütü birkaç defa çalkala, yağı üstüne çıkıyor zaten.


  • angelus  (26.02.18 17:48:36) 
yediğim şeylerde daha az yağ olursa ya da hiç yağ olmazsa formda kalırım/kilo almam/ daha kolay kilo veririm anlayışının suistimal edilmesi. basit ve kısa bir google araştırması ile bile bu anlayışın yanlış olduğu, daha doğrusu bu denli genel-geçer olmadığı öğrenilebilir. bundandır zannediyorum ki, müşteri daha özel ve özel bir amaca yönelik bir ürün aldığını düşündüğü için aradaki fiyat farkı batmıyor; amiyane tabirle de fırsattan istifade kaktırmış oluyolar. hele ki fabrikasyon düzeyinde bir besinin/içeceğin yağını ayırmak o fiyat farkına tekabül edecek kadar masraflı bir iş değil.


  • dafaisss  (26.02.18 19:15:33 ~ 19:17:14) 
40-50 yıl önce normal, elenmemiş undan yapılan ekmek ucuzdu fakirler yerdi. zenginler ise elenmiş, bembeyaz kalmış undan yapılan francala isimli ekmeği yerdi, pahalıydı.

francala denen bugünkü normal beyaz ekmek. 50 yıl önce fakirlerin yediği, francala yiyen zenginlerin burun kıvırdığı ekmeğe de "tam buğday ekmeği" diye isim takıp 3 katı fiyata satıyorlar şimdi.

mantık benzer. örnek olsun diye yazdım.
  • kibritsuyu  (26.02.18 19:59:15) 
eksiduyu.ru @fayfa


  • Fayfa  (26.02.18 22:09:50 ~ 22:10:12) 
İtalya ve İngilterede gözlemlediğim aynı marka sütlerin tüm x lt liklerinin fiyatları aynı olur


  • freedonia  (27.02.18 00:15:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.