[]

Kitap önerebilir misiniz?

Merhaba arkadaşlar, önümüzdeki hafta askere gidiyorum, kendimle birkaç kitap götürmeyi düşünüyorum. Bana birşeyler katabilecek sıkıcı olmayan kitap arıyorum. Bir insanın mutlaka okuması gerekir dediğiniz kitap-kitaplar hangileri? Tavsiyelerinizi bekliyorum

Edit: arkadaşlar sadece askerlik için istemiyorum öneri, 10 gün boş vaktim var o süre zarfında da okuyacağım.


 
tevrat-zebur-incil. akıcıdır. dinler insanlık tarihine büyük etki etmiştir. bence genel kültür olarak bilgi sahibi olmak gerekir. inançlı olun olmayın, fark etmez.
(ciddiyim. dövmeyin beni.)

bunları okuduysanız shakespeare öneririm. özellikle macbeth, othello. salt kurgu değildir. karakterler aşmıştır. :)
  • thomson'un uzumlu keki  (26.02.18 01:46:28) 
askere kitap götürme : )

illa kitap okuycam dersen ilk haftalarda zaten vaktin olmıycak. sonra oranın kitaplığını kullanmayı öğrenirsin. acemilik bitince usta birliğin neresiyse artık orda da kitap konusunu öğrenir ona göre kitap alırsın
  • kumdan kale  (26.02.18 01:49:46) 
dostum ortamı görmeden kitap götürme.

birincisi yatmayamı geldin lan imajı olmasın

ikincisi askeriyedeki her yazılı şeye el konulacak, komutan görecek, inceleyecek, onay verecek kıl yün, o kitap senin eline gelene kadar geçer zaten 2 ay.

şükredin cep tepefonu serbest, bizim zamanımızda kontürlü telefon kartlarını bile karaborsadan alıyorduk, bırak cep telefonunu.

illa götürücem diyorsan unutulanlar dışında yeni birşey yok gibi kapağında dev gibi türk bayrağı olan kitaplardan falan götür. vatan millet sakarya imajlı.
  • Photographer  (26.02.18 01:50:10 ~ 01:53:04) 
dino buzzati - tatar çölü.

bir askerle ilgili yalnız kitap, komutanlar falan arıza çıkarırsa bilemedim :) tam olarak "ufku iki katına çıkaran kısa kitaplar" ayarında bir roman, kesinlikle tavsiye ederim.
  • der meister  (26.02.18 01:52:18) 
Ulusların düşüşü


  • kurmalifare  (26.02.18 02:00:45) 
Nutuk diyecektim fakat günümüz askeriyesinde ne kadar güvenli bilmiyorum


  • siyah giyen adam  (26.02.18 02:05:54) 
askerliğim boyunca 15'e yakın kitap okudum, kimsenin denetiminden geçmedi. benim şansımdı sanırım.

okuduklarımdan aklıma gelenlerden örnek vereyim:

biz - yevgeni zamyatin
korkma ben varım - murat menteş
godot'yu beklerken - samuel beckett
koloni - jean-christophe grange
hırs ve ceza - ayça şen

edit: benimki tavsiyeden ziyade, "o dönemler bu tarz kitapları okudum." listesi oldu aslında.
  • rare  (26.02.18 02:12:55 ~ 23:00:36) 
Lan bende giderken götürmek istiyordum. Goturmesem mi acaba ? Çok kararsız kaldım simfi korkuttunuz beni


  • anarkokombi  (26.02.18 02:20:57) 
Tanpınar - saatleri ayarlama enstitüsü
Orhan pamuk - kara kitap
Saramago - körlük
  • fragile lady  (26.02.18 02:29:16) 
Kitap götürün mutlaka.

Tatar çölü'nü öneririm. Ayrıca steinbeck'ten fareler ve insanlar, inci ile zweig'tan satranç kitaplarını da öneriyorum.
  • EasyTiger  (26.02.18 09:07:11) 
askere kitap götürme +1

çünkü girişte detaylı bir arama oluyor, kıl birine denk gelirsen alabilirler. ayrıca yukarıda da dendiği gibi acemilikte vaktin olmayacak. usta birliğinde de o şehrin çarşısından, kütüphanesinden, ya da bölüğün kitaplığından falan okuyacak bir şey bulursun elbette.

ben askerde 10 taneye yakın agatha christie, üç beş stephen king, bir de mario puzo-baba okumuştum. kendime yakın anca bunları bulabilmiştim. ağır kitaplardan ziyade sürükleyici kurgular daha iyi oluyor.
  • sir gawain  (26.02.18 10:54:16) 
Kitap götürün. Her askeriye aynı değil. Kontrol ediliyor ama bize iki günde verdiler.

Akşamları çok boş zaman oluyor. Değerlendirmek için muhteşem fırsat. Neredeyse 4 aydır askerim, 18. kitabı okuyorum.

Sapiens güzel kitap. Felsefe için geç kaldıysan sofie'nin dünyası'nı okumak çok zevkli, ondan başla. Dostoyevski'nin budala'sını inanılmaz beğendim. Hikaye seversen dorian grey'in portresi'ni oku, palto da fena değil. Kafka'dan uzak dur :)
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (26.02.18 10:59:14) 
askere kitap götür. bavulunda durur, uygun ortam olduğunda bir haftasonu çıkarırsın. öncesinde çıkarma ama.

ben game of thrones götürmüştüm, 3 kitap okudum. döndüğümde devamını okuyayım dedim sıkıntıdan patladım. tamamen insan psikolojisi, askerde ne götürsen gider.

not: kontrol olayını unutmuşum, eğer soran olmazsa sen yine de bir takım komutanına vb götür onaylat .siyasi içerikli birşey götürme sakın.
  • eindaclub  (26.02.18 11:25:48 ~ 27.02.18 14:27:30) 
Bence de kitap götürülmeli askere. Zorlukların söylenmesi bir bahane gibi gözüktü bana. Kitapların uzun süre gelmeme şansı olsa da denemeye değer bir şans bu.


  • televizyonsuzluk  (27.02.18 02:28:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.