[]

Hukukçu arkadaşların yardımı lazım

Ahmet isimli akrabam eski eşine şiddet uygulamış, eski eşi de 2 aylık uzaklaştırma kararı çıkartmış. Bunların 1 yaşında bir kızı var.

Ahmet mahkemeye gidip ben kızımı görmek istiyorum diye dilekçe vermiş. Hakim de talebi kabul edip, "baba kızını her cumartesi 10.00 - 13.00 saatleri arasında görebilir" diye bu kararı çıkartmış. Karar bu:

i.hizliresim.com


Şimdi soru şu:
Bu adam cumartesi günleri belirtilen saatlerde gidip çocuğunu görebilir mi? Anne göstermezse ne olur? Bugün mesela anneye ulaşamamışlar, polise gidip sorduğunda da bu karar sadece çocuğa yaklaşmak için, gidip görmek için değil gibi saçma bir cevap vermişler.

Nedir sizce durum?
Gidip göremeyecekse bu kararı neden vermiş ki hakim?

Teşekkürler.

 
Çocuğa yaklaşmama tedbirini kaldırmış cumartesi günleri ilişki kurabilir demiş ama kadına yaklaşmama tedbiri devam ediyor e çocuk kadında adam nasıl gidip görecek çocuğu? Kararda sıkıntı var açıkça yazmalıydı en azından kadına yaklaşmama tedbirinin de cumartesi günleri uygulanmamasına demeliydi. Hakime gidip durumu anlatırsa daha iyi olur kadına yaklaşmadan çocukla nasıl görüşeceğim diye sorsun. Belki de uygulamada çocukla ilişki olunca o saatlerde kadına da yaklaşma hakkı oluyordur bilmiyorum polisi falan boşverin direkt hakime sorun.


  • bayc  (26.02.18 12:06:54) 
burada çocukla kişisel ilişki kurulabilmesi hakkında bir ilam söz konusu. Cumartesi günleri adam gidip çocuğunu görebilir. Anne göstermediği takdirde çocukla kişisel ilişki kurulabilmesi hakkındaki ilama dayanarak ilamlı takip başlatılır. Anne yine göstermediği takdirde ilam hükmü zorla yerine getirtilir.

Muhtemelen polisler eşin çıkarttığı uzaklaştırma kararıyla karıştırdılar. Eşe olan uzaklaştırma kararı 2 ay süresince geçerli kalır. Fakat ilam hakkındaki karar kesinleştiyse baba çocuğu görebilir.
  • principlei  (26.02.18 12:23:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.