[]

Borç harç vs.

Sorum bir arkadaşım için. Kendisi okuyacak. Nasıl olacak bilmiyorum ama ümitvar cevaplarınız motive edici olabilir.

Bir insanın çok borcu varsa, gelirini daha fazla artırma, giderini daha fazla kısma imkanı kalmadıysa, borç, harç kredi çekip toparlama durumu yoksa ve bu durum artık psikolojisini de bozduysa ne yapmalı, ne etmeli de bu durumdan kurtulabilmeli? Düşünün yeni kaynak yok, satabileceği bir şey yok, azaltabileceği gereksiz bir gideri vs. yok. Kendi başına ödeyebileceği noktayı aşmış durumda.

Ne yapmalıyız bu arkadaşım için? Benim artık hayırsever işadamlarına (varsa) vs. mail atıp yardım istemek, karşılığında onlar için iş yapmak veyahut kabul edebilecekleri bir meblağda taksitle geri ödeme teklif etmekten başka bir şey gelmiyor. Ki bunu da kabul eden kimse çıkmayacaktır tabii.

edit: borcunun kaynağı kendisi değil, ailesinin sorumsuzluklarını toparlama çabası, birkaç talihsizlik vs.

 
Çalışıyorsa yöneticisi ile görüşüp maaşından düşülmek üzere avans talep edebilir. Bir nebze rahatlatır belki.


  • cakabo  (26.02.18 17:32:18) 
nereye ve kime borçlu olduğu önemli. eğer banka kredisi kredi kartı vs. ise uzun süre (5-6 yıl) ödememeyi göze alacak ve ödemeyecek. eğer ticari borçlarsa karşı alacaklılarla konuşup, gerekirse ilk yıl hiç ödeme yapmadan 1 yıl sonra parca parca ödemeye başlayacak. yok eğer eş dost akrabadan alınmış borç durumu varsa. herkesle konuşup parca parça ödeme yoluna gidecek.

arkadaşınızın yapmaması gereken iki hamle var;

1- alacaklılardan kaçmayacak telefonlara cıkacak. gerçekçi bir ödeme planı sunacak( bankalarla muhatap olmayabilir)

2- hayatını boğacak, mantıklı düşünmesini, tekrar toparlamasını engelleyecek ödemelerden uzak duracak. yani 5 bin kazanıp 4500 borç ödemeyecek. bu şekilde ödemeler yaparsa, baskılara ve strese karşı koyacak gücü kalmaz. sadece borçlu değil ayrıca bitik hissetmeye başlar.
  • istege bagli sigortasiz  (26.02.18 17:48:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.